Σημαντικότερα Υγεία

Προειδοποίηση κατά της χαλάρωσης στη μάχη εναντίον της Covid

Από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Η άφιξη των εμβολίων κατά της Covid δεν θα πρέπει να βάλει σε πειρασμό τις χώρες να χαλαρώσουν τις προσπάθειες για αντιμετώπιση της πανδημίας, δήλωσαν σήμερα Παρασκευή κορυφαίοι αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, επισημαίνοντας, παράλληλα την ανησυχία τους ότι η επιδημία της Βραζιλίας θα μπορούσε να εξαπλωθεί και σε άλλες χώρες.

«Νομίζουμε ότι τελειώσαμε με αυτό. Δεν έχουμε τελειώσει», δήλωσε, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής ενημέρωσης, ο Μάικ Ράιαν, κορυφαίος ειδικός του ΠΟΥ σε θέματα εκτάκτων υγειονομικών καταστάσεων.

«Οι χώρες θα κλυδωνιστούν από ένα τρίτο και τέταρτο κύμα εάν δεν είμαστε προσεκτικοί».

Θάνατοι ρεκόρ από τη νόσο COVID-19 καταγράφηκαν στη Βραζιλία αυτήν την εβδομάδα και το σύστημα υγείας της βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης, με την κατάσταση να επιδεινώνει εν μέρει το πιο μεταδοτικό στέλεχος που ταυτοποιήθηκε πρώτη φορά εκεί.

«Η άφιξη των εμβολίων είναι μια στιγμή τεράστιας ελπίδας, όμως είναι ενδεχομένως και η στιγμή που θα χάσουμε τη συγκέντρωσή μας».

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους περιέγραψε την επιδημία στη Βραζιλία ως «πολύ, πολύ ανησυχητική» και προειδοποίησε για το ενδεχόμενο μιας διασποράς στην ευρύτερη περιοχή.

«Εάν η Βραζιλία δεν πάρει [το πρόβλημα] στα σοβαρά, τότε θα συνεχίσει να επηρεάζει όλες τις γειτονικές της χώρες και πέραν αυτών», τόνισε.

Με πληροφορίες από Reuters

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων

Aleka Stamatiadi

Χιόνι και στα Μέγαρα

Aleka Stamatiadi

Τελευταία ευκαιρία για ρύθμιση χρεών στο Δήμο Μεγαρέων