Πολιτική Σημαντικότερα

“Τα δημοτικά τέλη θα εξοντώσουν επαγγέλματα που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της οικονομίας του τόπου μας”

Κλεάνθης Βαρελάς: «Θεωρούμε ότι η δημοτική διοίκηση αδιαφορεί εντελώς για τον πρωτογενή τομέα της περιοχής μας που απασχολεί χιλιάδες άτομα»

Αλλαγή της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Μεγαρέων ζητά ο συνδυασμός Κλ. Βαρελά

Η επιβολή δημοτικών τελών σε πτηνοτροφικές, κτηνοτροφικές και γεωργικές επιχειρήσεις, απασχολεί πολλούς συμπολίτες μας και την τοπική κοινωνία, με την πτηνοτροφεία να αποτελεί βασικό πυλώνα και παραγωγική δύναμη για την οικονομία στην περιοχή μας.

Σχετικά μας μίλησε ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί με όραμα» Κλεάνθης Βαρελάς.

«Η οικονομική επιτροπή στις 21/09/21 πήρε μια ομόφωνη απόφαση για καθορισμό τιμών των δημοτικών τελών που αφορούν τις πτηνοτροφικές, κτηνοτροφικές και γεωργικές επιχειρήσεις.

Ο συνδυασμός μας ο εκπρόσωπος κ. Νικολάου στην οικονομική επιτροπή δεν έλαβε μέρος.

Οι πτηνοτροφικές κτηνοτροφικές και γεωργικές επιχειρήσεις ως σήμερα δεν πλήρωναν δημοτικά τέλη και μετά την δήλωση των τ.μ. που έγινε με τους προηγούμενους μήνες ήρθαν δημοτικά τέλη σε πολλούς πτηνοτρόφους τα οποία είναι πολύ μεγάλα. Αν μια πτηνοτροφική μονάδα έχει 2000 τ.μ. αυτά ήταν με 2,35 ευρώ το τ.μ. το χρόνο, κάτι το οποίο από το μηδέν στο 2,35 η αύξηση είναι τεράστια.

Η οικονομική επιτροπή συζήτησε για να κάνει μείωση στο 0,50 καθώς και σε κάποιους άλλους συντελεστές αυτό θεωρώ ότι ήταν μια παγίδα που έπεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι που ψήφισαν γιατί η υποτιθέμενη αυτή μείωση στην ουσία είναι αύξηση στο άπειρο αφού οι επιχειρήσεις αυτές πλήρωναν μηδενικά δημοτικά τέλη. Στεγάζονται σε χιλιάδες τ.μ. λόγω της φύσης του επαγγέλματος.

Εμείς, ως συνδυασμός, βλέποντας αυτό, αποχωρήσαμε από την οικονομική επιτροπή επειδή το θέμα ήρθε ως έκτακτο κατεπείγον απαράδεκτο γιατί η διοίκηση το γνώριζε εδώ και καιρό.

Δεύτερον, γιατί θέλαμε να έχουμε εισήγηση από τους παραγωγικούς φορείς του τόπου για αυτό το θέμα, εισήγηση που δεν ζήτησε ποτέ η διοίκηση του δήμου.

Θεωρούμε λοιπόν ότι τα δημοτικά τέλη θα εξοντώσουν επαγγέλματα που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της οικονομίας του τόπου μας και θεωρούμε ότι η δημοτική διοίκηση αδιαφορεί εντελώς για τον πρωτογενή τομέα της περιοχής μας που απασχολεί χιλιάδες άτομα.

Ως συνδυασμός ζητάμε την αλλαγή της απόφασης της οικονομικής επιτροπής και προτείνουμε την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τις πτηνοτροφικές, κτηνοτροφικές και γεωργικές επιχειρήσεις του δήμου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αδρ. Μιχάλαρος προς Γρ. Σταμούλη: «Αδιανόητη η αύξηση των δημοτικών τελών»

ΝΕΜ: Η εμπειρία φάνηκε στην παράταση

Aleka Stamatiadi

Προσοχή Καύσωνας