Πολιτισμός

Πέτρος Ξεκούκης: Τον Νικηταρά ενσαρκώνει σε ντοκιμαντέρ της Αρχιεπισκοπής

Όπως όλους και σε περισσότερο βαθμό πλήττονται οι άνθρωποι του θεάτρου από την πανδημία.
Ο συμπολίτης μας Πέτρος Ξεκούκης, αφήνοντας το θέατρο να περιμένει όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, ενσαρκώνει σε ντοκιμαντέρ της Αρχιεπισκοπής Αθηνών τον Νικηταρά.
Και όχι μόνο αυτό, αλλά σε ένα ακόμα ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη, του δημοφιλούς σκηνοθέτη που έχουν αρκετές επιτυχημένες συνεργασίες (όπως η τελευταία στην τηλεοπτική σειρά “Το κόκκινο ποτάμι”), έχει τον ρόλο του Σωτήρη Νοταρά.
Το ντοκιμαντέρ αυτό θα γίνει υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με γυρίσματα και στο “δικό μας” τείχος της Αγίας Τριάδα στα Μέγαρα, καθώς ο συμπολίτης μας ηθοποιός συνηθίζει να προτείνει στα συνεργεία και τους δημιουργούς τόπους και σκηνικά της περιοχής μας.
Μιλώντας μας για όλα αυτά, ο Πέτρος Ξεκούκης θέλησε να ευχαριστήσει τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτ. Αττικής Λευτέρη Κοσμοπούλο, που στέκεται αρωγός στις δραστηριότητες του.
Όταν τον ρωτήσαμε αν φοβάται τον κορωνοϊό στα γυρίσματα, ο Πέτρος Ξεκούκης μας απάντησε ότι ευτυχώς δεν έχει κολλήσει μέχρι στιγμής, όπως ούτε και η αδελφή του ηγούμενη Ισιδώρα στην Ιερά Μονή Αγίου Ιεροθέου Μεγάρων τηρώντας αυστηρά μέτρα προστασίας κατά του ιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαδικτυακό Χριστουγεννιάτικο Χωριό στους βρεφονηπιακού του “Ηρόδωρου”

Αρχαιοελληνική και Βυζαντινή Μουσική για την επέτειο Άλωσης της Πόλης

Μονόλογος-κραυγή ενός μετανάστη