Κοινωνία Σημαντικότερα

Πέφτουν οριακά τα κρούσματα στη Δυτική Αττική

Σε άλλες περιοχές τα πράγματα πάνε καλύτερα, σε άλλες χειρότερα, όσον αφορά τη διασπορά του κορωνοϊού, στην “κόκκινη” Δυτική Αττική.

Με τον Δήμο Ασπροπύργου να διανύει την έκτη εβδομάδα πρόσθετων αυστηρών μέτρων και άλλες περιοχές, όπως τα Μέγαρα, να αυξάνονται, τα βλέμματα της επιτροπής λοιμωξιολόγων είναι στραμμένα στην περιοχή που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα και αποτελεί την ραχοκοκαλιά της παραγωγικής δύναμης της χώρας, με τα κέντρα logistics να συνεχίζουν να εργάζονται…

Πού πέφτουν, πού ανεβαίνουν…

Συγκεκριμένα, σήμερα 25 Ιανουαρίου, στο δελτίο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στην εβδομαδιαία ενημέρωση ενεργών κρουσμάτων Covid19 στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής αναφέρονται τα παρακάτω δεδομένα:

Συνολικά στη Δυτική Αττική τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού ανέρχονται σε 169, νοσηλεύονται 54 συμπολίτες μας και 115 είναι σε απομόνωση κατ’ οίκον.

Στο Δήμο Ελευσίνας ενεργά κρούσματα 22

Στο Δήμο Ασπροπύργου ενεργά κρούσματα 57

Στο Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας ενεργά κρούσματα 15

Στο Δήμο Μεγαρέων ενεργά κρούσματα 30.

Στο Δήμο Φυλής ενεργά κρούσματα 45.

 

Λ. Κοσμόπουλος: “Δεν εφησυχάζουμε. Τηρούμε τα μέτρα, στηρίζουμε τους συμπολίτες μας”

 

Παραθέτοντας τα στοιχεία, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος δήλωσε ότι «Δεν εφησυχάζουμε. Τηρούμε τα μέτρα-Στηρίζουμε τους συμπολίτες μας και την τοπική αγορά»: «Η επιδημιολογική εικόνα της περιοχής μας σταθεροποιείται και με μικρά βήματα οι αγορές και οι πόλεις μας ανοίγουν. Οφείλουμε όλοι να συνεχίσουμε την ευλαβική τήρηση των μέτρων, να προσέχουμε την υγεία μας και των συνανθρώπων μας και να στηρίξουμε τις τοπικές μας αγορές, με ασφάλεια, ως την τελική ευθεία για το τέλος της πανδημίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκδήλωση για την ενίσχυση του συσσιτίου Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Μεγάρων

Ανεπάρκεια στήριξης των πλημμυροπαθών

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κινέτα