Πολιτική Σημαντικότερα

Πανελλήνιες διαστάσεις για το θέμα των διεκδικήσεων ιδιοκτησιών στα Μέγαρα από το Κτηματολόγιο

Προβολή σε μέσα πανελλήνιας εμβέλειας μετά την εκπομπή του OPEN TV δόθηκε στο σοβαρό πρόβλημα, που και η Ε έχει αναδείξει, των διεκδικήσεων ιδιοκτησιών στα Μέγαρα από το δημόσιο, με την πρώτη ανάρτηση του Κτηματολογίου.

Το θέμα προέβαλε σε μέσα εθνικής εμβέλειας ο δημοσιογράφος Νίκος Νικόλιζας (βλ. βίντεο) όπου βγήκε το πρωί της Κυριακής στην εκπομπή της Φαίης Μαυραγάνη, με τον ηθοποιό Πέτρο Ξεκούκη, τον δημ. σύμβουλο Γ. Στρατούρη. Τα λεγόμενα αναπαρήχθησαν και από άλλες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες.

Η εφημερίδα “Το Έθνος” χαρακτηριστικά γράφει: “Μέγαρα: Το Δημόσιο διεκδικεί, σπίτια, επιχειρήσεις, χωράφια ακόμα και μοναστήρια – Τι καταγγέλλουν οι κάτοικοι

Δικαστικούς αγώνες που κρατούν 20 χρόνια δίνουν οι κάτοικοι των Μεγάρων προκειμένου, όπως δηλώνουν, να προστατέψουν την περιουσία τους από το Δημόσιο, το οποίο προειδοποιούν πως δεν θα αφήσουν να πάρει ούτε ένα μέτρο γης.

Το θέμα έφερε στο φως η εκπομπή «Τώρα ό,τι Συμβαίνει» του OPEN TV. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των πολιτών που κατοικούν στην περιοχή, το κτηματολόγιο διεκδικεί περίπου 7,5 χιλιάδες στρέμματα γης, ανάμεσα στα οποία βρίσκονται σπίτια, επιχειρήσεις, χωράφια, ακόμα και μοναστήρια.”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιερά Σύνοδος: Ελεύθερη επιλογή του εμβολιασμού ως αποκλειστική λύση αναχαίτισης του ιού

Aleka Stamatiadi

«Όμορφες πόλεις»: «Τα Μέγαρα χρειάζονται ανάπτυξη & μόνιμες θέσεις εργασίας»

Πρωταθλήτρια η ΝΕΜ-Ξεκινά το όνειρο στην Α2

Aleka Stamatiadi