ΠολιτικήΣημαντικότερα

“Πακέτα-covid” με χρηματοδοτήσεις στο Δήμο Μεγαρέων

 

 

Με 446.000 ευρώ έχει επιχορηγηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών ο Δήμος Μεγαρέων για την αντιμετώπιση της πανδημίας

 

Το κλίμα αντιπαράθεσης μεταξύ διοίκησης και αντιπολίτευσης στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μεγαρέων προκαταβάλει για την αντιπαράθεση που αναμένεται στην τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου.

Στην τηλεδιάσκεψη της οικονομικής επιτροπής Δήμου Μεγαρέων, που προηγήθηκε την Τρίτη, οι αντιπολιτευόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι Δ. Γεωργακής και Σ. Νικολάου καταψήφισαν τις εισηγήσεις της διοίκησης, ασκώντας κριτική ιδιαίτερα σε οικονομικά θέματα.

Η Διοίκηση του Δήμου εισηγήθηκε αναμόρφωση του προϋπολογισμού με την εισαγωγή έκτακτης επιχορήγησης ύψους 146.961 ευρώ, από το Υπουργείο Εσωτερικών, για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως γίνεται σε όλους τους δήμους της Ελλάδας. Ο Δήμος Μεγαρέων έχει επίσης επιχορηγηθεί με επιπλέον 300.400 ευρώ τους προηγούμενους μήνες.

Το «πακέτο» το 146.961 ευρώ που εντάχθηκε στον προϋπολογισμό στην παρούσα αναμόρφωση προβλέπεται να κατανεμηθεί σε δαπάνες για προμήθεια καυσίμων (120.000 ευρώ), για μάσκες και αντισηπτικά (2.960 ευρώ) και για δαπάνες μισθοδοσίας έκτακτου προσωπικού (24.000 ευρώ), όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Γρ. Σταμούλης.

Ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «Μαζί με όραμα» Σπύρος Νικολάου καταψήφισε την αναμόρφωση, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «Τώρα» Δ. Γεωργακής ψήφισε με την επιφύλαξη των δαπανών τις οποίες χαρακτήρισε υπέρογκες, αναφέροντας χαρακτηριστικά το ποσό των 80.000 ευρώ για τηλεπικοινωνίες: «Είναι πράγματα, ανέφερε, που δεν μπορούν να ελεγχθούν δυστυχώς έχετε απωλέσει την εμπιστοσύνη στο σώμα δεν έχω εμπιστοσύνη, δεν την έχετε κερδίσει. Ο δήμος είναι διάτρητος και από οικονομικής άποψης. Να δούμε τα πορίσματα του εσωτερικού ελέγχου. Τα πορίσματα του εσωτερικού ελέγχου το λέει αυτό, δεν το λέω εγώ».

Απαντώντας ο Δήμαρχος Γρ. Σταμούλης μίλησε για «καχυποψία» της αντιπολίτευσης. «Αν συγκρίνεις το δήμο με το ιδανικό σίγουρα θα βρεις ατέλειες. Υπάρχει περίπτωση σε οποιονδήποτε οργανισμό να γίνει έλεγχος και να μη γίνουν παρατηρήσεις; Και μέρα να είναι έξω θα μας λέτε ότι είναι νύχτα…».

Την άποψη της διευθύντριας οικονομικής υπηρεσίας ζήτησε παρεμβαίνοντας ο Ιερ. Πολυχρόνης λέγοντας χαρακτηριστικά «Δεν είναι όλα ατάκα και καφενείο. Κάποια πράγματα δεν είναι για πολιτική».

Επίσης, στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού εντάχθηκε πρόταση για χρηματοδότηση για σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

 

Προς νέο διαγωνισμό για καντίνες στην Βαρέα ο Δήμος

 

 

Την έναρξη διαδικασιών για απόδοση μισθίων στην Βαρέα αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μεγαρέων, με τους δημοτικούς συμβούλους Σπύρο Νικολάου και Ντιάνα Κοροβέση να καταψηφίζουν.

Ο Δήμαρχος Γρ. Σταμούλης ανέφερε ότι «Ο δήμος νοίκιασε τον κοινόχρηστο χώρο, οι συμβάσεις έχουν λήξει. Θα έπρεπε 19 Ιουνίου που έληγε η σύμβαση να είχαμε αποσύρει τα μισθία, για να μπούμε σε δημοπράτηση του χώρου. Επειδή παρακάλεσαν να μη χάσουν την νέα σαιζόν ούτε οι επόμενοι θα προλάβαιναν να στήσουν επιχείρηση, δώσαμε παράταση».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Γ. Μαρινάκης για την υπόθεση της Ρεβυθούσας

«Για την ώρα, η φωτιά δεν κατεβαίνει στον οικισμό»

Aleka Stamatiadi

Μαχαίρωσαν τον δήμαρχο Ελευσίνας μέσα στο δημαρχείο

Aleka Stamatiadi