Πολιτική Σημαντικότερα

Π. Μαργέτης: 4o Νηπιαγωγείο Μεγάρων-Μια σημαντική «παράλειψη»

Με πολύ ικανοποίηση διαβάσαμε όλοι στον τοπικό τύπο και στα social media ότι υπεγράφη η σύμβαση με τον εργολάβο για την κατασκευή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων. Μάλιστα ξεκίνησε ήδη και η κατεδάφιση του παλαιού κτιρίου. Ωστόσο, στη μελέτη που έχει εκπονηθεί για την κατασκευή του σχολικού κτιρίου δεν έχει γίνει πρόβλεψη για την κατασκευή του 4ου Νηπιαγωγείου, το οποίο στεγαζόταν σε δύο αίθουσες στο προαύλιο του ίδιου σχολείου. Η παράλειψη αυτή πιθανόν να οδηγήσει στην απώλεια μιας σχολικής μονάδας του Δήμου μας, κάτι που είναι δυσάρεστο για όλους, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς αλλά κυρίως για τα παιδιά.

Δεν γνωρίζω αν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ένα τμήμα του υπάρχοντος οικοπέδου για την κατασκευή νέων αιθουσών για το νηπιαγωγείο. Προφανώς προκρίθηκε η προσωρινή λύση της συστέγασης στο ίδιο κτίριο των δύο σχολικών μονάδων (νηπιαγωγείο και δημοτικό) με παραχώρηση δύο αιθουσών. Αυτή η τακτική όμως έχει εγκαταλειφθεί εδώ και χρόνια, διότι παιδαγωγικά και πρακτικά είναι προβληματική.

Η διοίκηση του Δήμου οφείλει, έστω και την ύστατη ώρα, να βρει μία λύση στο πρόβλημα που δημιούργησε. Όλοι γνωρίζουμε ότι η κατασκευή μιας σχολικής μονάδας είναι μία χρονοβόρος διαδικασία. Πρέπει λοιπόν άμεσα να βρεθεί κατάλληλος χώρος (Κ.Φ.) πλησίον του 4ου Δημοτικού Σχολείου. Μία άλλη λύση είναι να γίνει αγορά οικοπέδου με τοπικό ρυμοτομικό, αν βρεθεί οικόπεδο που είναι εκτός σχεδίου πόλης (θυμίζω ότι το κτίριο είναι στα όρια του σχεδίου πόλης των Μεγάρων), και να ετοιμαστεί η μελέτη για την  κατασκευή της σχολικής μονάδας.

Η διοίκηση Σταμούλη έχει την ευθύνη για την “εξαφάνιση” του 4ου Νηπιαγωγείου Μεγάρων από το χάρτη και οφείλει να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στις απαραίτητες κινήσεις, δηλαδή την εύρεση οικοπέδου, τη σύνταξη της μελέτης και την αναζήτηση χρηματοδότησης για την κατασκευή της νέας σχολικής μονάδας. Λύσεις υπάρχουν, πρέπει να υπάρχει και διάθεση να διορθώνουμε τα λάθη ή τις παραλείψεις μας.

Παναγιώτης Μαργέτης

Υποψήφιος Δήμαρχος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

12 Απριλίου ανοίγουν τα σχολεία; Αναμένονται ανακοινώσεις στις 7 μ.μ.

Aleka Stamatiadi

Ε. Λιάκος: Προσφορές επιχειρήσεων για το “Βοήθεια στο σπίτι”

1.850.000 ευρώ για δρόμους σε Μέγαρα-Ν. Πέραμο