Πολιτική Σημαντικότερα

Το Θριάσιο Νοσοκομείο only-covid

Με 130 κλίνες νοσηλείας covid και 33 κλίνες ΜΕΘ, το Θριάσιο Νοσοκομείο μετατρέπεται σε “only-covid” όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας.

Όλα τα non covid περιστατικά θα μεταφέρονται σε ιδιωτικές κλινικές και στην εφημερία, μαζί με το Ασκληπιείο, θα υποστηρίζονται από τον ιδιωτικό τομέα.

Το Θριάσιο Νοσοκομείο στην Ελευσίνα αποτελεί το μόνο νοσοκομείο σε όλη τη Δυτική Αττική και ήδη έχει επιβαρυνθεί με την νοσηλεία ασθενών κορωνοϊού, ενώ στην περιοχή μας δραστηριοποιείται μεγάλο μέρος βαριάς βιομηχανίας με τον κίνδυνο για βιομηχανικό ατύχημα να ελλοχεύει.

Όμως το Θριάσιο Νοσοκομείο μπαίνει πλέον αποκλειστικά στην πρώτη γραμμή της πανδημίας.

Ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι διανύουμε μία υγειονομική κρίση ένα χρόνο τώρα, αλλά υπάρχει ελπίδα μπροστά μας και τα επόμενα βήματα πρέπει να γίνουν με τρόπο άρτια υγειονομικά για να ξεπεράσουμε τις επόμενες δύσκολες εβδομάδες.

«Να προσέξουμε τις επόμενες εβδομάδες ώστε να αντέξει το ΕΣΥ» τόνισε ο υπουργός προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Σε αυτό το διάστημα προσοχή! Ότι και αν κάνετε να είναι με μάσκα, αποστάσεις και αντισηπτικό. Προσοχή! Οι μεταλλάξεις είναι πιο μεταδοτικές και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία είναι δεκάδες καθημερινά».

«Αυτές τις λίγες επόμενες εβδομάδες πρέπει να παραμερίσουμε την κούρασή μας μπροστά στον κίνδυνο. Ζητώ να προστατευτείτε και να προστατέψετε τους γύρω σας. Οι μαζώξεις στα σπίτια θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τη δική μας και των γύρω σας» πρόσθεσε.

Επίσης δημιουργούνται 51 καινούργιες ΜΕΘ στο Γεννηματάς, στον Ευαγγελισμό, στο Λαϊκό, στο Ιπποκράτειο και αλλού, λόγω της έκτακτης κατάστασης.

Τέλος ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι πλέον η επιδημιολογική εικόνα της Θεσσαλονίκης «μας ανησυχεί» και για αυτό το λόγο θα πραγματοποιήσει επίσκεψη ο Νίκος Χαρδαλιάς. Επίσης, έπλεξε το εγκώμιο των 100.000 υγειονομικών που «μας φροντίζουν κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες ένα χρόνο τώρα και επιτελούν ύψιστο καθήκον».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε επιφυλακή για καιρικά φαινόμενα η Αντιπεριφέρεια

Διαμαρτυρία της Κοινότητας Κινέτας προς τον Δήμο Μεγαρέων

Aleka Stamatiadi

ΝΕΜ: Έγινε η “πρώτη” και η κλήρωση της Β’ Εθνικής