ΚοινωνίαΣημαντικότερα

Π. Κουρουμπλής: “Δεν έχει κατατεθεί πρόταση για λιμάνι στα Μέγαρα”

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, απάντησε σε ερώτηση του Βουλευτή κ. Γιώργου Βλάχου σχετικά  με τη δημιουργία Εμπορικού λιμένα στην παραλία της Βαρέας Μεγάρων

 

Ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Γεώργιος Βλάχος, όπως ενημέρωσε με επιστολή του τον Δήμαρχο Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη, κατέθεσε ΕΡΩΤΗΣΗ  κι έφερε στη Βουλή το θέμα της πρότασης του ΣΕΒ για δημιουργία εμπορικού λιμένα στην παραλιακή ζώνη της Βαρέας Μεγάρων.

Στην ερώτηση του κ. Βλάχου ο αρμόδιος Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής απάντησε εγγράφως ως εξής:

 

«Σε απάντηση της ερώτησής σας επανερχόμενοι σας γνωρίζουμε ότι στην αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου μας δεν έχει κατατεθεί σχετική πρόταση για τη δημιουργία Εμπορικού λιμένα στην παραλιακή ζώνη Βαρέας Μεγάρων.

Σε κάθε περίπτωση κι εφ’ όσον κατατεθεί, η αρμόδια Υπηρεσία μας, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που παρέχει το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, σε συνεργασία πάντα με την τοπική κοινωνία θα αποφανθεί αναλόγως.

Πέραν των ανωτέρω, επισημαίνουμε ότι η κατασκευή λιμένων οποιασδήποτε κατηγορίας σε οποιαδήποτε ακτή της χώρας δεν δύναται να αποφασίζεται επ’ ευκαιρία και αποσπασματικά, αλλά πρέπει να αποτελεί αντικείμενο ευρύτερου χωροταξικού σχεδιασμού, δεδομένου ότι ο σχεδιασμός του Εθνικού ή περιφερειακού δικτύου λιμένων εκφράζει κατ’ ουσίαν τη στρατηγική της βιώσιμης ανάπτυξής τους.

Τέλος σας γνωρίζουμε ότι τα αναφερόμενα στην επιστολή του Δημάρχου Μεγαρέων περί Τουριστικής ανάπτυξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 2160/1993. « Ρυθμίσεις για τον Τουρισμό και άλλες διατάξεις», εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Τουρισμού.»

 

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε: « Η απάντηση του αρμόδιου Υπουργού Ναυτιλίας στον Βουλευτή της Περιφέρειας Αττικής κ. Γιώργο Βλάχο έρχεται για  να επιβεβαιώσει  για άλλη μία φορά ότι είναι ανύπαρκτοι  οι κίνδυνοι κατασκευής εμπορικού λιμένα στη ΒΑΡΕΑ και δεν πρέπει να ανησυχεί κανείς. Σε κάθε περίπτωση καλοδεχούμενη είναι η ενέργεια αυτή  του Βουλευτή  και βεβαίως η συνδρομή  από τον οποιονδήποτε άλλον που μπορεί να βοηθήσει το έργο της Διοίκησης του Δήμου που στόχο έχει την Τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας, με την ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γ. Μαρινάκης: «Το πρόβλημα ΧΥΤΥ ακούει στο όνομα Σταμούλης»

Προβλήματα στους δρόμους των Μεγάρων λόγω μπόρας

Aleka Stamatiadi

Τεστ σε εκπαιδευτικούς Γυμνασίων-Λυκείων τη Δευτέρα στο Δημαρχείο Μεγάρων