Πολιτική Σημαντικότερα

Ως 23 Ιουνίου ανοίγει η γέφυρα Καρδατά: Επιστολή του Δημάρχου στο Υπουργείο Υποδομών

Επιστολή του Δημάρχου προς Ολυμπία Οδό και Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών & Δικτύων

Πριν λίγα χρόνια ξεκίνησε η αντικατάσταση της παλαιάς γέφυρας «Καρδατά» (κατασκευής 1961), πράγμα που επέβαλε την προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στην ΠΕΟΑΚ, η οποία όμως συνεχίζεται. Μετά από τη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υπερβολική καθυστέρηση παράδοσης της ΠΕΟΑΚ στην κυκλοφορία, ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης απέστειλε και νέα επιστολή, ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ,  προς το Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων (ΥΜΕ) και την Ολυμπία Οδό, η οποία έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ:  Κυκλικός Κόμβος ΠΕΟΑΚ  Μέγαρα – Νέα Πέραμος.

                Σας γνωρίζουμε, ότι τα μακροχρόνια έργα που γίνονται στον κυκλικό κόμβο της ΠΕΟΑΚ Μέγαρα – Νέα Πέραμος, έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία των πόλεων Μεγάρων και Νέας Περάμου του Δήμου Μεγαρέων,με ολέθριες επιπτώσεις για την βιωσιμότητα των παρακείμενων επιχειρήσεων καθώς και των επιχειρήσεων της Νέας Περάμου, με κίνδυνο την αύξηση της ανεργίας ,  αλλά και στην γενικότερη κυκλοφορία, δεδομένου ότι αφορά στο εθνικό δίκτυο.

                Εκ των προβλημάτων δύο θεωρούνται ως τα πλέον σοβαρά. Πρώτον η μεγάλη χρονική διάρκεια εκτέλεσης του έργου και δεύτερον η ελλιπής σήμανση, που δυσκολεύει πολύ την κυκλοφορία των οχημάτων, που ιδιαίτερα τη νύχτα την καθιστά και επικίνδυνη και που έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία πολλών και σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων. Με δεδομένο ότι το έργο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί παρακαλούμε όπως αποδοθεί ΑΜΕΣΑ στην κυκλοφορία η ΠΕΟΑΚ Μέγαρα – Νέα Πέραμος και μας γνωρίσετε την ημερομηνία, που πρόκειται να γίνει αυτό.

                Με την βεβαιότητα, ότι θα ανταποκριθείτε άμεσα στα δίκαια  αιτήματα μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

                                Ο Δήμαρχος Μεγαρέων

                                Γρηγόρης  Ι. Σταμούλης

Η απάντηση του Υπουργείου Μεταφορών που ελήφθη σήμερα  έχει ως εξής:

 ΘΕΜΑ : ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΙΣΟΠΕΔΟ ΚΟΜΒΟ (Α/Κ) ΜΕΓΑΡΩΝ

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τεχνικού έχουν εγκριθεί και έχουν διάρκεια μέχρι 30/06/2023. Επί τόπου υπεργολάβος για λογαριασμό της VINCI μέλος της Κοινοπραξία ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ είναι η ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ.

Η μέχρι σήμερα καθυστέρηση οφείλεται στην ανάγκη εκτέλεσης εργασιών μετατόπισης των υπογείων δικτύων εκ μέρους του ΔΕΔΗΕ, οι οποίες, κατόπιν συνδρομής και του Δημάρχου Μεγαρέων, ξεκίνησαν και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Με βάση το σημερινό προγραμματισμό και υπό την προϋπόθεση ολοκλήρωσης της μετατόπισης των δικτύων του ΔΕΔΗΕ το τεχνικό θα αποδοθεί σε κυκλοφορία το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023. Εφόσον ολοκληρώσει νωρίτερα η ΔΕΔΗΕ τις εργασίες μετατόπισης των δικτύων, το τεχνικό θα αποδοθεί νωρίτερα.

                                Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

                                ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΚΑΡΝΕΣΗΣ

                                Πολιτικός Μηχανικός με Α’ β.

 

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γ. Πατούλης: “Περιφέρειες και Δήμοι πρέπει να έχουν ενεργότερη συμμετοχή στο εθνικό σχέδιο ανάκαμψης”

Ούτε εμβολιαστικό κέντρο στα Μέγαρα

Aleka Stamatiadi

«Βοήθεια στο σπίτι» σε κρίσιμες καταστάσεις