Πολιτική Σημαντικότερα

Οριστικό τέλος στη μετεγκατάσταση των Ρομά στο Κανδήλι

Ανακοινώθηκε και επίσημα από το Συμβούλιο της Επικρατείας η ακύρωση της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για μετεγκατάσταση των Ρομά Χαλανδρίου στο Κανδήλι Μεγάρων.

Η απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε ληφθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο και όπως τόνισε ο Δήμαρχος Μεγαρέων, σε μία από τις σπάνιες συνέντευξεις τύπου που παραχώρησε την Τρίτη, ισχυρό επιχείρημα ήταν η μη βιωσιμότητα οποιασδήποτε κοινωνικής ομάδας στη συγκεκριμένη περιοχή. Η δεύτερη απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης για μετεγκατάσταση ήταν σε ισχύ, αλλά στην ακύρωσή της συνέβαλε η παρέμβαση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου στο ΣτΕ και η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στην κυβέρνηση και στην περιφέρεια όπου ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Βασιλείου συνέδραμε κατά της μετεγκατάστασης.

Για τους Ρομά Χαλανδρίου πλέον αναζητείται λύση εντός των ορίων του Δήμου Χαλανδρίου, ενώ από την άλλη πλευρά, για την περιοχή του οικισμού στο Κανδήλι, ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει διαδικασίες διεκδίκησης ώστε να περάσει στην κυριότητα του Δήμου, και να αποφευχθούν οποιεσδήποτε δυσμενείς εξελίξεις για την περιοχή, όπως η δημιουργία κέντρου μεταναστών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άγγελος Μακρυγιάννης:  Έως πότε θα κοροϊδεύετε τον Μεγαρικό και Νεοπεραμιώτικο λαό

Περιφέρεια Αττικής: Ανάπλαση παιδικής χαράς στον Δήμο Μεγαρέων για την ασφάλεια των παιδιών

“Πάνω από 3 κρούσματα στο δημοτικό κατάστημα Μεγάρων και δεν δίνεται εντολή να κλείσει”

Aleka Stamatiadi