ΠολιτικήΣημαντικότερα

“Όλοι ενωμένοι και αποφασισμένοι”

 

Πάνδημο και τρανταχτό το “ΟΧΙ στα Ορυχεία Βωξίτη Στη Μεγαρίδα”

Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης: «Συμπαγής η στάση της κοινωνίας, όλοι ενωμένοι και αποφασισμένοι»

[quote] Ανακοίνωση της Διοίκησης του Δήμου Μεγαρέων[/quote]

Μεγαλειώδης ήταν η πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κεντρική πλατεία των Μεγάρων για το θέμα  ενδεχόμενης λειτουργίας Ορυχείων Βωξίτη στην περιοχή μας, η οποία πραγματοποιήθηκε με πάνδημη συμμετοχή την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου το βράδυ.

O χώρος της πλατείας κυριολεκτικά βούλιαξε από την πολυπληθή παρουσία λαού κι εκπροσώπων του Δήμου, της Βουλής των Ελλήνων και του συνόλου των τοπικών φορέων όπου διατρανώθηκε η άποψη και θέση των πάντων ότι η ενδεχόμενη δημιουργία Ορυχείων Βωξίτη στην ευρύτερη περιοχή της Μεγαρίδας θα καταστρέψει το περιβάλλον, θα επηρεάσει την υγεία των κατοίκων και την οικονομία. Επίσης φάνηκε καθαρά ότι είναι αποφασισμένος να  αποτρέψει με δύναμη και αποφασιστικότητα τον κίνδυνο λειτουργίας Ορυχείων Βωξίτη.

Στη συγκέντρωση αυτή  συμμετείχαν κι έδωσαν βροντερό παρόν ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης,  Βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής, (Γιώργος Πάντζας, Νάσος Αθανασίου, Πάνος Σκουρολιάκος, Γιάννης Δέδες, Θανάσης Μπούρας, Γιώργος Βλάχος, Γεωργία Μαρτίνου, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Γιάννης Γκιόκας και Κωνσταντίνος Κατσίκης),ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Γιάννης Βασιλείου,  ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας κ. Γιώργος Γκιώνης, το σύνολο εκπροσώπων των τοπικών φορέων ενώ συγκινητική ήταν η παρουσία του Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ. Κωνσταντίνου συνοδευόμενου από τον Πρωτοσύγκελο Αρχιμανδρίτη Προκόπιο Γεωργίου και τον Αρχιερατικό Γραμματέα  πατέρα Αλέξανδρο Κούργιαλη και του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας παρασκευής Μαζίου Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομου Κουλουριώτη.

 

Επίσης παρόντες ήσαν όλοι οι Αντιδήμαρχοι και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Μεγαρέων, ο πρώην Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Κωνσταντίνος Σωτηρίου.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανοίγει απόψε ο θερινός δημοτικός κινηματογράφος «Κύζικος» στην Νέα Πέραμο

Αγ. Μακρυγιάννης: “Μέγαρα-Νέα Πέραμος ένας δήμος που περνά η μισή Ελλάδα και δεν τον ξέρει κανείς!”

10η «Μεγάρων γη: Η «καρδιά» της πόλης χτυπάει στα Πευκάκια