ΠολιτισμόςΣημαντικότερα

Ο συγγραφέας Κώστας Κρομμύδας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μεγάρων

«Είναι και αυτά που δεν ειπώθηκαν ποτέ… είναι και εκείνα που δε θα γίνουν πράξεις και που στο τέλος θα μοιάζουν με μύθους βαλμένους σε ένα βιβλίο, για να θυμίζουν την αδυναμία των ανθρώπων να αλλάξουν τη μοίρα τους» γράφει ο Κώστας Κρομμύδας στο βιβλίο του “Μη με λησμόνει*” και τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης Μεγάρων κατάφεραν να πουν τα περισσότερα και να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του βιβλιόφιλου κοινού που γέμισε την αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μεγάρων το βράδυ της Κυριακής 29 Ιανουαρίου.

Στην εκδήλωση -αφιέρωμα υπό την αιγίδα της ΔΗΚΕΔΗΜΕ και του Δήμου, παρουσία του συγγραφέα, τα μέλη της λέσχης αναφέρθηκαν στο εκτενές έργο του, σε συνδυασμό με ζωντανή μουσική.

 

Ο Κώστας Κρομμύδας είναι απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου. Έχει εργαστεί ως ηθοποιός στο θέατρο, στην τηλεόραση και στο σινεμά. Ξεκίνησε να γράφει το 2011 και από τότε έχουν εκδοθεί 11 βιβλία. Το βιβλίο του «Ουρανόεσσα» βραβεύτηκε το 2017 ως το καλύτερο μυθιστόρημα της χρονιάς στην κατηγορία «Ηρωίδα έμπνευση». Το Ιούνιο του 2022 το βιβλίο του «Ακάκιε» βραβεύτηκε ως το καλύτερο μυθιστόρημα της χρονιάς. Όλα τα μυθιστορήματά του βρίσκονταν στην τελική δεκάδα του διαγωνισμού βιβλίου των Public. Παραδίδει μαθήματα συγγραφής (Master Class) και «δημόσιου λόγου-public speech». Αρθρογραφεί σε sites, εφημερίδες και περιοδικά. Έξι βιβλία του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά και κυκλοφορούν μέσω της πλατφόρμας του Amazon.

 

 

Τον Μάιο του 2012 εκδόθηκε το πρώτο του βιβλίο «Μπαμπά, μεγάλωσέ με» και τον Μάιο του 2013 το πρώτο του μυθιστόρημα «Η ζωή που έλειπε» που ένα χρόνο μετά αναδείχθηκε ως ένα από τα δέκα συγκινητικότερα βιβλία της χρονιάς. Τον Ιούνιο του 2014 από τις Εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφόρησε το δεύτερό του μυθιστόρημα «Ογκρέσα», που αναδείχθηκε στα δέκα καλύτερα στην κατηγορία «ερωτικός χαρακτήρας». Τον Μάιο του 2015 κυκλοφόρησε το τρίτο του μυθιστόρημα με τίτλο «Μη με λησμόνει» που επίσης αναδείχθηκε στα καλύτερα βιβλία στην κατηγορία «Ηρωίδα Έμπνευση».

Τον Μάιο του 2016 εκδόθηκε το μυθιστόρημά του με τίτλο,«Ουρανόεσσα» που αναδείχθηκε το καλύτερο μυθιστόρημα της χρονιάς στην κατηγορία «Ηρωίδα έμπνευση» στα βραβεία βιβλίου των Public το 2017.

Τον Οκτώβριο του 2016 επανακυκλοφορεί με νέα επιμέλεια και εξώφυλλο το πρώτο του μυθιστόρημα «Η ζωή που έλειπε» από τις εκδόσεις Διόπτρα.

μυθιβιβλίοΤον Απρίλιο του 2017 κυκλοφόρησε το πέμπτο του μυθιστόρημα με τίτλο «Φως μέσα στη θύελλα» το οποίο αναδείχθηκε στα 10 καλύτερα μυθιστορήματα της χρονιάς!

Τον Απρίλιο του 2018 κυκλοφόρησε το έκτο του μυθιστόρημα με τον τίτλο «Μυρωδιά από σανίδι» που επίσης αναδείχθηκε στα 10 καλύτερα μυθιστορήματα της χρονιάς!

Τον Μάιο του 2019 εκδόθηκε έβδομο του μυθιστόρημα με τίτλο «Μια νύχτα ακόμη».

Τον Μάιο του 2020 εκδόθηκε το 8ο μυθιστόρημά του με τίτλο «Εβόρα».

Τον Μάιο του 2021 κυκλοφόρησε το «Ακάκιε», το οποίο βραβεύτηκε ως το καλύτερο ελληνικό μυθιστόρημα της χρονιάς στα Bραβεία Βιβλίου των Public.

Το νέο του μυθιστόρημα κυκλοφορεί από τον Μάιο του 2022 με τίτλο «Δούρειος ίππος».

Αρθρογραφεί στο infokids.gr και στο παρελθόν έχει συνεργαστεί γράφοντας άρθρα με το περιοδικό «Παιδί και Νέοι Γονείς» και την εφημερίδα Real News.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Λυρική έπαιξε τον «Κουρέα της Σεβίλλης» για τους μαθητές του 5ου Δημοτικού

Αλλαγές στις έδρες για 2 συνδυασμούς στον Δήμο Μεγαρέων φέρνει η σφραγίδα του Πρωτοδικείου

Aleka Stamatiadi

Σημαντική η δημιουργία προτύπου-πειραματικού σχολείου στη Δυτική Αττική