Αθλητισμός Σημαντικότερα Συνεντεύξεις

«Ο αθλητισμός δεν είναι μόδα, αλλά τρόπος ζωής»

[quote]16ος Ημιμαραθώνιος στα «Χνάρια του Παυσανία»[/quote]

 

Συνέντευξη με τις συμμετέχουσες συμπολίτισσές μας Κωνσταντίνα Μπάρκα-Καλλέργη και Κατερίνα Κολλιαλή-Μπέη

Τις είδαμε να τερματίζουν, συμμετέχοντας στη σκυταλοδρομία φέτος στη διοργάνωση του 16ου Ημιμαραθωνίου “Στα χνάρια του Παυσανία” ενώ έχουν ήδη στην πλάτη τους αρκετούς αγώνες αλλά όχι μόνο αγώνες…αλλά οικογένεια, καριέρα, παιδιά, και πολλά άλλα…

Η Κωνσταντίνα Μπάρκα-Καλλέργη και η Κατερίνα Κολλιαλή-Μπέη είναι δύο δυναμικές γυναίκες και τα τελευταία χρόνια και δρομείς, φίλες που κάθε πρωί ξεκινούν με προπόνηση και τρέξιμο στο δημοτικό στάδιο της πόλης μας και σε αυτή τη διοργάνωση. Από χόμπι και ευχαρίστηση λίγων χιλιομέτρων έχουν φτάσει να τερματίζουν και να κάνουν πολλά χιλιόμετρα, κερδίζοντας επάξια το θαυμασμό μας όσο για τις αθλητικές τους επιδόσεις όσο και για το ότι τα καταφέρνουν σε ένα δύσκολο καθημερινό πρόγραμμα, όπως έχουμε οι περισσότεροι σήμερα. Μιλήσαμε μαζί τους για όλα τα παραπάνω.

 «Η εμπειρία της συμμετοχής σε κάθε αγώνα είναι πάντα μια ευχάριστη εμπειρία, μας είπε η Κωνσταντίνα Μπάρκα-Καλλέργη.

Βέβαια σε έναν αγώνα που γίνεται στην πόλη μας η εμπειρία γίνεται ακόμα πιο συναρπαστική και απόκτα μια ιδιαίτερη τιμή και αξία γιατί η συμμέτοχη μας τιμά την ίδια μας την πόλη. Έχω συμμετάσχει ξανά πριν 3 χρόνια σε όλη την διαδρομή των 21.100 χλμ. ενώ φέτος η συμμέτοχη μου ήταν στην σκυταλοδρομία των 2Χ10.550μ

Επίσης έχω συμμετάσχει και στον κλασσικό μαραθώνιο της Αθήνας και στον ημιμαραθώνιο της Αθήνας και σε κάποιους άλλους αγώνες .

Φέτος συμμετείχα στην σκυταλοδρομια των 2Χ10.500 μέτρων μαζί με την καλή μου φίλη Κατερίνα Μπέη. Επίσης συμμετέχω κάθε χρονο στο «Ladies Run» και στο «Race for the Cure», ένα αθλητικό event με στόχο την ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού. Έχω επιλέξει να ασχολούμαι με το τρέξιμο για προσωπική μου ευχαρίστηση και όχι σε αγωνιστικό επίπεδο και συμμετέχω επιλεκτικά σε αγώνες.

Μπορεί να φαντάζει δύσκολο ως ερασιτέχνης να παίρνεις μέρος σε έναν τέτοιο αγώνα αλλά ακριβώς αυτός ο ερασιτεχνισμός-η ρομαντική όπως συνηθίζω να λέω πλευρά του running-σε κάνει να απολαμβάνεις ακόμα περισσότερο την συμμετοχή γιατί είσαι απαλλαγμένος από το άγχος του καλού χρόνοι το άγχος της πρωτιάς της επιβεβαίωσης της αθλητικής κλάσης που συνήθως έχουν οι επαγγελματίες δρομείς. τρέχεις απλά για εσένα για την προσωπική σου ικανοποίηση ότι τα κατάφερες!

Υπάρχει φυσικά και το άγχος αλλά αυτό αποβάλλεται από την στιγμή που ξεκινάει ο αγώνας.

Το δρομικό κίνημα το οποίο ήδη μετράει πολλά χρόνια πριν και πριν την εμφάνιση των κοινωνικών δικτύων από συμπολίτες μας που αθόρυβα και μοναχικά ασχολήθηκαν με αυτό και με πολλές διακρίσεις που ίσως πέρασαν απαρατήρητες σίγουρα ξεκίνησε σαν μόδα.

 

[quote]Βοήθησε φυσικά και η προβολή από τα social media γιατί η αλήθεια είναι ότι όλοι φροντίζουμε να ποστάρουμε κάποια συμμέτοχη μας ή μια απλή καθημερινή μας προπόνηση.[/quote]

Ωστόσο όμως προοδευτικά καθιερώνεται ως στάση ζωής. Οποιαδήποτε μορφής ενασχόλησης με τον αθλητισμό είτε ερασιτεχνικά είτε πιο επαγγελματικά από ένα απλό περπάτημα στο στάδιο ή σε εξωτερικό χώρο μέχρι πιο έντονη και συστηματική ενασχόληση μόνο θετική επιρροή μπορεί να έχει!! Αύξηση αντοχής, ευεξία, μείωση σωματικού βάρους και κυρίως ψυχική ευφορία. Πάνω από όλα είναι υγεία. Το δρομικό κίνημα σε όποια μορφή και αν είναι θεωρώ ότι κερδίζει οπαδούς συνεχώς. Μια βόλτα απ’ το στάδιο της πόλης μας αλλά και έξω από αυτό αποδεικνύει πως άνθρωποι κάθε ηλικίας ασχολούνται όλο και περισσότερο με αυτό.

Προσπαθώ να βρω χρόνο για όλα και μάλλον το έχω καταφέρει. Εργάζομαι, έχω τρία παιδιά αλλά πάντα φροντίζω να βρω χρόνο και για τις προπονήσεις μου. Νομίζω ότι όταν κάποιος θέλει θα βρει τον τρόπο, και τον χρόνο!

Τον προσωπικό μου χρόνο που είναι λίγος τον αφιερώνω σε κάτι που με ευχαριστεί κυρίως και με βοηθάει να έχω αντοχές για την υπόλοιπη ήμερα. η ενέργεια που αφιερώνω στις προπονήσεις επιστρέφει πίσω σε εμένα ευεργετικά! Προσπαθώ να περάσω το μήνυμα στα παιδιά μου ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα αρκεί να το θέλουν. Στην καθημερινότητα μου υπάρχει χρόνος και χώρος για τα παιδιά μου για την δουλειά μου τις κοινωνικές μου υποχρεώσεις και για το πρωινό μου τρέξιμο. Όλα έχουν την θέση τους στο πρόγραμμα μου.

Για όσους μας είδαν στον αγώνα ή μας βλέπουν καθημερινά να ασχολούμαστε με το τρέξιμο και θέλουν και οι ίδιοι να ασχοληθούν με αυτό αρκεί ένα ζευγάρι παπούτσια μια φόρμα και κυρίως καλή διάθεση!! Δεν γεννήθηκε κανείς δρομέας όλοι ξεκινήσαμε από ένα απλό περπάτημα που κάποια στιγμή έγινε γρήγορο περπάτημα και μετά τρέξιμο. Ο στόχος είναι η καλή σωματική και ψυχική υγεία χωρίς υπερβολές και χωρίς εμμονές!»

Η Κατερίνα Κολλιαλή-Μπέη συμμετείχε κι αυτή στη σκυταλοδρομία, μητέρα δύο παιδιών, φοιτητών πλέον, και μας μίλησε για την εμπειρία της συμμετοχής στον Ημιμαραθώνιο. «ήταν καταπληκτικά και πέρασα πολύ ωραία. Έχω ξανασυμμετάσχει βεβαίως σε παρόμοια διοργάνωση.

Δεν είναι δύσκολο γιατί γνωρίζεις τις αντοχές και τη φυσική σου κατάσταση και αναλόγως κανονίζεις το τρέξιμό σου.

Ο αθλητισμός δεν είναι μόδα, αλλά τρόπος ζωής.

Μέσα στο δύσκολο καθημερινό πρόγραμμα, έχω εντάξει και μια ώρα για την Κατερίνα…νομίζω ότι μου χρειάζεται, για να παίρνω σωματικές και ψυχικές δυνάμεις για να αντεπεξέλθω.
Φυσικά όσοι το σκέφτονται, θα έπρεπε ήδη να είχαν ξεκινήσει! Ο αθλητισμός είναι ζωή, υγεία, ευεξία, και πάνω από όλα σου προσφέρει ψυχική ανάταση!».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόωρες εθνικές εκλογές προκήρυξε ο Πρωθυπουργός

Aleka Stamatiadi

Με το δεξί στη Β’ Εθνική η ΝΕΜ

Aleka Stamatiadi

Κλ. Βαρελάς: Καμία απολύτως δράση για την Ημέρα Περιβάλλοντος από τον Δήμο Μεγαρέων