Πολιτική Σημαντικότερα

O Άκης Τσελέντης στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων, πρότεινε ο Κλ. Βαρελάς

Όπως αναφέρει ο Κλεάνθης Βαρελάς, ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης δέχθηκε να συμμετέχει σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων για να αποσαφηνιστεί τι συμβαίνει αναφορικά με την πρόταση του να εγκατασταθεί σύστημα έγκαιρης διάγνωσης σεισμών στο Δήμο Μεγαρέων.
Με αφορμή τον μεγάλο σεισμό των 6 ρίχτερ στην Ελασσόνα, ο Άκης Τσελέντης την περασμένη εβδομάδα ρωτήθηκε για το τι συμβαίνει στα ρήγματα του Κορινθιακού.
Εκεί, απάντησε ότι υπήρχαν προβλήματα με τον Δήμο Μεγαρέων, δηλώσεις που αναρτήσαμε σε σχετικό ρεπορτάζ.
Στη συνέχεια, ο σεισμολόγος ανακάλεσε κάνοντας την Δευτέρα 8 Μαρτίου το βράδυ την παρακάτω ανάρτηση την οποία αναπαρήγαγε ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης και έπειτα ο καθηγητής σεισμολογίας διέγραψε από το προσωπικό του προφίλ στο Facebook.
Η αντιπολίτευση έχει αντιδράσει και συγκεκριμένα ο Κλεάνθης Βαρελάς ζητάει ειδική συνεδρίαση από τη διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων με προσκεκλημένο το σεισμολόγο με μοναδικό θέμα την προστασία της περιοχής μας στους σεισμούς.
 “Πρίν λίγο ολοκλήρωσα την τηλεφωνική επικοινωνία με τον διευθυντή του Γεωδυναμικού ινστιτούτου Κο Ακη Τσελέντη, αναφέρει σε ανάρτηση του ο επικεφαλής του συνδυασμού “Μαζί με όραμα” Κλεάνθης Βαρελάς. Ο κύριος Τσελέντης δέχθηκε την προτασή μου να προσκληθεί στο δημοτικό συμβούλιο Μεγαρέων και να μας αναλύσει την μέθοδο του για το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης σεισμών.
Η ασφάλεια των πολιτών αποτελεί θέμα πρώτης προτεραιότητας και ζητώ από τον δήμαρχο Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη να καλέσει τον Κο καθηγητή να παρευρεθεί σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πού μπορούν να απευθύνονται οι πλημμυροπαθείς

Δωρεάν rapid tests για όλους και στα φαρμακεία

Aleka Stamatiadi

Έκλεψαν αυτοκίνητο μέρα-μεσημέρι