ΑθλητισμόςΣημαντικότερα

Ο 5ος Βυζαντινός Αγώνας Δρόμου 50 χλμ. την Κυριακή με τερματισμό την πλατεία Λιτάρα Μεγάρων

Ο Δήμος Μεγαρέων σε συνεργασία με τον Απόλλωνα Δυτικής Αττικής, τους Αθηναίους Δρομείς και τους Δρομείς Μεγάρων «Ο Όρσιππος», υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ και της Περιφέρειας Αττικής διοργανώνουν την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024 αγώνα υπεραπόστασης με την επωνυμία, «5ος Βυζαντινός Αγώνας 50 χιλιομέτρων» με εκκίνηση και τερματισμό στην πλατεία Βασιλίσσης Φρειδερίκης (πλατεία Λυτάρα) των Μεγάρων. Ο αγώνας γίνεται προς τιμήν του Βύζα, σπουδαίου Μεγαρίτη, αποικιστή και θαλασσοπόρου του 8ου αιώνα π.Χ. και ιδρυτή της πόλεως του Βυζαντίου (μετέπειτα Κωνσταντινούπολη).

Η εκκίνηση του αγώνα, στον οποίον θα λάβουν μέρος πάνω από 400 έμπειροι δρομείς μεγάλων αποστάσεων, όπως ο LukaszSagan και ο Γιώργος Ζαχαριάδης (ΤΕΜΟΝ ΑΕΚ), προερχόμενοι από δεκάδες πόλεις της Ελλάδας και πολλές ευρωπαϊκές χώρες (Ιταλία, Πολωνία, Κύπρος κ.α.), θα δοθεί στις 9:00 πμ στην κεντρική πλατεία των Μεγάρων (πλατεία Βασιλίσσης Φρειδερίκης).

Ολόκληρη η διαδρομή των 50 χιλιομέτρων του 5ου Βυζαντινού Αγώνα Δρόμου είναι ασφάλτινη και συνδυάζει όλες τις πτυχές και εκφάνσεις της όμορφης μεγαρικής φύσης. Οι δρομείς αφού εξέλθουν του οικιστικού ιστού των Μεγάρων θα ακολουθήσουν πορεία μέσα σε φυστικεώνες, ελαιώνες, αμπελώνες και δασώδη κομμάτια, ενώ για 5 περίπου χιλιόμετρα θα τρέξουν στη μαγευτική παραλία Αλεποχωρίου – Ντουράκου για να καταλήξουν τελικά και να τερματίσουν στην κεντρική πλατεία των Μεγάρων (πλατεία Βασιλίσσης Φρειδερίκης).

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο, τεχνικό μπλουζάκι dry-fit, αναμνηστικό δίπλωμα τερματισμού και μία καλαίσθητη τσάντα με το λογότυπο του αγώνα που θα περιέχει διάφορα τοπικά προϊόντα των Μεγάρων.

Οι απονομές στους νικητές του αγώνα έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στις 2:30μμ στον χώρο του τερματισμού.

Στα πλαίσια της διεξαγωγής του 5ου Βυζαντινού Αγώνα Δρόμου θα γίνει και συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας (μακαρόνια, ρύζι, όσπρια, ελαιόλαδο, γάλα, δημητριακά), τα οποία και θα δοθούν από τους διοργανωτές στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μεγαρέων.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων

Παναγιώτης Ι. Μαργέτης

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού

Αναστάσιος Μήτσος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υποχρεωτική χρήση μάσκας: Πώς θα την φοράμε σε καφέ, μπαρ και εστιατόρια

Σπύρος Κορώσης: Εγκαίνια εκλογικού κέντρου “Νέα Δύναμη” στην Νέα Πέραμο

Aleka Stamatiadi

Αφιέρωμα στον Τσιτσάνη απόψε στο “Θέογνι”

Aleka Stamatiadi