Πολιτική Σημαντικότερα

Μπλοκ από την Ιερά Σύνοδο στη δομή μεταναστών στην Νέα Πέραμο

Με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος μπαίνει “μπλοκ” στη δημιουργία δομής μεταναστών στο πρώην στρατόπεδο της 75ΜΕ στην Νέα Πέραμο.

Σήμερα συνεδρίασε η Ιερά Σύνοδος και νωρίς το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος, ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, οι επικεφαλής των δημοτικών συνδυασμών Γιώργος Μπερδελής και Κλεάνθης Βαρελάς επισκέφθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο προκειμένου να συζητήσουν για την έκταση ιδιοκτησίας της Ιεράς Συνόδου όπου σχεδιαζόταν η δημιουργία δομής μεταναστών.

Οι πολλές αντιθέσεις κατά της δημιουργίας δομής μεταναστών και οι γενικότερες αντιπαραθέσεις γύρω από το μεταναστευτικό φαίνεται να οδήγησαν στην απόφαση αυτή, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ. Κωνσταντίνος σε δηλώσεις του έχει σταθεί στο πλευρό των πολιτών κατά της δομής μεταναστών και εχθές δήλωσε ότι θα παρέμβει στην Ιερά Σύνοδο.

 

O Aντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος δήλωσε ότι “Η σημερινή απόφαση της Ιεράς Συνόδου βάζει οριστικό τέλος στην υπόθεση της δομής μεταναστών στην Νέα Πέραμο.
Στη συνάντηση που είχαμε σήμερα το πρωί με τον Δήμαρχο Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη, τους επικεφαλής των δημοτικών συνδυασμών Μεγαρέων Γιώργο Μπερδελή και Κλεάνθη Βαρελά, ενημερωθήκαμε ότι η Ιερά Σύνοδος δεν παραχωρεί το ακίνητο του πρώην στρατοπέδου 75ΜΕ, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, τον οποίο ευχαριστώ προσωπικά για την εισήγησή του προς την Ιερά Σύνοδο και τη θετική εξέλιξη για τον τόπο μας.
Με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου για μη παραχώρηση του ακινήτου του πρώην στρατοπέδου στην Ν. Πέραμο, μπαίνει «μπλοκ» σε κάθε σενάριο για δομή μεταναστών στην περιοχή, ελλείψει άλλων ανάλογων εκτάσεων.
Η Δυτική Αττική δεν αντέχει άλλη υποβάθμιση. Διεκδικώ προσωπικά, με κάθε κόστος, στην πράξη, ένα καλύτερο αύριο για όλους μας”.

 

 

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε ότι “Κερδίσαμε ακόμα μία μεγάλη μάχη, όμως δεν εφησυχάζουμε, θα επαγρυπνούμε διαρκώς. Όλοι μαζί, διοίκηση, αντιπολίτευση, Αντιπεριφερειάρχης και λαός ενωμένοι τα καταφέραμε. Βεβαίως και χάρη στην πολύτιμη βοήθεια του Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ. Κωνσταντίνου και στην αμέριστη συμπαράσταση και κατανόηση, που βρήκαμε στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, τον οποίο επισκέφτηκα μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Κοσμόπουλο και τους επικεφαλής κ. Μπερδελή και κ. Βαρελά και ο οποίος έδειξε μεγάλη κατανόηση στο πρόβλημα μας και εισηγήθηκε στην Ιερά Σύνοδο, η οποία το ενέκρινε ομόφωνα, να μη νοικιάσει τις εγκαταστάσεις, που βρίσκονται στο πρώην στρατόπεδο της 75 ΜΕ στο Υπουργείο και επομένως να μη μπορεί αυτό, να εγκαταστήσει δομή μεταναστών – προσφύγων”.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υγεία για όλους από συγκέντρωση λίγων

Aleka Stamatiadi

Κλειστό το Στάδιο Μεγάρων: Θετικά 3 άτομα από το προσωπικό φύλαξης

Aleka Stamatiadi

Νέα πολεοδομικά σχέδια για 325 δήμους