ΚοινωνίαΣημαντικότερα

«Μεγάρων Γη» στο Σύνταγμα

2-3-4 Απριλίου τα τοπικά προϊόντα στην καρδιά της Αθήνας

 

 

korosis-spyros

 

[clear][quote]Σπ. Κορώσης, Πρόεδρος ΔΗΚΕΔΗΜΕ: «Πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναδείξουμε την ποιότητα των προϊόντων του τόπου μας, την πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό μας»[/quote]

 

 

 

 

Ξεφεύγοντας από τα «τετριμμένα» και ενώ η «Μεγάρων Γη», η έκθεση τοπικής ανάπτυξης στα Πευκάκια συμπληρώνει 6 χρόνια από την δημιουργία της από τη Διοίκηση Δ. Στρατιώτη, η διοίκηση Γρ. Σταμούλη και η ΔΗΚΕΔΗΜΕ διεκδίκησε και πέτυχε την διεξαγωγή της «Μεγάρων γη» στον υπόγειο χώρο της πλατείας Συντάγματος, στην καρδιά της Αθήνας.

Στον χώρο του σταθμού του Μετρό επιφάνειας 500 τ.μ., από όπου περνούν καθημερινά χιλιάδες κόσμου, και έχουν ήδη διεξαχθεί αρκετές εκθέσεις είτε εμπορικές είτε κοινωφελούς χαρακτήρα, και ακόμη με τοπικά προϊόντα από την Κρήτη, τη Λακωνία, τις Κυκλάδες, κ.ά., πρόκειται να λάβει χώρα η επόμενη «Μεγάρων Γη».

Η έκθεση τοπικής ανάπτυξης των Μεγάρων θα πραγματοποιηθεί 2,3 και 4 Απριλίου στο σταθμό του Μετρό Συντάγματος.

Αυτό επετεύχθη με ενέργειες του Προέδρου Σπύρου Κορώση και του μέλους της ΔΗΚΕΔΗΜΕ Ελευθ. Κοσμόπουλου. Η ΔΗΚΕΔΗΜΕ υπέβαλε αίτηση, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και μετά από  προσπάθειες δύο μηνών, κατάφεραν να λάβουν  τη θετική απάντηση της εταιρείας που εκμεταλλεύεται τον υπόγειο χώρο του σταθμού, της «Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.».

Στις «Σταθερές Συγκοινωνίες», υποβάλλουν αρκετοί οργανισμοί, φορείς και επιχειρήσεις, αιτήσεις προκειμένου να τους παραχωρηθεί το κεντρικό αυτό και πολυσύχναστο σημείο για την πραγματοποίηση εκθέσεων. Γίνεται κλήρωση όπως έγινε και για τη ΔΗΚΕΔΗΜΕ για την «Μεγάρων γη» με αποτέλεσμα την παραχώρηση του χώρου για τρεις ημέρες (2-4 Απριλίου 2015), οι οποίες μάλιστα αποκτούν και ιδιαίτερα εμπορικό χαρακτήρα δεδομένου των επικείμενων εορτών του Πάσχα(4 Απριλίου είναι Σάββατο του Λαζάρου).

Όσον αφορά το οικονομικό σκέλος της «Μεγάρων γη» στο Σύνταγμα, δεν αποκλίνει σχεδόν καθόλου από τη διοργάνωσή της στα Πευκάκια, στην είσοδο της πόλης των Μεγάρων.

Αν υπολογιστεί το κόστος για κάθε εκθέτη στη «Μεγάρων γη» στο Σύνταγμα είναι περίπου 400 ευρώ, ενώ το κόστος συμμετοχής για τη «Μεγάρων γη» στα Πευκάκια είναι 350 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος για ημερήσια ενοικίαση του χώρου είναι 2.500 ευρώ για τη ΔΗΚΕΔΗΜΕ, ως μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορέας, ενώ για εμπορικές επιχειρήσεις και εκθέσεις ανέρχεται σε 6.500 ευρώ την ημέρα.

Το κόστος θα καλυφθεί από τους εκθέτες-παραγωγούς των Μεγάρων, που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον μετά από πρόσκληση της ΔΗΚΕΔΗΜΕ.

Αυγό, λάδι, κρασί, μέλι, φιστίκι, θα είναι τα προϊόντα των Μεγάρων, οι παραγωγοί των οποίων θα τα προωθήσουν στο κέντρο της Αθήνας.

Αυτές οι τρεις μέρες δίνουν πολλές ελπίδες για διαφήμιση, απλώς μιλώντας, προώθηση, ανάπτυξη των μεγαρίτικων προϊόντων, που ξεχωρίζουν σε ποιότητα και μάλλον υστερούν σε προβολή ή οργάνωση, όπως πολλοί παραγωγοί υποστηρίζουν.

Ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΜΕ Σπύρος Κορώσης μας μίλησε για την προσπάθεια εξωστρέφειας που επιχειρείται από την διοίκηση του Δήμου, ώστε με προβολή να εισρεύσουν πόροι εκτός Μεγάρων για τους παραγωγούς, σε μια κρίσιμη εποχή που απαιτεί εγρήγορση και κινητοποίηση με τον πρωτογενή τομέα παραγωγής της πόλης μας σε πρώτο πλάνο.

«Η έκθεση αυτή είναι μια κίνηση εξωστρέφειας για την πόλη μας, δηλώνει ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΜΕ Σπύρος Κορώσης, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στις 3 αυτές ημέρες να προσπαθήσουμε να αναδείξουμε πέρα από την ποιότητα των προϊόντων του τόπου μας την πλούσια ιστορία μας και τον πολιτισμό μας».

Την ανάγκη να «ξεφύγει» η «Μεγάρων γη» από τα Πευκάκια την είχαμε επισημάνει, όπως και πολλοί παραγωγοί, και να «ανοίξει» πόρτες για τα μεγαρίτικα προϊόντα εκεί που δεν είναι γνωστά, στο μεγάλο κοινό της τόσο κοντινής μεγάλης αγοράς της πρωτεύουσας. Διότι, το να βλέπουμε οι ίδιοι τα προϊόντα που λίγο πολύ γνωρίζουμε σε μια έκθεση-γιορτή τον Σεπτέμβρη, στα Πευκάκια, σίγουρα αποτελεί μια «πολύ-εκδήλωση» αλλά δεν προσφέρει τίποτα περισσότερο.

Τέλος, η «Μεγάρων γη» στο Σύνταγμα δεν μπορεί να καθοριστεί με ετήσιο πρόγραμμα για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες, καθώς ο χώρος παραχωρείται κατόπιν κλήρωσης, αλλά η διοίκηση της ΔΗΚΕΔΗΜΕ θα υποβάλει κάθε χρόνο αίτηση για την πραγματοποίησή της. Υπάρχει άλλωστε και ενδεχόμενο επανάληψης, με ημερομηνίες που έχουν ήδη παραχωρηθεί και συζητούνται από τη διοίκηση της ΔΗΚΕΔΗΜΕ.

 ρεπορτάζ: Αλέκα Σταματιάδη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμπνευσμένη Ομιλία του Στρατηγού ε.α. Φράγκου Φραγκούλη(βίντεο)

Aleka Stamatiadi

Αλλαγές στη Διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων

Aleka Stamatiadi

Webinar για τον εμβολιασμό με ομιλητή τον Ελ. Παπαλευθέρη από το ΚΕΠ Υγείας

Aleka Stamatiadi