Πολιτική Σημαντικότερα

Μονοπάτια πεζοπορίας: Συνάντηση για χρηματοδότηση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος

Ο Δήμος Μεγαρέων έχει πολλές περιοχές που προσφέρονται για πεζοπορία, ιδίως δασικές και παραθαλάσσιες. Υπάρχουν άλλωστε πολλά μονοπάτια, αλλά και αγροτικοί δρόμοι, που επισκέπτονται τακτικά οι λάτρεις της πεζοπορίας.

Αυτό που λείπει, για να αναδειχθεί ο Δήμος μας σε κορυφαίο προορισμό φυσιολατρών και αθλητών της πεζοπορίας και της ποδηλασίας βουνού, είναι η οργανωμένη χωροθέτηση των υπαρχόντων και η διάνοιξη νέων μονοπατιών που θα συνδέσουν μεταξύ τους τα πολλά, μικρά και διάσπαρτα, που σήμερα αποτελούν τον κανόνα.

Ο σκοπός είναι να δημιουργηθούν μεγάλες ενιαίες διαδρομές, που θα αναδεικνύουν τα φυσικά, ιστορικά και πολιτιστικά αξιοθέατα του Δήμου, με μελλοντικό στόχο την ένταξή τους στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Μονοπατιών. Εξυπακούεται ότι αυτό απαιτεί πλήρη σήμανση, χωροθέτηση/δημιουργία σημείων θέας, στάσης και αναψυχής, καθώς και την τήρηση μιας σειράς προδιαγραφών, που θα οδηγήσουν στη σχετική πιστοποίησή τους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεώργιο Αμυρά, παρουσιάζοντας την περιοχή και τις δυνατότητές της και προτείνοντας ενέργειες που θα μπορούσαν να ξεκινήσουν άμεσα.

Μετά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε: «Συνεργασία με τον Υφυπουργό ΥΠΕΝ κ. Αμυρά Γεώργιο για το θέμα δημιουργίας μονοπατιών πεζοπορίας στην περιοχή μας, που θα χρηματοδοτηθούν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έρχονται εξελίξεις για την διέλευση του καλωδίου υπερυψηλής τάσης

Χωρίς αποζημιώσεις τα αμπέλια που κάηκαν στις φωτιές στα Γεράνεια

Επιστημονικά συμπεράσματα για την πυρκαγιά στα Γεράνεια

Aleka Stamatiadi