Θέσεις

“Α ρε γέρο του Μωριά”: Άρθρο του Γιώργου Στρατούρη

ΧΑΡΙΝ ΤΟΥ κ ΣΤΑΜΟΥΛΗ ΚΑΘΕΙΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΟΡΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΜΕΓΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΠΕΡΑΜΙΩΤΕΣ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ -ΩΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ- ΠΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Άρθρο του Γιώργου Στρατούρη,

Ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου

Πάντα πίστευα πως ο έντυπος τύπος πρέπει να έχει ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ενημερωτικό για τους αναγνώστες χαρακτήρα. Γι αυτό ως αιρετός απέφευγα συστηματικά να γράφω κάθε εβδομάδα άρθρα κενού περιεχομένου, ή ασήμαντης πολιτικής βαρύτητας ,θεωρώντας πως ο τρόπος με τον οποίο έπρεπε να τιμώ την εντολή των συνδημοτών μου  κάνοντας ευσυνείδητα την δουλειά που μου έχουν  αναθέσει  (ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ), είναι οι αγώνες εκεί που λαμβάνονται οι αποφάσεις, στην αίθουσα δηλαδή του Δημοτικού Συμβούλιου,  εντός της οποίας η αλήθεια έδωσα μεγάλες μάχες .

Θα προέτρεπα κάθε φίλο αναγνώστη, εάν έχει την δυνατότητα να εισέλθει στο προφίλ μου στο Φεησμπουκ, ώστε να διαπιστώσει τα λεγόμενα μου και να  μπορέσει να δει σημαντικά ενημερωτικά αποσπάσματα από τις τοποθετήσεις μου στο δημοτικό συμβούλιο και να κρίνει ΜΕ ΤΑ ΠΙΟ ΑΥΣΤΗΡΑ ΤΟΥ ΚΡΙΤΗΡΙΑ την εργασία μου εκεί και με την ιδία αυστηρότητα τον τρόπο με τον οποίο υπηρέτησα την εντολή που μου δόθηκε

Τα όποια άρθρα  απέστειλα προς δημοσίευση στον τοπικό τύπο  είχαν κατά την άποψη μου σοβαρή θεματολογία, όπως λχ η δομή των μεταναστών , το Εργοστάσιο Καύσης μη ανακυκλώσιμων απορριμμάτων , το καλώδιο υπερύψηλης τάσης  στην Πάχη , οι Ανεμογεννήτριες στα Γεράνεια,τα επερχόμενα Φωτοβολταικά στην βαρέα, το αέριο που κατέκλυσε τον δήμο, η ρύπανση των ΕΛΠΕ … και άλλα που θα δούμε αναλυτικά στο μέλλον

Κατόπιν της εισαγωγής μου αυτής θεωρώ το σημερινό θέμα που θα αναπτύξω ένα απ τα ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ της θητείας αυτής. Ένα θέμα που κατά την εκτίμηση μου  στιγματίζει και σπιλώνει τον Τόπο μας , που αμαυρώνει τον Δήμο μας, η ιστορία του οποίου βρίσκεται καταγεγραμμένη στην παγκόσμια βιβλιογραφία. Ένα θέμα, που υπαιτιότητα ΔΗΜΑΡΧΟΥ θα αφήσει τέτοιο ίχνος, τέτοιο στίγμα στον τόπο μας που θα ΜΑΣ συνδέσει για πάντα  με τον ιστορικό του μέλλοντος, με τον πιο ανάλγητο και μειωτικό τρόπο τόσο τις σημερινές όσο και τις επόμενες γενεές .

ΧΑΡΙΝ ΤΟΥ κ ΣΤΑΜΟΥΛΗ ΚΑΘΕΙΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΟΡΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΜΕΓΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΠΕΡΑΜΙΩΤΕΣ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΩΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, (ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ) ΠΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Μάλιστα αγαπητοί μου συμπολίτες ! Αυτό το απίστευτο εγγράφεται στο βιβλίο που θα παρουσιαστεί με φιέστα από την Δημοτική μας Αρχή  και φέρει τον τίτλο «ΜΕΓΑΡΑ ΚΟΙΤΙΔΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ  »

Η σημερινή μου παρέμβαση σ αυτό ακριβώς εστιάζει. Στην ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ αυτή πράξη που γεννάται  για την ιστορία του τόπου μας και σερβίρεται ως ΝΕΟΤΑΞΙΚΟ μήνυμα  με το βιβλίο αυτό. Στον εκμαυλισμό που επιχειρείται των Εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων του λαού μας στην  Τουρκοκρατία (ΤΕΙΧΟΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ) . Εστιάζει κυρίως στην επιχειρούμενη προσπάθεια ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ των ΔΕΙΝΩΝ των ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΩΝ και του ΣΚΟΤΟΥΣ που υπέστη το Γένος μας και στην απόπειρα η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ να βαφτιστεί με το βιβλίο αυτό ως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ .

Και βρήκε  την κατάλληλη εποχή ο κ Σταμουλης  -την 25η Μαρτίου- για να προάγει τα Νεοταξικα μηνύματα της ΔΗΘΕΝ ΛΑΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ από τον Τουρκικό ζυγό με ένα βιβλίο  που θα διανεμηθεί και θα τοποθετηθεί στις βιβλιοθήκες του κόσμου με τον πιο επίσημο τρόπο, δυστυχώς χρησιμοποιώντας την αξιοπιστία ενός  φορέα του κράτους όπως είναι ο δήμος,   που δίνει εγκυρότητα στο περιεχόμενο.

Δεν ξέρω πόσοι εκλεγμένοι η μη μπήκαν στην διαδικασία να το διαβάσουν και εάν συμφωνούν με τα γραφόμενα  άλλα έμενα ΟΥΡΛΙΑΞΑΝ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΟΥ όταν διάβασα πως τα 400 χρόνια ΣΚΛΑΒΙΑΣ που παραλίγο να αφανιστούμε ως γένος  η Οθωμανική Αυτοκρατορία προήγαγε ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και στην τοπική αυτοδιοίκηση ένα είδος ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ένα είδος ΛΑΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ .  Ναυτία μου προκαλεί και έμετο να παρουσιάζεται η εποχή με τα ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑΤΑ και τα πιο ΦΡΙΚΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ .

ΙΔΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΓΡΑΦΟΜΕΝΩΝ ΜΟΥ  ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΛΑΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΕΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΟΚΡΑΤΟΡΙΑ (με διευκρίνηση κιολας με κεφαλαία γράμματα «ΠΑΡΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΣΦΑΛΜΕΝΑ ΑΝΑΦΑΙΡΟΝΤΑΙ»)

Α ΡΕ ΓΕΡΟ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ ….

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η ιστορία σε γένος θηλυκό

Aleka Stamatiadi

Δυτική Αττική: Οι θάνατοι από νεοπλασίες, 1999-2017

Ένα παλιό λεύκωμα