Πολιτική

“Μην τολμήσετε να περάσετε το καλώδιο υπερυψηλής τάσης από τα Μέγαρα!”

 

 

Ανακοίνωση του γραφείου επικοινωνίας της Αγωνιστικής Δημοτικής Κίνησης Μεγάρων – Νέας Περάμου

 

Τελικά,αυτή η κυβέρνηση της συμφοράς αψήφησε γι ακόμα μια φορά τη βούληση του μεγαρικού λαού και,παρόλο που το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων γνωμοδότησε αρνητικά για τη διέλευση του καλωδίου υπερυψηλής τάσης από τον κόλπο της Βαρέας και μέσω του μεγαρικού κάμπου να φτάσει στον Ασπρόπυργο,υπέγραψε την προκήρυξη διαγωνισμού ώστε ακόμα ένα καταστροφικό για την περιοχή και το περιβάλλον της έργο να ξεκινήσει.Δείχνει αυτό με τον πιο γλαφυρό τρόπο πόσο η κυβέρνηση Τσίπρα ΔΕΝ υπολογίζει τις τοπικές κοινωνίες και τη βούληση τους.Καιρός,λοιπόν,να τους δείξουμε τι παθαίνουν αυτοί που δεν υπολογίζουν το λαό.Κυριακή,κοντή γιορτή και για την κυβέρνηση Τσίπρα και για την Περιφέρεια Δούρου (μη ξεχνάμε ότι η πλειοψηφία του ΠΕ.ΣΥ.Αττικής ψήφισε υπέρ της διέλευσης).Μαυρίστε τους!

Για αυτή την άσχημη εξέλιξη,όμως,δεν είναι άμοιρη ευθυνών η διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων,αλλά και η αντιπολίτευση του.Η μεν διοίκηση για την παροιμιώδη πια κωλυσιεργία της σε θέματα που άπτονται της υποβάθμισης της περιοχής (βωξίτης,ΧΥΤΥ,καλώδιο),κωλυσιεργία που φτάνει στα όρια της αντίδρασης αφού το κάθε έργο έχει ωριμάσει κι είναι έτοιμο να ξεκινήσει.Η αντιπολίτευση πάλι,δεν κινητοποιεί το λαό ώστε να αντιδράσει παρά μόνο περιμένει να βρεθεί ο Δήμος προ τετελεσμένων και τότε να ασκήσει κριτική εκ του ασφαλούς ώστε να αποκομίσει μικροκομματικά κέρδη.

Η Α.ΔΗ.Κ. είχε επισημάνει έγκαιρα τη διαφαινόμενη κατάσταση κι είχε προειδοποιήσει για τα τετελεσμένα που θα δημιουργηθούν.Είχε καλέσει τόσο τη Δημοτική Αρχή όσο και την αντιπολίτευση να ενημερώσουν το λαό και να το κινητοποιήσουν πριν επέλθει το μοιραίο.Μάταια.

Έστω και τώρα καλούμε τις δημοτικές παρατάξεις να κινητοποιήσουν το λαό,να τον βγάλουν στο δρόμο και να στείλουν ηχηρό μήνυμα τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην Περιφέρεια,αλλά και τους εργολάβους που τυχόν θα κερδίσουν το διαγωνισμό:

ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΡΑΞΕΤΕ ΟΥΤΕ ΕΚΑΤΟΣΤΟ ΜΕΓΑΡΙΚΗΣ ΓΗΣ ΟΥΤΕ ΛΙΤΡΟ ΜΕΓΑΡΙΚΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ! ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑΡΙΚΟ ΛΑΟ!

 

Βασίλης Πολυχρόνης

Επικεφαλής Α.ΔΗ.Κ. Μεγάρων – Ν.Περάμου

Υποψήφιος Δήμαρχος Μεγάρων – Νέας Περάμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατερίνα Λουκά: “Είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι”

Κλεάνθης Βαρελάς: Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Aleka Stamatiadi

Γιάννης Μιχάλαρος: Αγωνιστικό Κάλεσμα κατά της εξόρυξης βωξίτη στα Γεράνεια