Πολιτική Σημαντικότερα

“Αποκρύψατε πως έχει δοθεί από την Τεχνική Υπηρεσία άδεια εκσκαφής για το έργο της διέλευσης του καλωδίου υψηλής τάσης”

Γιατί κ. Δήμαρχε αποκρύψατε πως έχει δοθεί από την Τεχνική Υπηρεσία άδεια εκσκαφής για το έργο της διέλευσης του καλωδίου υψηλής τάσης;

 

Τα μάθατε τα νέα πολίτες των Μεγάρων και της Νέας Περάμου; Τα μάθατε τα κακά μαντάτα;

 

Ποια νέα; Το ότι μας φέρνουν ακόμη μια οχλούσα δραστηριότητα, στις πόλεις μας με την υπογραφή του κ. Γρηγόρη Σταμούλη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της έγκριτης και πανελλήνιας εμβέλειας εφημερίδας «Ναυτεμπορική», σήμερα Παρασκευή 24 Μαΐου 2019  ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την οριστική διασφάλιση της ενεργειακής τροφοδοσίας της Κρήτης, με την προκήρυξη της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτη-Αττική από την «Αριάδνη Interconnection», τη θυγατρική ειδικού σκοπού που σύστησε ο ΑΔΜΗΕ για την υλοποίηση του έργου.

 

Στο ρεπορτάζ, αναφέρεται πως «σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αργά χθες το απόγευμα η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) έλαβε την οριστική απόφαση που έδωσε το «πράσινο φως» στην «Αριάδνη» για την προκήρυξη του έργου. Έτσι, όπως συμπληρώνουν, άνοιξε ο δρόμος ώστε σήμερα Παρασκευή να «βγουν στον αέρα» τα σχετικά τεύχη δημοπράτησης».

 

Το χειρότερο για τις τοπικές κοινωνίες των Μεγάρων και της Νέας Περάμου είναι ότι επισημαίνεται ΞΕΚΑΘΑΡΑ το εξής: «Για την υλοποίησή του, προβλέπεται η πόντιση μίας διπλής γραμμής μεταφοράς συνεχούς ρεύματος μεταξύ της Κρήτης και της Αττικής, με μήκος περίπου 328 χιλιόμετρα και συνολική ονομαστική ισχύ 1000 MW, το οποίο θα ξεκινά από τα Μέγαρα (Αττική) και θα καταλήγει στην περιοχή της Κορακιάς (Κρήτη).»

 

Δυστυχώς ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ μετά την απόκρυψη του ζητήματος των ορυχείων βωξίτη και του ΧΥΤΥ, ο σημερινός και απερχόμενος Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Σταμούλης εκτίθεται ανεπανόρθωτα από τις εξελίξεις.

 

Έτσι, οι τοπικές κοινωνίες, οι δημότες, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, πληρώνουν με τον πιο τραγικό τρόπο την ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ του κ. Σταμούλη και της διοίκησής του.

 

Εμείς επιρρίπτουμε στον κ. Σταμούλη τεράστια ευθύνη, ιδιαίτερα  για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την σοβαρή αυτή υπόθεση, αφού θυμίζουμε ότι δεν συμμετείχε στην Δημόσια Διαβούλευση που έγινε στις 9 Φεβρουαρίου 2018 στην Ελευσίνα και υποστηρίχθηκε από την Περιφέρεια Αττικής.

 

Ως συνδυασμός που εξαρχής μιλάμε πάντα με στοιχεία και ανοιχτά χαρτιά στους πολίτες, αποκαλύπτουμε σήμερα, πως ο απερχόμενος Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης, γνώριζε τα πάντα για την εξέλιξη του έργου.

 

Μην προσπαθεί να δικαιολογηθεί ο κ. Σταμούλης πως … ΔΗΘΕΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ!

 

Γνώριζε τα πάντα για την εξέλιξη του συγκεκριμένου έργου γι’ αυτό  ο Δήμος μέσω της Τεχνικής Υπηρεσίας, ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΑΔΕΙΑ ΕΚΣΚΑΦΗΣ στην εταιρεία που θα υλοποιήσει το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτη – Αττική το οποίο θα ξεκινά από τα Μέγαρα και θα καταλήγει  στην περιοχή της Κορακιάς (Κρήτη).

 

ΕΡΩΤΟΥΜΕ: Γιατί κ. Δήμαρχε ΑΠΟΚΡΥΨΑΤΕ από το Δημοτικό Συμβούλιο, από τους πολίτες, από τους φορείς, πως έχει δοθεί από την Τεχνική Υπηρεσία άδεια εκσκαφής για το έργο της διέλευσης του καλωδίου υψηλής τάσης;

 

Η απάντηση είναι απλή. Επειδή ο απερχόμενος Δήμαρχος Μεγαρέων έτσι έχει μάθει να λειτουργεί. Πάντα εν κρυπτώ, βάζοντας πρώτα και πάνω απ’ όλα το πολιτικό του συμφέρον και όχι το συμφέρον των πολιτών του Δήμου μας.

 

Θυμίζουμε ότι με τον ίδιο τρόπο λειτούργησε στην υπόθεση του βωξίτη την οποία ο επικεφαλής μας και αυριανός Δήμαρχος Γιώργος Μπερδελής έφερε στην επιφάνεια, έτσι λειτούργησε για τον ΧΥΤΥ, έτσι και για το καλώδιο.

 

Καταγγέλλουμε τον κ. Σταμούλη δημόσια στον Μεγαρικό και Νέο Περαμιώτικο λαό, επειδή προς ίδιον πολιτικό όφελος εξαπάτησε πολίτες και αιρετούς.

 

Αγαπητοί συμπολίτες, αγαπητές συμπολίτισσες,

…εμάς τέτοιες πρακτικές όπως αυτές της σημερινής και απερχόμενης διοίκησης δεν μας αγγίζουν!

Απέναντι στο ΤΕΛΜΑ και την ΑΔΡΑΝΕΙΑ εμείς προτάσσουμε την ΑΝΑΤΡΟΠΗ και την ΕΦΟΔΟ στο ΜΕΛΛΟΝ.

 

  • Στις 26 Μαΐου με την ψήφο σας πείτε ΟΧΙ σε μια διοίκηση που είναι εθισμένη να βάζει το προσωπικό συμφέρον πάνω απ’ όλα!

 

  • Πείτε ΟΧΙ σ’ έναν Δήμαρχο ο οποίος τρέμει στην ανάληψη του όποιου πολιτικού κόστους και ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙ τα πάντα με μοναδικό σκοπό να μην σπιλωθεί η πολιτική του εικόνα.

Δώσε ΔΥΝΑΜΗ στο συνδυασμό «ΤΩΡΑ» και στον ΓΙΩΡΓΟ ΜΠΕΡΔΕΛΗ.

Γιατί μόνο ΕΜΕΙΣ αντιδράσαμε και θα αντιδράσουμε ΔΥΝΑΜΙΚΑ σε κάθε προσπάθεια να μας φέρουν ΧΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙΒΛΑΒΕΙΣ για τον τόπο μας.

 

Η Ομάδα Επικοινωνίας του συνδυασμού «ΤΩΡΑ»

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όλα τα μέτρα της κυβέρνησης για τους πληγέντες

Θεοφάνεια στην Πάχη

Νέα Δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας η Ι. Κριεκούκη