Πολιτισμός Σημαντικότερα

«Μεγάρων Γη» και φέτος στα Πευκάκια

[quote]Με μηδέν κόστος από το ταμείο του Δήμου η διοργάνωση[/quote]

Την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου γίνονται τα εγκαίνια της 6ης «Μεγάρων γη», της έκθεσης τοπικής ανάπτυξης στα Πευκάκια, που συνεχίζεται και φέτος, μετά από συνεργασία για την προετοιμασία της απερχόμενης και της νέας διοίκησης του Δήμου Μεγαρέων.

75 εκθέτες συμμετέχουν φέτος στην έκθεση και πληθώρα εκδηλώσεων γίνεται και φέτος, χωρίς κόστος για το δήμο, με επιφυλακτική οικονομικά την νέα διοίκηση.

Περίπτερα από διάφορες επιχειρήσεις, τοπικές και μη, θα βρίσκονται στα Πευκάκια, και κατά την διάρκεια της έκθεσης θα γίνουν παρουσιάσεις παραδοσιακών προϊόντων από εκθέτες αλλά και από συμπολίτες μας, οι οποίοι θα προσφέρουν εδέσματα, κρασί αλλά και τσίπουρο στους επισκέπτες.

«Θα φροντίσουμε να ανοίξουμε δρόμους και να προβάλουμε όσο γίνεται περισσότερο τα μεγαρίτικα προϊόντα. Έχουμε σκοπό να προβάλουμε την έκθεση περισσότερο και προς τα έξω και εκτός ορίων του δήμου».
Ο νέος Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης τόνισε την εξωστρέφεια που χρειάζεται η έκθεση, και στοχεύει η νέα διοίκηση για τα επόμενα χρόνια.

«Είναι μια πολύ ωραία έμπνευση, που έχει εξελιχθεί σε θεσμό και προσφέρει πάρα πολλά» είπε ο Γρ. Σταμούλης στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η οργανωτική επιτροπή την Τρίτη στο Στρατουδάκειο, ευχαριστώντας ταυτόχρονα τον απερχόμενο Πρόεδρο της ΔΗΚΕΔΗΜΕ Θανάση Δρένη για την άψογη, όπως χαρακτηριστικά είπε συνεργασία. Τονίζοντας την καλή συνεργασία με τον Θανάση Δρένη, μίλησε και για την καθοριστική συμβολή του Διευθυντή της ΔΗΚΕΔΗΜΕ κ. Χατζηκωνσταντίνου, στη διοργάνωση.

Την όλη προετοιμασία της έκθεσης φέτος, είχαν αναλάβει η οργανωτική επιτροπή της ΔΗΚΕΔΗΜΕ, ο Χρήστος Γκίνης, ο Σ. Καστάνης, ο Χάρης Αντωνίου, ο Χρήστος Παπαθανασίου, η προηγούμενη διοίκηση της ΔΗΚΕΔΗΜΕ και μέλη από την νέα διοίκηση, η Κατερίνα Καστάνη-Πούλου και η Αναστασία Αντωνίου-Τσίγκρη.

Για την «ψυχή της έκθεσης» μίλησε ο νέος Δήμαρχος, για τον Σωτήρη Καστάνη, που ως αγρότης δραστηριοποιήθηκε για την προβολή των προϊόντων της μεγαρικής γης.

«Παρά το νεαρόν της διοικήσεώς μας θα τα πάμε καλά» είπε ο Γρ. Σταμούλης, αισιόδοξος για την επιτυχία της διοργάνωσης.

Ο Γρ. Σταμούλης επεσήμανε ότι από τα ταμεία του δήμου για την 6η Μεγάρων Γη δεν θα βγει ούτε ένα ευρώ, καθώς οι οικονομικές υποχρεώσεις θα καλυφθούν από χορηγούς.

Για τη διοργάνωση και τα τυπικά της, μίλησαν η δημοτική σύμβουλος Κατερίνα Καστάνη και ο Χρήστος Γκίνης.

Η Αναστασία Αντωνίου, τοπική σύμβουλος Μεγάρων και μέλος της οργανωτικής επιτροπής μας ανέφερε ότι εντός των ημερών λειτουργίας της έκθεσης, πρόκειται να την επισκεφθούν μετά από πρόσκλησή της, οι γνωστοί ηθοποιοί Πέτρος Ξεκούκης, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Γ. Ματαράγκας, Φλοκατουλας, Αλμπάνης, Βισκαδουράκης και ο Μανούσος Μανουσάκης.

Στη συνέχεια, ο Σωτ. Καστάνης ανέφερε ότι στόχος της έκθεσης είναι η ανάδειξη όχι μόνο των τοπικών προϊόντων αλλά και των τοπικών εθίμων καινοτομιών όπως το πάτημα των σταφυλιών με την παρασκευή τσίπουρου.

Η έκθεση λειτουργεί από την Πέμπτη, οπότε θα γίνουν τα εγκαίνια και ως την Κυριακή το βράδυ στα Πευκάκια.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παιδική-Εφηβική Λέσχη Ανάγνωσης: Κυριακή στον κάμπο των Μεγάρων

Aleka Stamatiadi

Σεισμός 4,1 ρίχτερ

Στρατιωτικές ασκήσεις Ανορθόδοξου Πολέμου στο όρος Πατέρας