Πολιτική Σημαντικότερα

Λ. Κοσμόπουλος: “Δεν ξεχνάμε, αλλά προχωράμε με μεγάλα έργα υποδομής”

3 χρόνια από τις φονικές πλημμύρες σε Μάνδρα & Νέα Πέραμο

 

 

Με αφορμή τη θλιβερή επέτειο τριών ετών από τις φονικές πλημμύρες σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος προέβη στην παρακάτω δήλωση, όπου αναφέρει σύντομα τα έργα και τις μελέτες που εκτελούνται από την Περιφέρεια Αττικής τον πρώτο χρόνο θητείας του για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Δυτικής Αττικής.

«Οι μεγάλες πλημμύρες στη Μάνδρα και την Νέα Πέραμο έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους στις κοινωνίες και το περιβάλλον μας.

Τρία χρόνια πριν, οι στιγμές που ζήσαμε, ιδιαίτερα στην Νέα Πέραμο όπου ήμουν Αντιδήμαρχος, δεν ξεπερνώνται, ειδικά για όσους έχασαν δικούς τους ανθρώπους, τα σπίτια και τις περιουσίες τους, δεν μας αφήνουν περιθώρια να μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια.
Πρώτη μου προτεραιότητα, από την αρχή της θητείας μου, στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής, η συνέχιση και η εξέλιξη των βασικών έργων υποδομής για τη θωράκιση των περιοχών μας.
Οι βάσεις και η εξέλιξη των έργων, μαζί με την επιφυλακή απέναντι σε κάθε νέο απειλητικό καιρικό φαινόμενο για τον τόπο μας, με παρεμβάσεις και καθαρισμούς σε ρέματα, συνιστούν τους άξονες πάνω στους οποίους εργαζόμαστε καθημερινά στην #Περιφέρεια_Αττικής, με πρωτοβουλίες του Περιφερειάρχη Αττικής Giorgos Patoulis .
Στα έργα και τις μελέτες που γίνονται από την Περιφέρεια Αττικής τον πρώτο χρόνο θητείας μου ως Αντιπεριφερειάρχης, για την θωράκιση της #Περιφερειακής_Ενότητας_Δυτικής_Αττικής, συμπεριλαμβάνονται:
– Οριοθέτηση, διευθέτηση και έργα ανάσχεσης ρεμάτων Σούρες και Αγίας Αικατερίνης Ανάντη πόλεως Μάνδρας» 1.416.960€
– Μελέτη Οριοθέτησης και Διευθέτησης ρεμάτων Νερακίου – Λουτροπύργου και λοιπών ρεμάτων Νέας Περάμου, εκτιμώμενης αξίας 1.299.990€
– Αντιπλημμυρική θωράκιση ΠΕΟΑΚ, στο ρέμα Γιώργη Νέας Περάμου προϋπολογισμού 2.950.000€
-Μελέτη για αντιπλημμυρική θωράκιση της Κινέτας προϋπολογισμού 4.000.000€
Ακόμα, εκτελούνται η διευθέτηση του ρέματος Εσχατιάς προϋπολογισμού 86,2 εκατ. €, και του ρέματος Αγίου Ιωάννη στον Ασπρόπυργο, από το Υπουργείο Υποδομών.
-Αποκατάσταση ζημιών στη περιοχή της Κινέτας προϋπολογισμού 18.950.000€
Τέλος, πρόκειται να ορισθεί τεχνικός σύμβουλος για την επικαιροποίηση μελετών για καίρια έργα υποδομής, για να μη μείνει καμία μελέτη «στο συρτάρι» και να αξιοποιηθούν όλες οι υπάρχουσες μελέτες του παρελθόντος, να γίνουν έργα.
Δεν ξεχνάμε τις δυσκολίες που περάσαμε, μαχόμαστε καθημερινά για να μην ξαναζήσουμε ανάλογες καταστάσεις. Συνεχίζουμε για το καλύτερο για τον τόπο μας».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπογραφές πολιτών Δ. Ελευσίνας κατά της μετατροπής του Θριασίου σε only-covid

Πρόταση για κατασκευή καταφύγιου αδέσποτων ζώων στο Δήμο Μεγαρέων

1η Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Aids

Aleka Stamatiadi