Πολιτική Σημαντικότερα

Κυκλοφοριακή μελέτη σε εξέλιξη στα Μέγαρα

 

Σπ. Κορώσης: «Καταγράφουμε τη κίνηση

ώστε με επιστημονική ανάλυση να κάνουμε παρεμβάσεις για την κυκλοφορία στους δρόμους»

 

Αυτές τις ημέρες βλέπουμε στους δρόμους των Μεγάρων να τοποθετούνται ειδικά λάστιχα και μηχανήματα για την μέτρηση της κίνησης.

Τα μηχανήματα αυτά, που έχουν τοποθετηθεί σε συνολικά 15 σημεία στα Μέγαρα, στοχεύουν στο να καταγράψουν την κίνηση στους δρόμους για να συντάξει ειδική εταιρεία μελετητή κυκλοφοριακή μελέτη.

Το έργο αναθεώρησης κυκλοφοριακής μελέτης για την πόλη των Μεγάρων έχει ξεκινήσει, έχει προϋπολογισμό 170.000 ευρώ, από ιδίους πόρους του Δήμου Μεγαρέων και περιλαμβάνει μέσα από αυτά τα μικρά μηχανήματα, τη μέτρηση φόρτου κυκλοφορίας, τη συχνότητα διέλευσης οχημάτων και το είδος του οχήματος που κυκλοφορεί (δίτροχο ή τετράτροχο), το μέγεθος του οχήματος.

Όπως μας είπε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Σπύρος Κορώσης το έργο της αναθεώρησης κυκλοφοριακής μελέτης στοχεύει στην καταγραφή της κίνησης, με βάση επιστημονική ανάλυση δεδομένων της κίνησης στην πόλη, ώστε ο Δήμος να προχωρήσει σε αλλαγές και ρυθμίσεις της κυκλοφορίας, με δίκτυο πεζοδρόμων και άλλες παρεμβάσεις.

Σχετικά, είναι ανηρτημένο ερωτηματολόγιο για την κίνηση στα Μέγαρα, όπου οι πολίτες μπορούν να καταθέσουν τις απόψεις τους στο σύνδεσμο EΔΩ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρυθμίζονται τα χρέη προς το  Δήμο με πολλές διευκολύνσεις για τους οφειλέτες

Θερινό σινεμά στην αυλή του Μουσείου

Το χρυσό μετάλλιο του Δήμου Κορινθίων απονέμεται στον Μητροπολίτη Κορίνθου Διονύσιο

Aleka Stamatiadi