Πολιτική Σημαντικότερα

Κρούσμα κορωνοϊού από το Βλυχό νοσηλεύεται στο Θριάσιο

Την νοσηλεία κρούσματος κορωνοϊού από τον οικισμό των ρομά επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Καράμπελας

 

“Δε φοβόμαστε, προφυλασσόμαστε” είναι το μήνυμα του εντεταλμένου για τη δημόσια υγεία στο Δήμο Μεγαρέων Κ. Καράμπελα, που μας ανέφερε ότι υπάρχει κρούσμα κορωνοϊού που νοσηλεύεται, ενώ ο Δήμος Μεγαρέων είναι σε επιφυλακή.

Σήμερα 12 Αυγούστου έγινε συνάντηση με τον Διοικητή του Αστυνομικού τμήματος και τον Δήμαρχο Μεγαρέων και συνεκλήθη η υγειονομική επιτροπή, που αποτελείται από ιατρούς της περιοχής μας προκειμένου να προταθούν μέτρα.Όπως μας είπε ο Κ. Καράμπελας αποφασίστηκε στις υπηρεσίες του δήμου η είσοδος ανα ένα άτομο, μετά από θερμομέτρηση. Οι υπηρεσίες του δήμου είναι σε επιφυλακή και δε χρειάζεται πανικός ούτε και εφησυχασμός.

“Ως υπεύθυνος προαγωγής και προστασίας της δημόσιας υγείας σας ενημερώνω ότι επίσημα υπάρχει ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στο Δήμο Μεγαρέων, ανέφερε ο Κώστας Καράμπελας.

Το κρούσμα έχει δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και έχει ήδη ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών. Επίσης με δεδομένο την αύξηση των κρουσμάτων σε όλη την Ελλάδα κάτι που δείχνει έξαρση του ιού θα πρέπει όλοι μας να εφαρμόζουμε απαρεγκλίτως τις οδηγίες των ειδικών και να φοράμε μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους και να αποφεύγουμε τον συνωστισμό και τον συγχρωτισμό. Τηρώντας τους κανόνες που πρέπει μένουμε ασφαλείς και μένουμε υγιείς .”

Επιπλέον, ο δήμος προχώρησε σε εξέταση των λυμάτων του βιολογικού καθαρισμού με θετικά αποτελέσματα, χωρίς ίχνη κορωνοϊού, τα τελικά συμπεράσματα της οποίας αναμένεται να ανακοινώσει η δημοτική αρχή.

 

«Συζητήσαμε σήμερα με τον Αστυνόμο και με τον αρμόδιο για θέματα Υγείας κ. Καράμπελα το σοβαρό αυτό θέμα, δήλωσε ο Γρ. Σταμούλης, μετά τη σύσκεψη με τον Κ. Καράμπελα και τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Μεγάρων Χάρη Κουμνιώτη, με την καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων πανελλαδικά και ιδιαίτερα στην Αττική και ευελπιστούμε σε συνεργασία πάντοτε με τους πολίτες, πως με την εφαρμογή και τήρηση όλων των μέτρων, που εξαγγέλλει η Κυβέρνηση θα τα πάμε και σε αυτή την περίπτωση το ίδιο καλά, όπως και στην πρώτη φάση της εξάπλωσης του Κορωνοϊού.

Προφανώς η λιτανεία των Αγίων Μαρτύρων εφέτος δεν θα γίνει το Σάββατο, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός και ο συγχρωτισμός και φυσικά θα πρέπει όλοι οι πολίτες να τηρήσουν τα αναγκαία μέτρα (αποστάσεις, μάσκες κλπ).»

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αναχρηματοδότηση των δανείων του Δήμου Μεγαρέων

Ανοιχτή επιστολή προς την Υπουργό Πολιτισμού από τον Ενωτικό Συνδυασμό

Διαμαρτυρία του ΚΚΕ στο Συνέδριο Δυτ. Αττικής