Κοινωνία Σημαντικότερα

Νέο βρεφικό σταθμό ιδρύουν ΔΗΚΕΔΗΜΕ-Δήμος Μεγαρέων

Υπεράριθμα βρέφη και νήπια στους σταθμούς και των Μεγάρων

 

 

Ανακοινώθηκαν πριν λίγες ημέρες τα αποτελέσματα για τη δωρεάν φιλοξενία παιδιών και βρεφών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και του Δήμου Μεγαρέων, του επιδοτούμενου προγράμματος της ΕΕΤΑΑ για τη δράση «Εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής 2017-2018».

Πολλές οι αιτήσεις γονέων αλλά αρκετά παιδιά έμειναν εκτός του προγράμματος. Το πρόβλημα απασχολεί τους Δήμους σε όλη τη χώρα και χιλιάδες παιδιά έμειναν εκτός των βρεφονηπιακών. Συγκεκριμένα, στο Δήμο Μεγαρέων και για τη ΔΗΚΕΔΗΜΕ, που χειρίζεται το θέμα, το ζήτημα έγκειται και σε άλλο σημείο: εγκρίθηκαν μεν πολλά βρέφη, χωρίς όμως να επαρκούν οι χώροι φιλοξενίας τους, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος που δημιουργήθηκε ο Δήμος Μεγαρέων και η ΔΗΚΕΔΗΜΕ προσανατολίζονται στην ίδρυση νέου σταθμού, με πιθανή λύση τη μετατροπή του παλιού 7ου δημοτικού σχολείου στο Μελί σε βρεφονηπιακό σταθμό.

Γενικότερα, σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν τα υπουργεία, οι φετινές αιτήσεις αφορούσαν 149.460 παιδιά (αύξηση 12,5% σε σχέση με πέρυσι), οι έγκυρες αφορούσαν 132.982 παιδιά (+9,4%) και ο αριθμός των παιδιών που πήραν επιταγή (voucher) είναι φέτος 92.231 έναντι 84.800 πέρυσι (αυξημένος κατά 8,7%).

Η κυβερνητική ανακοίνωση σημειώνει επίσης πως στα τέλη Σεπτεμβρίου θα δοθεί και φέτος επιπλέον αριθμός voucher, όπως και πέρυσι, είτε για θέσεις που δεν έχουν ενεργοποιηθεί είτε για επιλαχόντες και έχουν βρει θέση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιορτή τρίτης ηλικίας με πλούσιο πολιτικό παρασκήνιο, βραβεύσεις & γλέντι

Αποτελέσματα δημοτικών εκλογών Δήμου Μεγαρέων

Κυβερνητικό κλιμάκιο στα καμένα: Τι μέτρα ανακοινώθηκαν