Πολιτική

ΚΚΕ: “Απορρίφθηκαν τροπολογίες για προστασία της λαϊκής οικογένειας από Κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ”

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ! ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ! ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ” τονίζεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ που ακολουθεί: 

“Το ΚΚΕ κατέθεσε στη Βουλή τροπολογίες για άνευ όρων προστασία της πρώτης κατοικίας της λαϊκής οικογένειας από τους πλειστηριασμούς, για επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης για όλους, όπως και άλλα μέτρα για την ανακούφιση του λαού.

Κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ τα απέρριψαν ασυζητητί! Και προκύπτει το ερώτημα: «Καλά, αντιπολίτευση είναι, τι τους ενοχλεί να στηρίξουν τέτοια φιλολαϊκά μέτρα;» Η απάντηση είναι μία: Αυτή είναι η στρατηγική τους! Η στήριξη των συμφερόντων των μεγαλοεπιχειρηματιών, η στήριξη όλων αυτών που τσακίζουν τις ζωές των εργαζομένων και του λαού! Γι’ αυτό και ο καβγάς τους με την κυβέρνηση περιορίζεται στα ψίχουλα που μοιράζονται στον λαό, ώστε να μείνει άθικτο το καρβέλι του κεφαλαίου.

Αυτό που πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσει ο λαός είναι:

  • Να σταματήσει να κρατά στάση αναμονής.
  • Να φύγει από τη λογική του «μικρότερου κακού» που η ζωή έχει δείξει πως οδηγεί στο μεγαλύτερο.
  • Να σταματήσει να αναζητά λύσεις στην εναλλαγή κυβερνήσεων.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των πλειστηριασμών: Ποιος θα σταματήσει το ξεσπίτωμα χιλιάδων εργαζομένων; Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε ως κυβέρνηση (ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, «ιδιώνυμο» με διώξεις σε όσους αντιστέκονται) και η κυβέρνηση συνεχίζει στο ίδιο βιολί.

Και από την άλλη έχουμε τη μεγάλη διαδήλωση από εργαζόμενους και φορείς έξω από το σπίτι της χαμηλοσυνταξιούχου στη Ζωγράφου που «πάγωσε» την έξωση όπως και τρεις ακόμη εξώσεις την επόμενη μέρα. Μέχρι τέλους του χρόνου αναμένεται να «τρέξουν» 40.000 πλειστηριασμοί! Κι ας το θέσουμε και διαφορετικά μια και πλησιάζουν εκλογές: Τι βουλευτές θέλουμε να έχουμε; Κατσιώτηδες που στέκονται από την πρώτη στιγμή δίπλα στη γυναίκα που της κάνουν έξωση ή Πάτσηδες που κερδοσκοπούν με τους πλειστηριασμούς και τον ανθρώπινο πόνο;

Άλλο παράδειγμα η ενεργειακή φτώχεια: Τι έχουν να περιμένουν οι εργαζόμενοι από την ΕΕ, την κυβέρνηση, το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που πίνουν νερό στο όνομα της «απελευθέρωσης της ενέργειας», της «πράσινης μετάβασης» και του Χρηματιστηρίου Ενέργειας; Καβγάδες για το θεαθήναι και τίποτα ουσιαστικό για όλα εκείνα που συνθέτουν τον εφιάλτη των φουσκωμένων λογαριασμών.

Και από την άλλη ο αγώνας των σωματείων και των φορέων να μη μείνει κανένα σπίτι στο σκοτάδι, για ρεύμα φθηνό για τον λαό.

Η ζωή του λαού όμως δεν μαυρίζει μόνο λόγω της άδειας τσέπης του, αλλά και με όσα αποκρουστικά βγαίνουν στο φως, όπως με τα κακοποιημένα παιδιά που (ξανα)κακοποιούνται από το κράτος και τους φορείς που υποτίθεται ότι εποπτεύει. Γιατί και η προστασία των παιδιών δεν είναι τίποτα άλλο από εμπόρευμα! Γι’ αυτό ανατίθεται σε ΜΚΟ και διάφορα «ευαγή ιδρύματα» ενώ εμπορευματοποιούν ακόμα και τον θεσμό της αναδοχής! Η πολιτική τους οδηγεί όχι μόνο στο να αναπαράγονται οι αιτίες αυτών των φαινομένων (φτώχεια, ανεργία) αλλά και να δημιουργούν νέες στρατιές απροστάτευτων και κακοποιημένων παιδιών!

Όλες οι εξελίξεις το φωνάζουν: Λύσεις «από τα πάνω» δεν υπάρχουν! Μόνο «Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ»

Καμιά αναμονή λοιπόν! Οργάνωση παντού! Αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ! Μόνο ο λαός, με τις ανεξάντλητες δυνάμεις που έχει θα καταφέρει να φέρει «τα πάνω κάτω» και να κατακτήσει τη ζωή που του αξίζει.”

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μισός μισθός των βουλευτών της ΝΔ στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Aleka Stamatiadi

Νίκη ΣΥΡΙΖΑ-Τα αποτελέσματα σε Μέγαρα & Ν. Πέραμο

Aleka Stamatiadi

Σύγκληση δημοτικού συμβουλίου ζητά η Λαϊκή Συσπεἰρωση