Πολιτική Σημαντικότερα

«Κινούμενη άμμος παραιτήσεων»

Σε επιτροπές του Δήμου Μεγαρέων λόγω εκλογών και σχηματισμών νέων συνδυασμών

«Κινούμενη άμμος παραιτήσεων» σε νομικά πρόσωπα του δήμου Μεγαρέων, όπως παρατήρησε και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων Γιάννης Δήμας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων την Τρίτη 30 Μαΐου.

Ενώ είναι μάλλον «στον πάγο» τα των δημοτικών εκλογών λόγω της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης των εθνικών εκλογών, οι διεργασίες για τον σχηματισμό νέων συνδυασμών είναι στη «ζύμωση». Αυτό γίνεται φανερό και από τις παραιτήσεις μελών διοικητικών συμβουλίων του δήμου, όπως διαπίστωσε και η διοίκηση του δήμου.

Συγκεκριμένα, από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΗΚΕΔΗΜΕ παραιτήθηκε η Αντιπρόεδρος Κατερίνα Καστάνη-Πούλου.

Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης πρότεινε και αποφασίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο ο ορισμός του Ιωάννη Κουκούλου στην θέση του Αντιπροέδρου της ΔΗΚΕΔΗΜΕ, με αναπληρώτρια Αντιπρόεδρο την Ντίνα Πολιτάκου και μέλος της ΔΗΚΕΔΗΜΕ την Ιωάννα Ζωγράφου.

Ωστόσο, κάποιες παραιτήσεις δεν έγιναν με αυτοσκοπό τις εκλογές. Ο Παναγιώτης Μαργέτης διάβασε την επιστολή παραίτησης του Παναγιώτη Σταμπόλα από το Δ.Σ. της ΔΗΚΕΔΗΜΕ, η οποία αναφέρει «Δεν αισθάνομαι πλέον χρήσιμος αφού οι περισσότερες αποφάσεις παίρνονται ερήμην μου και διαφωνώ. Με το πρόσχημα της πανδημίας σταματήσαμε τα διοικητικά συμβούλια και έγιναν διά περιφοράς με μειλ. Συνεχίστηκαν έτσι και μετά την άρση των μέτρων. Με βρίσκει αντίθετο το γεγονός ότι μου στέλνετε ένα μειλ. Λυπάμαι πολύ που οι αποφάσεις αποφασίζονται ερήμην μου και χωρίς τόσο δημοκρατικό τρόπο. Διαφωνώ στον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών πόρων, που αλλού δίνονται αθρόα ποσά και αλλού με το σταγονόμετρο».

Στους παραπάνω ισχυρισμούς αντέδρασε ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΜΕ Γιάννης Καλλιπόζης: «Δεν μπορούσα να καταλάβω τι εννοεί με αυτά που λέει. Μίλησε για μη δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας. Είναι ζήτημα αν έχει παρευρεθεί σε δύο διοικητικά συμβούλια από τα 100 της ΔΗΕΔΗΜΕ. Η παρουσία του στα διοικητικά συμβούλια ήταν μηδαμινή. 25 με 26.000 ευρώ κόστισαν 8 παραστάσεις «Προμηθέας δεσμώτης», αυτό δεν συνιστά υποβάθμιση του δημοτικού θεάτρου από πλευράς διοίκησης. Θεσμοθετήθηκε η θεατρική ομάδα Νέας Περάμου και θεατρική ομάδα Κινέτας. Όσα αναφέρονται από τον κ. Σταμπόλα είναι αόριστα και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Ακόμα στο νομικό πρόσωπο του Δήμου Μεγαρέων «Ηρόδωρος», όπως ανέφερε η Γιάννα Ρήγα, δεν έχει αντικατασταθεί ο Γιάννης Σταμούλης, ο Αντιπρόεδρος του «Ηροδώρου» που έχει παραιτηθεί από τον Ιανουάριο. Ο Πρόεδρος του «Ηροδώρου» Σπύρος Τσιούνης απάντησε ότι θα συζητηθεί σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ψηφοφορία εμπιστοσύνης την Πέμπτη στη Βουλή

Συνέντευξη με τον Ε. Λιάκο (βίντεο)

Aleka Stamatiadi

Δημοτικά τέλη ψηφίζει το Συμβούλιο