Κοινωνία Σημαντικότερα

Κινέτα: Ένας χρόνος μετά συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Ένας χρόνος πέρασε. Μνήμη για τις ανθρώπινες ζωές στο Μάτι και διαμαρτυρία για όσα δεν έχουν γίνει στην Κινέτα.

Πυρόπληκτοι κάτοικοι της Κινέτας συγκεντρώθηκαν την Τρίτη 23 Ιουλίου στην Κινέτα, για να θυμίσουν όσα οι ίδιοι δεν ξεχνάνε.

Παράπονα για έργα που δεν έχουν γίνει, για αποζημιώσεις που δεν προχωράνε εκφράστηκαν από τους συγκεντρωμένους, ενώ ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρ. Σταμούλης απάντησε ότι η γραφειοκρατία “κολλάει” τα μεγάλα έργα που “Δε γίνονται από τη μία ημέρα στην άλλη”. Ο Αντιδήμαρχος Κ. Φυλακτός τόνισε ότι είναι καθημερινά στην Κινέτα παρέχοντας την καθαριότητα που χρειάζεται.

Ο βουλευτής ΝΔ Θ. Μπούρας ανέφερε ότι η νέα κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά θα λύσει τα προβλήματα μέσω και της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που δημιουργεί φορέα για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών. Όπως τόνισε και ο νεοεκλεγείς βουλευτής ΝΔ Γ. Κώτσηρας :

«Η συμπλήρωση ενός έτους από την ημέρα που η πύρινη λαίλαπα έπληξε την Κινέττα, το Νέο Βουτζά και το Μάτι και είχε ως τραγικά αποτελέσματα την απώλεια αθώων ανθρώπων, την απώλεια φυσικών πόρων και την καταστροφή περιουσιών, μας υποχρεώνει να αναλογισθούμε τις υποχρεώσεις μας ως πολιτών και ως πολιτικών. Το γεγονός αυτό μας οδηγεί στην μόνη σκέψη που είναι ικανή να επιβεβαιώσει την συναίσθηση αυτών των υποχρεώσεων, έναντι της μνήμης των χαμένων συμπολιτών μας και της ανάγκης να αποφύγουμε στο μέλλον ανάλογα τραγικά συμβάντα: Να λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για τον εκσυγχρονισμό, την οργάνωση και τον συντονισμό των αρμοδίων υπηρεσιών και να φροντίσουμε να επουλωθούν, το συντομότερο δυνατόν, οι πληγές που ακόμη παραμένουν ανοικτές.

Άκρως θετική εξέλιξη αποτελεί η εξαγγελία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία συγκροτείται φορέας, μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία για την κατάρτιση ενός σχεδίου δράσης για την αποκατάσταση του Ματιού, του Νέου Βουτζά και της Κινέττας. Σε αυτήν θα συμμετάσχουν με εκπροσώπους τους: οι εθελοντές της τοπικής κοινωνίας, το Ελεγκτικό Συνέδριο, το Γενικό Λογιστήριο, η Τράπεζα της Ελλάδος, το Τεχνικό Επιμελητήριο, τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Υποδομών και η Γ.Γ. της Κυβέρνησης.

Θα είμαι παρών στα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας ώστε να βελτιωθεί η υπάρχουσα κατάσταση».

 

Στη συγκέντρωση στην Κινέτα βρέθηκαν ακόμα οικιστές και μέλη της ομοσπονδίας Κινέτας, ο δημοτικός σύμβουλος Κλεάνθης Βαρελάς, οι νεοεκλεγέντες Δ. Δάλλας, Άγ. Μακρυγιάννης, Χρ. Γκίνης, οι Πρόεδρος Τοπ. Συμβουλίου Μεγάρων Η. Μουσταϊρας,κ.ά.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

4-0 ο Βύζας στον Ακράτητο

Επαναλειτουργεί από αρχές Ιουνίου ο Δημοτικός Κινηματογράφος «Κύζικος» Νέας Περάμου

Φορτηγό πλοίο βούλιαξε στον όρμο Ασπροπύργου