Πολιτική Σημαντικότερα

Ανακαίνιση στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων: Προκηρύσσεται το έργο με χρηματοδότηση από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης

Ένα πολύ θετικό νέο για το Κέντρο Υγείας Μεγάρων, καθώς «μπήκε» στα πρώτα 4 Κέντρα Υγείας της χώρας μας προς ανακαίνιση με προκήρυξη του ΤΑΙΠΕΔ και χρηματοδότηση από το Εθνικό Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0.

Το Κέντρο Υγείας Μεγάρων εξυπηρετεί χιλιάδες συμπολίτες, με μεγάλες προσπάθειες από πλευράς της διοίκησης και προσωπικού, για να «κρατηθεί» σε 24ωρη λειτουργία. Η ανακαίνισή του, που αποτελεί αποτέλεσμα συνεργασιών, αναμένεται να προσφέρει μια ανακαινισμένη δημόσια δομή υγείας στην περιοχή μας.

Αναλυτικότερα, το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο  Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) προκήρυξε το έργο “Ενεργειακή και Λειτουργική Αναβάθμιση και Ανακαίνιση ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΚΥ) ΒΑΡΗΣ, ΜΕΓΑΡΩΝ, ΓΑΛΑΤΑ, ΑΙΓΙΝΑΣ” με συνολικό προϋπολογισμό και για τις τέσσερες δομές ύψους 4,9 εκατομμυρίων ευρώ, πλέον ΦΠΑ.

Αντικείμενο του έργου είναι η αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών και εγκαταστάσεων του Κέντρου Υγείας, που θα συνεισφέρει στην ποιοτική βελτίωση των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης. Το κτίριο του Κέντρου Υγείας Μεγάρων έχει κατασκευασθεί προ δεκαετιών με προφανείς τις ζημιές που έχει φέρει ο χρόνος και η συνεχής δημόσια λειτουργία του. Η ανακαίνιση στοχεύει στην ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση, στην αναβάθμιση της θερμομόνωσης, του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και δικτύων και γενικότερα της κατάστασης των κτιριακών υποδομών (τοιχοποιία, δάπεδα, οροφές, μονώσεις, στέγες). Επιπλέον, κατά περίπτωση θα γίνουν περισσότερες εργασίες θερμομόνωσης, κλπ. Τέλος, σύμφωνα με την προκήρυξη του ΤΑΙΠΕΔ, προβλέπεται η ανάπτυξη ιατρείων διαχείρισης χρόνιων νοσημάτων εντός των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σύμφωνα με τα πρότυπα των Μονάδων Συντονισμού Διαβήτη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής στην Ελευσίνα

Εμβόλιο: Παίρνουν σειρά οι 60-64 και 75-79

“Υποχρεωτικά η κοπριά στη ΔΕΜ”