ΠολιτικήΣημαντικότερα

Μήνυμα του Δημάρχου Μεγαρέων για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία

 

« Από το 1992, κάθε χρόνο, η 3η Δεκεμβρίου τιμάται ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία σύμφωνα με απόφαση της Γ.Σ του ΟΗΕ. Με αφορμή την ημέρα αυτή καλούμαστε, να αλλάξουμε νοοτροπία και με ευαισθησία και αλληλεγγύη να επανεξετάσουμε και να επαναπροσδιορίσουμε τη στάση και τη συμπεριφορά μας έναντι των Ατόμων με Αναπηρία.

Ειδικότερα, η συγκεκριμένη ημέρα εκτός από τον ειδικό συμβολισμό της, φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη της ισότιμης και δίκαιης συμμετοχής όλων των πολιτών στην κοινωνική και επαγγελματική ζωή, αλλά και την υιοθέτηση λύσεων στο πλαίσιο της σύγχρονης εποχής για τα προβλήματα των συνανθρώπων μας. Με αυτόν τον τρόπο -ως ζητούμενο και απαίτηση- η ένταξη των ΑΜΕΑ, θα δώσει ώθηση και προοπτική για την ολόπλευρη πρόοδο της κοινωνίας. Κυρίως όμως θα δικαιώσει το διαχρονικό αγώνα των συνανθρώπων μας, εκπληρώνοντας τα όνειρά τους για ίσες ευκαιρίες και ισότιμη συμμετοχή στα κοινωνικά αγαθά.

Τέλος, οι άνθρωποι με αναπηρία ως μοναδικοί ήρωες της ζωής αποτελούν και ένα λαμπρό παράδειγμα για όλους μας. Μέσα από τις δικές τους περιπέτειες και δυσκολίες αναδεικνύουν την αξία και το μεγαλείο της ζωής, οπλίζοντάς μας με σύνεση, υπομονή και επιμονή για την αντιμετώπιση των δικών μας μικρών ή μεγάλων δυσκολιών.

 

Ως Δημοτική Αρχή με ιδιαίτερη έγνοια και ενδιαφέρον επικεντρώνουμε την προσοχή μας στις ειδικές δυνατότητες και στις ιδιαίτερες ανάγκες των συμπολιτών μας με αναπηρία, δίνοντας έμφαση στη δημιουργία των απαιτούμενων συνθηκών και υποδομών προκειμένου όλοι να έχουν ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες στην καθημερινότητά, στην εκπαίδευση και στην απασχόληση.

Είμαστε όλοι Διαφορετικοί αλλά και όλοι ίσοι!!!

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία αποτελεί ημέρα επαγρύπνησης και ευαισθητοποίησης για την κοινωνία, ώστε να εστιάσει την προσοχή της στα δικαιώματα και στις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

H ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους, που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες, οι οποίοι έχουν μάθει να αγωνίζονται, να επιμένουν και τελικά να νικούν, παραδειγματίζοντας όλους εμάς με τη θέληση, την αποφασιστικότητα και το θάρρος τους. Είναι υποχρέωσή μας, να συμβάλουμε με κάθε τρόπο, εξασφαλίζοντάς τους το δικαίωμα για ισότητα, για βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, για συμμετοχή στην κοινωνική και πολιτική ζωή.

Ο Δήμος Μεγαρέων υποστηρίζει πράξεις και έργα, που προσφέρουν, σε ανθρώπους με κινητικές και άλλες αναπηρίες, ευκαιρίες και δυνατότητες να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους. Με δίκαιη αντιμετώπιση και σεβασμό σε όλα τα μέλη της κοινωνίας μπορούμε να ανεβάσουμε την ποιότητα και το επίπεδο του πολιτισμού μας.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέα επιδείνωση του καιρού από απόψε

Aleka Stamatiadi

Ο Υπουργός Β. Κικίλιας στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων

Aleka Stamatiadi

Ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια για γονείς