Σημαντικότερα Υγεία

Καρκίνος του μαστού: Ομιλία του Δρ. Παναγιώτη Σκλαβούνου & δωρεάν εξετάσεις από το ΚΕΠ Υγείας Μεγάρων

Δράση για τον καρκίνο του μαστού από το ΚΕΠ Υγείας Μεγάρων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, με ενημερωτική ομιλία από τον Δρ. Παναγιώτη Σκλαβούνο, Μαιευτήρα Γυναικολόγο, Χειρουργό Ογκολόγο και ακολούθησε δωρεάν υπερηχογραφικός έλεγχος μαστών.

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Μεγαρέων στο πλαίσιο πρόληψης και ευαισθητοποίησης των γυναικών για τη σημασία της πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού και την ενημέρωση για τις νέες μορφές θεραπείας που μετατρέπουν τον καρκίνο του μαστού στην πλειονότητα των περιπτώσεων σε μια χρόνια αλλά ιάσιμη νόσο , διοργάνωσε δράση με θέμα “ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ – ΠΡΩΙΜΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ”, το ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022 στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του δήμου Μεγαρέων.

Ομιλητής ο Dr. Παναγιώτης Σκλαβούνος, Μαιευτήρας Γυναικολόγος, Χειρουργός Ογκολόγος.

Μετά το πέρας της ομιλίας έγινε ΔΩΡΕΑΝ υπερηχογραφικός έλεγχος μαστών από τον ιατρό κο Παναγιώτη Σκλαβούνο, για 20 κυρίες ωφελούμενες του ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ (προηγούνται άπορες/ανασφάλιστες).

Ο Καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος τύπος καρκίνου στις γυναίκες, καθώς υπολογίζεται ότι περίπου μία στις εννέα γυναίκες θα τον εμφανίσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους. Ωστόσο αποτελεί και έναν τύπο καρκίνου που εάν διαγνωστεί στα πρώτα του στάδια μπορεί να καταστεί πλήρως ιάσιμος.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέο δίκτυο ύδρευσης:  Ως τέλη Ιουνίου η προθεσμία για τις νέες συνδέσεις

Διατροφή για κάθε άσκηση!

Αναβάλλονται τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων στο Κοιμητήριο Μεγάρων