Κοινωνία Σημαντικότερα

Ισόβια και 13 έτη για τον δράστη δολοφονίας συμπολίτη μας

Καταδικάσθηκε ο δράστης που σκότωσε τον 50χρονο ιατρό πατέρα ανήλικων παιδιών και τραυμάτισε την σύζυγό του

Σε ποινή ισόβιας κάθειρξης και 13 έτη, καταδικάστηκε ομόφωνα από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ο 50χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος που τον Νοέμβριο του 2019 είχε σκοτώσει τον ιατρό κουνιάδο του και είχε τραυματίσει σοβαρά την συμπολίτισσά μας σύζυγο του μέσα στο σπίτι τους στα Μέγαρα, καθώς τους θεωρούσε ένοχους για την εγκατάλειψη της συζύγου του και αδελφή του θύματος.

Η οικογένεια του αδικοχαμένου συμπολίτη μας αισθάνεται δικαίωση μετά από αυτήν την απόφαση της δικαιοσύνης για το στυγερό έγκλημα, που οφείλεται και στη συμβολή του νομικού Βασιλείου Μπαλάση σε συνεργασία με την νομικό Γιάννα Παναγοπούλου.

 

Στον δράστη δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, παρά το γεγονός ότι είχε προσπαθήσει να πείσει για τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε

Στον δράστη δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, ενώ όσο και αν είχε προσπαθήσει στην αρχική διαδικασία να πείσει για τα ψυχολογικά προβλήματα τα οποία αντιμετώπιζε, δεν τα κατάφερε, καθώς η εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή του σε ήρεμη ψυχική κατάσταση μιας και ο 50χρονος μετά την τέλεση της πράξης του και σε πλήρη διαύγεια είχε φροντίσει να καθαρίσει το όπλο με το οποίο αφαίρεσε την ζωή του κουνιάδου του και παράλληλα να το πετάξει στην Παλαιά Εθνική οδό στη Νέα Πέραμο.

Σύμφωνα με το χρονικό της υπόθεσης στις 31 Οκτωβρίου 2019 και όταν ο 50χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος πήγε λίγο μετά τις 20:30, στο σπίτι του κουνιάδου του, στη συμβολή των οδών Μελετίου Λουκά και Μυκηνών, όπου είχε έναν έντονο διαπληκτισμό μαζί του. Αφορμή, το γεγονός πως ο δράστης θεωρούσε πως το θύμα, γιατρός 48 ετών, ήταν ο λόγος που η σύζυγός του και αδερφή του θύματος τον είχε εγκαταλείψει. Η κατάσταση ξέφυγε εκτός ελέγχου με αποτέλεσμα ο δράστης να μην διστάσει και να βγάλει το όπλο του πυροβολώντας τον γιατρό που έχασε άδικα την ζωή του και αποπειράθηκε να σκοτώσει και τη σύζυγό του.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευνοϊκή ρύθμιση για χρέη στο Δήμο

2η θέση για τον ΟΦΑΦΑ στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ρυθμικής

“Πάνω από 3 κρούσματα στο δημοτικό κατάστημα Μεγάρων και δεν δίνεται εντολή να κλείσει”

Aleka Stamatiadi