Θέσεις

Η κομματοκρατία

ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑ         

Κάποιοι “έπεσαν από τα σύννεφα”, θεωρούσαν το κόμμα τους Δημοκρατικό προοδευτικό έτσι τους έλεγαν και αυτοί τα “κατάπιναν αμάσητα”.                                                     Ο Αριστοτέλης  λέει ότι η Δημοκρατία είναι δύο πράγματα: Όταν ο λαός μπορεί αφ΄ενός μεν ΝΑ ΑΡΧΕΙ  ΚΑΙ  ΝΑ ΑΡΧΕΤΑΙ.

“Το άρχειν και το άρχεσθαι ένα”

Κι αφετέρου ΝΑ ΔΙΚΑΖΕΙ. Εάν ο λαός δεν δικάζει ,δεν ασκεί κυριαρχία μας λένε ο Αριστοτέλης και οι απελευθερωμένες κοινότητες της τουρκοκρατίας.                                                                                                  Και το κυριότερο το εκλογικό σύστημα δεν επιτρέπει στον οποιοδήποτε πολίτη ξεχωριστά και μόνος να συμμετέχει  στις εκλογές (χωρίς κόμμα). Πρέπει να μπεί στο κόμμα, στο κοπάδι, το οποίο ορίζει και διοικεί μια ολιγομελής κλίκα γύρω από τον αρχηγό. Και εκεί δεν υπάρχουν δημοκρατικές διαδικασίες, εκεί σημαντικό ρόλο παίζει το προσκύνημα και το χειροκρότημα σε κάθε γελοία ατάκα του αρχηγού.                                                                                                                            ΕΤΣΙ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΣΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ και έτσι άρχομαι συνεχώς, άρα αυτό δεν είναι Δημοκρατία.                                                                                                 ΤΙ ΕΙΝΑΙ; ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ,ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ ,ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΜΟΝΑΡΧΙΑ.                                                                                                                                                        Ο Μαρξισμός του κόμματος είναι  ένας συνδυασμός τυραννικής πτωχαλαζονείας και παλιμπαιδιστικής ανεπιστημοσύνης. Οι μαρξιστές ως χιλιαστικά κνιτάκια , συριζάκια κλπ, πιστεύουν ότι  μέσα από τη φωτοχυσία του επιστημονικού τους σοσιαλισμού είναι οι <<άγιοι>>, ενώ απέναντί τους βυσσοδομούν η επάρατος δεξιά και η τρισκατάρατος κεφαλαιοκρατία, ο  δαίμων ιμπεριαλισμός και διάφορα παρόμοια άνθη του κακού.                                                                                                                                                       ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΑΡΙΩΔΗ ΚΑΙ ΤΥΡΑΝΝΟΓΟΝΟ ΙΔΕΟΛΗΨΙΑ.                                                                                                  Γι΄αυτό και ο Μαρξισμός δεν έχει δώσει το επιστημονικό εργαλείο που να εξηγεί τη μόνιμη σύγκρουση μέσα στα αριστερά κόμματα. Διότι καταλαβαίνετε, ποιο εργαλείο ,τι λογική και τι ανάλυση να έχουν , όταν πιστεύουν ότι είναι οι κλειδοκράτορες των νόμων της ιστορίας. Δεν γίνεται, άρα αλληλοτρώγονται, αλλά δεν αναγνωρίζουν την αλληλοσφαγή τους.

ΕΤΣΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΧΑΦΙΕΔΙΣΜΟ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΕΥΕΙ ΩΣ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ. Ο Τάδε; Μα τον Τάδε, το ΄δα γραμμένο στο φλυτζάνι της χαρτορίχτρας, ότι τον πλησίασε ένας πράκτορας της ΣΙΑ, και του είπε να είναι καλός κομμουνιστής, για να σπείρει ζιζάνια στο κόμμα.                                                                                                                                                                                         ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ.                                                 ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ, ΠΟΥ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΙ.

Λ. ΜΠΙΣΤΑΡΑΚΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Παράλληλοι μονόλογοι μεταξύ κουφών στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων”

Aleka Stamatiadi

Οι χαμένοι στη ζωή

Σινέ-Θέογνις: “Το καλοκαίρι έχει την αύρα του θερινού σινεμά”

Aleka Stamatiadi