Θέσεις

“Η ίδρυση ενός επαρχιακού Πρωτοδικείου στα Μέγαρα θα συμβάλλει αποφασιστικά στην αναβάθμιση του τόπου μας”

Zητήσαμε τις απόψεις νομικών της πόλης μας για το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης και το ενδεχόμενο δημιουργίας Περιφερειακής Έδρας Πρωτοδικείου στα Μέγαρα.

Σχετικά, η Αναστασία Ι. Καρδάτου, Δικηγόρος, μας ανέφερε τα παρακάτω:

Η ίδρυση ενός επαρχιακού Πρωτοδικείου στα Μέγαρα θα συμβάλλει αποφασιστικά στην αναβάθμιση του τόπου μας και στην ανάδειξή του ως μιας “ηγετικής δύναμης”.
Το Πρωτοδικείο αποτελεί το Δικαστικό κατάστημα που συγκεντρώνει την πλείονα δικαστηριακή ύλη. Το Πρωτοδικείο αποτελεί έναν φορέα που προσεγγίζει και απασχολεί  καθημερινά εξαιρετικά μεγάλο αριθμό πολιτών σε κάθε πόλη που εδρεύει. Ως εκ τούτου και στην περίπτωση που ιδρυθεί κατάστημα Πρωτοδικείου στα Μέγαρα,  θα αποτελέσει χώρο αναγκαστικής προσέγγισης πλήθους πολιτών, Δικαστών, δικαστηριακών υπαλλήλων, συναδέλφων δικηγόρων κλ.π., οι οποίοι θα προέρχονται από κάθε “γωνιά” της χώρας μας ακόμα και του εξωτερικού,  με σκοπό  είτε  να ασκήσουν τα καθήκοντά τους είτε για να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους στο εν λόγω Πρωτοδικείο. Επιπλέον με την ίδρυση Πρωτοδικείου στην πόλη μας οι συμπολίτες μας θα αποκτησουν ευκολότερη και άμεση πρόσβαση στη δικαιοσύνη, διότι δεν θα απαιτείται να μεταβούν για την διεκπεραίωση των νομικών τους υποθέσεων στο Πρωτοδικείο ΑΘηνών, στο οποίο υπαγόμαστε ως Δήμος μέχρι σήμερα.
Κατά τη γνώμη μου λοιπόν  η ίδρυση Πρωτοδικείου στην πόλη μας θα φέρει ραγδαία οικονομική, κοινωνική και τουριστική ανάπτυξη στην πόλη μας, καθόσον  θα συμβάλλει στην πανελλαδική προώθησή της.
Ελπίζω και εύχομαι ο Νέος Δικαστικός  Χάρτης να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων ολιγωρίας που αντιμετωπίζουν τα Δικαστήρια και εν τέλει να απονέμεται Δικαιοσύνη έγκαιρα προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η γλώσσα μας ο θησαυρός μας

Ελαττώματα και προτερήματα των συμπολιτών μας

Πρόταση του Δρ. Μετεωρολόγου Στέλιου Γκίνη