Πολιτική Συνεντεύξεις

«Η διοίκηση Σταμούλη, κατάφερε να επιτύχει εν μέσω δυο μεγάλων κρίσεων, αυτά που πολλές άλλες διοικήσεις δεν κατάφεραν»

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την «Ένωση Πολιτών» Βασίλης Γεωρ. Παπαπανούσης

 

Για την συμμετοχή του στις δημοτικές εκλογές με τον συνδυασμό της Διοίκησης Σταμούλη «Ένωση Πολιτών» μας μίλησε ο Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Παπαπανούσης.

Πως πήρατε την απόφαση να είστε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος;

Η πόλη μας, μαζί με τις όμορες περιοχές της Νέας Περάμου, του Αλεποχωρίου και της Κινέττας, βρισκόταν ανέκαθεν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μου, όχι μόνο γιατί έμεινα τα 40 από τα 51 μου χρόνια εδώ, αλλά γιατί εξακολουθώ να αναλώνω κάθε εβδομάδα ένα σημαντικό μέρος του χρόνο μου στα Μέγαρα, παρόλο που εργάζομαι, στην Αθήνα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι γνωρίζω τα θέματα που απασχολούν την πόλη μας, αλλά και αντιλαμβάνομαι τις προκλήσεις που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε, καθώς οφείλουμε να συνδράμουμε στην προετοιμασία την πόλης μας για τις επόμενες γενιές και αυτός είναι ο πραγματικός ρόλος ενός συμβούλου.

Σήμερα, έχοντας αποκτήσει σημαντική εμπειρία σε διοικητικά καθήκοντα στον ιδιωτικό τομέα όπου εργάζομαι και σε συνδυασμό με την πρακτικότητα στην αξιολόγηση δεδομένων για τη λήψη εύστοχων αποφάσεων, πιστεύω ότι μπορώ να συνεισφέρω και εγώ, με ουσιαστικές προτάσεις, ώστε η πόλη μας να αναπτυχθεί οικονομικά ακόμα περισσότερο, να αποκτήσει πιο όμορφη καθημερινότητα, αλλά και να βελτιωθεί σημαντικά πολιτιστικά.

Γιατί με το συνδυασμό της διοίκησης Σταμούλη;

Η βάση που χρειάζεται να έχει μια πόλη για να εξελιχθεί (όπως και μια επιχείρηση άλλωστε), είναι  η τάξη στα οικονομικά της, δηλαδή να είναι συνεπής στις πληρωμές της, για να την εμπιστεύονται οι τράπεζες, οι προμηθευτές και οι κάθε είδους συνεργάτες, ώστε αμέσως μετά να οραματιστεί, πως ακριβώς μπορεί να προχωρήσει στο μέλλον.

Έτσι λοιπόν ο δήμος υπό την Διοίκηση του κ. Σταμούλη, όχι μόνο κάλυψε αδυναμίες που άφησαν παλαιότερες διοικήσεις, αλλά επέτυχε να εξοφλεί στη ώρα τους όλες τις υποχρεώσεις από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε και θα ήθελα να θυμίσω ότι όλα αυτά πραγματοποιήθηκαν εν μέσω πολύ σκληρών μνημονίων, αλλά και 3 χρόνων Covid, με απαγόρευση μετακινήσεων (δηλαδή μια κρίση ανά θητεία), αποδεικνύοντας μέγιστη συνέπεια και σοβαρότητα, που είχαν ως αποτέλεσμα, να προσθέσει κύρος στο θεσμό.

Το θέμα αυτό δεν είναι μονοδιάστατο, καθώς χάρη στην άριστη οικονομική διαχείριση και της κάλυψης των προηγούμενων οφειλών (χωρίς να δημιουργούνται ταυτόχρονα νέες), ο δήμος συνέβαλε στην στήριξη των επαγγελματιών και γενικότερα του οικονομικού ιστού της περιοχής. Έτσι, οι επαγγελματίες μπόρεσαν ευκολότερα να σταθούν στα πόδια τους, καθώς είχαν να αντιμετωπίσουν, ένα πρόβλημα λιγότερο, πέρα δηλαδή από τη σημαντική πτώση της ζήτησης που έφεραν τόσο τα μνημόνια, όσο και η Covid εποχή, αναδεικνύοντας το δήμο, σε έναν πραγματικά αξιόπιστό συνεργάτη.

Άρα, το γεγονός ότι η διοίκηση Σταμούλη, κατάφερε να επιτύχει (εν μέσω δυο μεγάλων κρίσεων), αυτά που πολλές άλλες διοικήσεις δεν κατάφεραν, απέδειξε στην πράξη ποιος είναι πραγματικά ικανός και ποιος όχι. Συνεπώς, η εγγύηση των πεπραγμένων, αποτελεί απόδειξη ότι μπορεί να φέρει η πέρας και τα πολλά νέα σημαντικά έργα, που προγραμματίζει για την επόμενη τετραετία.

 

Πως πιστεύεται και σε ποιον τομέα μπορείτε να προσφέρετε στον Δήμο;

Αναφορικά με το «πως», αυτή τη στιγμή το μόνο που έχει αξία είναι, ότι έχουν κατατεθεί στο Δήμαρχο κ. Σταμούλη, μια σειρά από πρωτοποριακές, αλλά και εφαρμόσιμες προτάσεις που:

  1. Θα συμβάλουν στην ταχύτερη οικονομική ανάπτυξη την περιοχή μας
  2. Θα βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών σε πρακτικό επίπεδο.
  3. Θα κάνουν να ξεχωρίσει η περιοχή μας σε πολιτιστικό επίπεδο.

Ενώ, σχετικά «με τον τομέα που θα μπορούσα να προσφέρω», αυτό αποτελεί αποκλειστική απόφαση του δημάρχου, εάν φυσικά μας επιλέξουν οι συμπολίτες μας.

Κατηγορείται η διοίκηση Σταμούλη ότι είναι ένα “παλιός” συνδυασμός, ωστόσο εσείς είστε ένας νέος υποψήφιος, πως προέκυψε αυτό;

Με το δήμαρχο κ. Σταμούλη βρεθήκαμε σε μια κοινωνική εκδήλωση το φθινόπωρο του 2022 και κατά τη διάρκεια αυτής της εκδήλωσης, εξέφρασα τόσο την αγωνία μου για την πόλη μας, ενώ παράλληλα κατέθετα σκέψεις / λύσεις, για κάθε ένα από τα θέματα που έθιγα, καθώς πιστεύω ότι κάθε έργο πρέπει να αποτελεί μέρος ενός ξεκάθαρού οράματος, παραμένοντας πάντα πρακτικά ωφέλιμο για το κοινό.

Ο δήμαρχος κ. Σταμούλης άκουσε με ενδιαφέρον τις σκέψεις, αλλά και τον τρόπο που προσεγγίζω τα θέματα γενικότερα και αμέσως μου έκανε την πρόταση, προκειμένου να συμβάλω και εγώ στην προσπάθεια του συνδυασμού. Φυσικά πέρασε καιρός από τότε, αλλά αυτό που τελικά είχε για εμένα βαρύνουσα σημασία ήταν, το πως αγκάλιασε τις νέες ιδέες, πως έδωσε χώρο για την ανάπτυξη τους, ώστε εάν εκλεγούμε, να γίνουν άμεσα πράξη όλες οι σκέψεις, μιας και τελικά, αυτό έχει ανάγκη ο τόπος.

Άρα, βάσει των παραπάνω και σε συνδυασμό με την εξαιρετική δουλειά στα οικονομικά του δήμου, θα χρησιμοποιούσα τη φράση για τη διοίκηση Σταμούλη «Έμπειρος συνδυασμός, που μπορεί να διαχειριστεί σημαντικές ιδέες και φιλόδοξα σχέδια, με αξιοπιστία».

Αν μπορούσατε να διατυπώσετε τις ιδέες σας για το δήμο Μεγαρέων με 3 προτάσεις ποιες θα ήταν αυτές;

Η επαγγελματική εμπειρία στα διοικητικά καθήκοντα στον ιδιωτικό τομέα, σε συνδυασμό με τις σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων και το μεταπτυχιακό μου στη διοίκηση, αλλά και με το γεγονός ότι έχω ταξιδέψει σε 19 χώρες, μου δίνουν δυνατότητα ώστε να έχω αποκτήσει έναν ευρύ τρόπο σκέψης, καθώς οι προσλαμβάνουσες είναι αναμφίβολα πολλές.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         Τα παραπάνω, με κάνουν να μπορώ συμβάλω και εγώ με ουσιαστικές και πρακτικές προτάσεις / λύσεις, που καλύπτουν τα θέματα:

  • Οικονομικής ανάπτυξης
  • Βελτίωσης της καθημερινότητας
  • Ανάδειξης Πολιτισμού.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Μεγαρέων Ψυχής Καταφύγια»: Συνάντηση στο Υπουργείο Πολιτισμού για την αναστήλωση των ιστορικών ναών στον κάμπο των Μεγάρων

ΝΔ: “ΣΥΡΙΖΑ: Συνώνυμο της υποκρισίας”

Διά ζώσης το Δημοτικό Συμβούλιο: Τι προβλέπει το Υπουργείο Εσωτερικών

Aleka Stamatiadi