Θέσεις

Η απογραφή πλησιάζει, τι θα αποφασίσουν οι Μεγαρίτες;

Όπως έχει ανακοινωθεί επίσημα από τις αρμόδιες αρχές, την 1η Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η πρώτη φάση της απογραφής του πληθυσμού της Ελλάδας. Έτσι και στα Μέγαρα, οι Μεγαρίτες θα καταμετρηθούν και θα μάθουμε κατά πόσο αυξήθηκε ή μειώθηκε ο πληθυσμός της πόλης μας. Το πιο πιθανόν είναι, ο πληθυσμός μας να παρουσιάσει αύξηση, αφού η «αστικοποίηση» χτύπησε για τα καλά και τα Μέγαρα.
            Όμως, ποια θα είναι η επιλογή; Τι θα προτιμήσουν οι Μεγαρίτες ως τόπο διαμονής για να απογραφούν; Την καμμένη, πνιγμένη και παρατημένη Κινέττα, το καμμένο και για δεκαετίες παραμελημένο Μάζι (που οι μόνιμοι κάτοικοι του Μαζίου, ζήτημα αν έφταναν τους 10 πριν την πυρκαγιά), το Αλεποχώρι το μισοκαμμένο, ή την Πάχη, που κάτοικοί της αγωνίζονται για να μην γίνει προσαιγιάλωση καλωδίων υπερυψηλής τάσης στην περιοχή τους; Δεν έφτανε η τσιμεντόστρωση του χωμάτινου δρόμου προς τον Αϊ – Γιώργη (που θυμίζει την τσιμεντωμένη Ακρόπολη των Αθηνών), αλλά θα γίνει κι ένα ξεροτόπι μετά από χρόνια αν συνεχίσουν τα έργα για τη διέλευση του καλωδίου. Ας μην μιλήσουμε για το δυστυχώς, «ανθυγιεινό» Βουρκάρι, που τα νερά αυτού του σπάνιου υδροβιότοπου στερεύουν σιγά – σιγά.
            Για τίποτε από όλα αυτά δεν φταίνε οι κάτοικοι των Μεγάρων, αλλά δεν θέλω να πιστέψω πως όλα αυτά θα μείνουν έτσι όπως είναι σήμερα. Πως τα Γεράνια θα μείνουν γυμνά από την ομορφιά τους, πως ο Πατέρας θα μείνει ένας ξερότοπος και η Πάχη «καλωδιωμένη». Δεν μας αξίζει κάτι τέτοιο. Η απόφαση του τι από τα δύο θα στηρίξεις ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ.
Γιάννης-Αλκιβιάδης Μιχάλαρος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Τοῦ ἡλίου ἐκλείποντος”: Επίκαιρες σκέψεις για το ολοκαύτωμα στη Μεγαρίδα

Όταν νικήσαμε τους Γερμανούς στο Ρίμινι της Ιταλίας

Τα μπάζα από το σκάψιμο των δρόμων να μας πούνε πού τα αδειάζουν