Ο Πολιτικός Χρόνος περνά γρήγορα
Συνέντευξη του πρώην Δημάρχου Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη
«Αυτή η Διοίκηση θα αποτελέσει μια θλιβερή παρένθεση στην ιστορία του Δήμου»
«Δικό της έργο δεν υπάρχει. Δεν έχει καταφέρει μέχρι τώρα ούτε λίθον επί λίθου, να βάλει» τονίζει απολογιστικά, κοιτάζοντας τα δύο χρόνια από τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023, ο πρώην Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης.
Ρωτώντας τον τι θα έλεγε για να βελτιωθούν εν γένει τα πράγματα προς όφελος όλων μας, ο Γρ. Σταμούλης απαντά ότι «Αυτή η διοίκηση δεν δέχεται ούτε συμβουλές, ούτε νουθεσίες, ούτε παρατηρήσεις. Να ξεκαβαλικέψουν, να στρωθούν στην δουλειά και να ασχοληθούν πραγματικά με τα προβλήματα του τόπου και των πολιτών και όχι μόνο με χορούς, πανηγύρια, τρέξιμο και ταξίδια». Στη συνέντευξη που ακολουθεί όλα όσα αναφέρει ο πρώην Δήμαρχος Γρ. Σταμούλης.
– Έχουν περάσει δύο χρόνια από την αποχώρησή σας από τον δημαρχιακό θώκο, πώς αξιολογείτε σήμερα τη θητεία σας; Τι λάθη θεωρείτε ότι πράξατε;
– Καταρχάς θα ήθελα, να ευχαριστήσω τόσο εσάς, όσο και την έγκριτη εφημερίδα σας, για την δυνατότητα, που μου δίνετε, άλλη μία φορά και δια των ερωτήσεών σας, να καταθέσω τις απόψεις μου για την πορεία του Δήμου μας.
Θεωρώ, ότι η θητεία της διοίκησή μας, της διοίκησης Σταμούλη, θα καταγραφεί ως μία από τις πλέον θετικές και επιτυχημένες στην ιστορία του Δήμου. Καταφέραμε πολλά και σημαντικά πράγματα σε όλους τους τομείς, ξεκινώντας με την αποκατάσταση και την εδραίωση της αξιοπιστίας του Δήμου, το νοικοκύρεμά του, την άριστη οικονομική και εν γένει λειτουργία του και μάλιστα σε πολύ δύσκολες πραγματικά καταστάσεις (οικονομική κρίση, πλημμύρες, πυρκαγιές, πανδημία του covid, ενεργειακή κρίση).
Καταφέραμε, όχι μόνο να ανταποκριθούμε κατά άριστο τρόπο, αλλά και να γίνουμε σημείο αναφοράς και πρότυπο σε όλη την Ελλάδα, όπως π.χ με τον τρόπο που αντιμετωπίσαμε την τεράστια πυρκαγιά στην Κινέττα, όπου χάρη στην εντολή μου για άμεση εκκένωση της περιοχής, αλλά και στις ενέργειες της πολιτικής προστασίας του Δήμου σε αγαστή συνεργασία και απόλυτο συντονισμό με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίας της πολιτείας, δεν είχαμε ούτε ελαφρά τραυματισμένο, όταν την ίδια ημέρα στο Μάτι και σε μικρότερης έκτασης πυρκαγιά υπήρξανε δεκάδες νεκροί.
Παραδώσαμε στην νέα διοίκηση 17,5 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά για τις ανάγκες του Δήμου και για την εκτέλεση έργων, κατατεθειμένα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή στα Ταμεία της Περιφέρειας και του ΑΔΜΗΕ.
Τα έργα, που έγιναν στο δήμο μας κατά την διάρκεια των δέκα περίπου χρόνων της θητείας μας, είναι πάρα πολλά και θα χρειαστούν πολλές σελίδες, για να τα απαριθμήσουμε και για αυτό θα αναφέρω μερικά μόνο ενδεικτικά.
Στα σχολικά κτίρια: Παραδόθηκε υπερσύγχρονο κτίριο 5.000 τ.μ για τα εργαστήρια του Τεχνικού Λυκείου. Ξεκίνησε η κατασκευή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων. Η κατασκευή του 2ου Δημοτικού και του 2ου Νηπιαγωγείου στην Νέα Πέραμο είχε φθάσει τουλάχιστον στο 90% και δύο χρόνια τώρα, δυστυχώς, δεν έχει προχωρήσει ούτε κατά ένα χιλιοστό. Πλήρης αδιαφορία και αδράνεια.
Ανακαινίσαμε και βελτιώσαμε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις και δημιουργήσαμε νέες σε σχολεία.
Κατασκευάσαμε δύο υπέροχα Μνημεία σε Νέα Πέραμο και Μελί.
Ασφαλτοστρώθηκαν διακόσιοι (200) περίπου δρόμοι σε Μέγαρα, Νέα Πέραμο, Κινέττα, οι περισσότεροι των οποίων δυστυχώς έχουν σχεδόν καταστραφεί με τα συνεχή σκαψίματα, που γίνονται και με επικίνδυνο τρόπο, αφού υπάρχουν στον δρόμο αυτοκίνητα, μηχανήματα και εργάτες της εταιρείας και ταυτόχρονα διεξάγεται και η κυκλοφορία των οχημάτων.
Έγινε η αντικατάσταση όλου του δικτύου ύδρευσης και πετάχτηκαν όλοι οι σωλήνες αμιάντου, που ήταν επικίνδυνοι για την υγεία των πολιτών και αντικαταστάθηκαν με άλλους, ώστε οι δημότες μας να πίνουν πλέον με ασφάλεια υγιεινό νερό και ταυτόχρονα ελαχιστοποιήθηκαν οι διαρροές του νερού, που δημιουργούσαν τεράστια προβλήματα.
Το έργο της υδροδότησης της Κινέτας είχε φθάσει στο 50% περίπου, αλλά σταμάτησε λόγω αποχώρησης του εργολάβου.
Έγινε το δίκτυο αποχέτευσης στην επέκταση του σχεδίου πόλης.
Έγινε η αντικατάσταση του οδοφωτισμού με Led, που πλέον προσφέρει άπλετο και ποιοτικό φως. Έγινε η διάνοιξη του δρόμου στην Σχολή Πυροβολικού. Ο διακαής πόθος και ένα όνειρο δεκαετιών των Νεοπεραμιωτών έγινε πραγματικότητα.
Δημιουργήσαμε νέους βρεφονηπιακούς σταθμούς σε Μέγαρα και Νέα Πέραμο.
Λειτουργούσαν οκτώ παιδικές χαρές σε Μέγαρα και Νέα Πέραμο, η μία νέο κατασκευασμένη και οι υπόλοιπες, που επισκευάστηκαν, ανακαινίσθηκαν και συμπληρώθηκαν.
Προμηθευτήκαμε τέσσερις ράμπες ΑΜΕΑ και τις τοποθετούσαμε από την αρχή του καλοκαιριού στις παραλίες Μεγάρων, Νέας Περάμου, Κινέτας και Αλεποχωρίου.
Εγκαταστήσαμε υπόγειους κάδους απορριμμάτων, τους οποίους δυστυχώς άφησαν ασυντήρητους και δεν λειτουργούν.
Αγοράστηκαν – αποκτήθηκαν 17 καινούργια οχήματα – μηχανήματα, δύο λεωφορεία (για να εξυπηρετούν τους πολίτες τέσσερα (4) λεωφορεία και όχι για να αποσυρθούν τα δύο παλιά, όπως κακώς έκανε η παρούσα Διοίκηση), απορριμματοφόρα, φορτηγά, καλαθοφόρο, τράκτορας, ρυμουλκούμενο, κλπ.
Δημιουργήσαμε το ΚΕΠ Υγείας με πολλές πανελλήνιες διακρίσεις και τεράστια κοινωνική προσφορά προς τους δημότες μας στα πολύ σοβαρά θέματα πρόληψης υγείας και από τις δράσεις αυτές σίγουρα σώθηκαν και ζωές.
Ιδρύσαμε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε), καθώς και το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Μια τεράστια προσφορά προς τους συμπολίτες, που δεν είχαν καταφέρει, να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στην μικρή ηλικία.
Στη διαδρομή αυτή είναι σίγουρο, ότι κάναμε λάθη, εξάλλου όποιος εργάζεται και όποιος προσπαθεί κάνει λάθη και επειδή εμείς είχαμε συνεχή και έντονη δραστηριότητα επόμενο είναι, να κάναμε και πολλά λάθη.
Γνωρίζετε βέβαια, ότι και από τα λάθη μας μαθαίνουμε και θα έλεγα, πως αυτά είναι και τα καλύτερα και τα πιο σοβαρά μαθήματα, που μπορεί να λάβει ο άνθρωπος και έτσι εμείς γίναμε μέσα από αυτά και πιο έμπειροι και πιο σοφοί.
Και επειδή ποτέ δεν θεωρήσαμε, ότι τα ξέρουμε όλα, πάντοτε δεχόμασταν τις συμβουλές και τις παρατηρήσεις των συμπολιτών μας προκειμένου, να βελτιωθούμε και να ενεργούμε καλύτερα. Πιστεύω, πως σε αυτόν τον τομέα πετύχαμε πολλά.
– Υπήρξαν αποφάσεις που πήρατε και, εκ των υστέρων, θα αλλάζατε; Αν ναι, ποιες και γιατί;
– Δεν μετανιώνω για αυτά, που έκανα, μετανιώνω γι αυτά, που δεν έκανα και για την ακρίβεια δεν τα έκανα, είτε επειδή δεν υπήρχανε οι αναγκαίοι πόροι και οι απαραίτητες χρηματοδοτήσεις, είτε επειδή δεν επαρκούσε ο χρόνο, κυρίως λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών και της απίστευτης γραφειοκρατίας, που υπάρχει και δεν ταλαιπωρεί μόνο τους πολίτες, αλλά ταλαιπωρεί και οργανισμούς, όπως είναι οι δήμοι. Αυτός είναι και ο λόγος, που τα δικά μας έργα υλοποιεί η τωρινή Διοίκηση.
Και δεν είναι καθόλου εγωιστικό αυτό, που είπα, ότι δεν μετανιώνω και τούτο διότι για όλες μου τις πράξεις, για όλες μου τις ενέργειες είχα πάντοτε ως γνώμονα και πυξίδα το καλό του τόπου και την εξυπηρέτηση των πολιτών και προς αυτή την κατεύθυνση αφιέρωσα όλες μου τις δυνάμεις και την ασταμάτητη δραστηριότητά μου.
– Πώς κρίνετε το έργο της Διοίκησης Μαργέτη στα 2 χρόνια της θητείας της;
– Αυτή η απάντηση θα μπορούσε να δοθεί με δύο λέξεις με ερωτηματικό: «Ποιο έργο;»
Αυτή η διοίκηση εκτός από έπαρση, αλαζονεία, αμετροέπεια και αυταρχισμό δεν έχει, να επιδείξει κάτι άλλο. Δικό της έργο δεν υπάρχει. Δεν έχει καταφέρει μέχρι τώρα ούτε λίθον επί λίθου, να βάλει.
Τα έργα, που βρίσκονται τώρα σε εξέλιξη και τα οποία δυστυχώς με αυτή την διοίκηση καρκινοβατούν, είναι όλα έργα της διοίκησης Σταμούλη, τα οποία βέβαια προσπαθούν, να πλασάρουν ως δικά τους και μόνο όταν οι πολίτες διαμαρτύρονται για την κακή κατασκευή, για την οποία βέβαια υπεύθυνη είναι η παρούσα διοίκηση, τότε μόνο στην προσπάθειά τους να αποποιηθούν των ευθυνών τους λένε, ότι αυτό είναι έργο του Σταμούλη.
Αυτό βέβαια λέγεται κουτοπονηριά και δεν περνάει στους πολίτες.
– Αναμφίβολα, αυτά τα 2 χρόνια, θα πρέπει να υπάρχουν και θετικές και αρνητικές εξελίξεις για τον Δήμο μας. Ποιες ξεχωρίζετε, ως θετικές και αρνητικές;
– Για να δούμε τις θετικές εξελίξεις αυτής της διοίκησης, μάλλον θα πρέπει να προμηθευτούμε μικροσκόπιο, διότι αυτές δεν είναι ορατές δια γυμνού οφθαλμού.
Δυστυχώς κι αυτά, που βρήκανε έτοιμα, τα αφήνουν και ρημάζουν και καταστρέφονται. Είναι γνωστό, ότι πολύ δύσκολα, με μεγάλη προσπάθεια και με πολύ κόπο φτιάχνεται κάτι, αλλά πολύ εύκολα και γρήγορα καταστρέφεται. Διαφαίνεται, πως αυτή η διοίκηση, δυστυχώς, ακολουθεί τον εύκολο τρόπο.
Οι αρνητικές είναι πολλές και είναι δύσκολο, να τις απαριθμήσουμε όλες, για αυτό θα σταχυολογήσουμε μερικές.
«Ξεπουλήσανε» το Πρωτοδικείο με αποτέλεσμα αυτό, να φύγει από τα Μέγαρα, όπου είχε τοποθετηθεί με βάση το σχέδιο νόμου, που συντάχθηκε κατόπιν μελέτης της παγκόσμιας τράπεζας και να πάει στην Ελευσίνα χωρίς καμία αντίδραση από την διοίκηση, χωρίς να κάνουν κανέναν αγώνα, χωρίς καμία απολύτως κινητοποίηση και όλα αυτά για να ικανοποιήσουν τον πολιτικό τους μέντορα, που τους είπε, μην ανησυχείτε, μην σηκώνετε το θέμα και έτσι να επιτευχθεί ανώδυνα η μεθόδευση και να μεταφερθεί η έδρα του Πρωτοδικείου στην Ελευσίνα. Ο καθένας καταλαβαίνει την τεράστια ζημιά, που προκαλεί αυτό το γεγονός για τον τόπο, αφού ταυτόχρονα έπαψε, να λειτουργεί και το Ειρηνοδικείο Μεγάρων.
Καταστρέφονται όλοι οι δρόμοι των Μεγάρων και μάλιστα με μεγάλη ταλαιπωρία και κινδύνους για τους πολίτες, από την διέλευση του καλωδίου των οπτικών ινών και χωρίς να πάρει ο Δήμος, ως αντισταθμιστικά, ούτε ένα ευρώ, όταν η διοίκηση Σταμούλη για την διέλευση του καλωδίου του ΑΔΜΗΕ, που δεν πέρασε μέσα από την πόλη, δεν κατέστρεψε δρόμους, δεν ταλαιπώρησε τους πολίτες, δεν ενόχλησε και δεν ζημίωσε κανέναν, δεν βλάπτει τώρα πουθενά, κατάφερε και πήρε για τον Δήμο, ως αντισταθμιστικά, 4.000.000 ευρώ.
Υποβάθμισαν, όσο δεν παίρνει, την έκθεση Μεγάρων γη και μάλιστα κατασπαταλώντας αεράτα 50.000 €.
Το χριστουγεννιάτικο χωριό το διοργανώσανε ως παρωδία, με τρόπο, που θα ήταν καλύτερα και πιο έντιμο, να μην είχε γίνει καθόλου.
Η διοργάνωση της ψαράδικης βραδιάς στην Νέα Πέραμο με μία λέξη μπορούμε, να πούμε, πως ήταν αλαλούμ. Καμία οργάνωση, καμία μέριμνα για τους πολίτες, παρά μόνο για κάποιους συλλόγους εκτός Μεγάρων, που είχαν φέρει. Όλα ήταν χύμα, κυριολεκτικά στο κύμα. Πολίτες, που πλήρωσαν για την είσοδο, δεν είχαν τραπέζι, δεν είχαν καρέκλα, αλλά ούτε και το προβλεπόμενο φαγητό. Κάποιοι τους κυνηγάνε ακόμα για να πάρουν πίσω τα χρήματα, που πλήρωσαν στην είσοδο χωρίς αντίκρισμα.
Την ωραία γιορτή της βραδιάς οστράκων στη Νέα Πέραμο την καταργήσανε, σαφώς λόγω αδυναμίας να την διοργανώσουν.
Στην ελαιουργική, όπου και το εργοτάξιο του Δήμου, που κυκλοφορεί κόσμος και βρίσκονται όλα τα οχήματα και μηχανήματα του Δήμου, έχουν μαζέψει βουνά από κλαδέματα και μπαζοσκούπιδα, που πέρα από παράνομο, θα γίνει μεγάλη ζημιά, εάν, ο μή γένοιτο, πιάσει μια φωτιά.
Παράλληλα αυτή η διοίκηση θα μείνει στην αρνητική ιστορία του Δήμου για την φορομπηχτική της πολιτική. Έκανε αύξηση στα δημοτικά τέλη, ως πραγματικό χαράτσι, κατά 35%!!, που είναι μεγάλη επιβάρυνση για τα νοικοκυριά.
Αύξησε τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς από τα 60 στα 840 ευρώ και μάλιστα σε μια περίοδο, που το δημογραφικό έχει καταστεί μείζον εθνικό πρόβλημα και θα πρέπει με κάθε τρόπο, να βοηθούνται τα νέα ζευγάρια και όχι να χαρατσώνονται και μάλιστα από τον Δήμο.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εφαρμόζει διαδικασίες, που μόνο σε δημοκρατικές δεν παραπέμπουν. Προσπαθεί με κάθε τρόπο, να φιμώνει την αντιπολίτευση, τιμωρεί τους σύμβουλους απαγορεύοντας, να βάλουν νερό στα τραπέζια κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αυτό κι αν είναι εξωφρενικό, κάνει πολλές συνεδριάσεις διά περιφοράς, για να μην μπορεί να μιλήσει η αντιπολίτευση, αλλά να στέλνει μόνο ένα e-mail, για να γράψει ένα ναι ή ένα όχι. Συχνά χρησιμοποιεί τις εκφράσεις, «θα γίνεται, ό τι θέλω εγώ», «θα γίνει έτσι, επειδή το λέω εγώ», κλπ.
– Ποια πιστεύετε ότι είναι τα τρία πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Μεγαρέων και τι θα προτείνατε για την επίλυσή τους;
– Εάν θα έπρεπε, να βάλουμε μόνο τρία προβλήματα σε πρώτη προτεραιότητα, θα έλεγα, πως αυτήν την περίοδο είναι τα παρακάτω:
Η ανάπτυξη της περιοχής, που μπορεί να έρθει με την ενίσχυση και την δημιουργία νέων υποδομών διά της πολεοδόμησης της Βαρέας, γεγονός που θα αναπτύξει τουριστικά το παράλιο μέτωπο των Μεγάρων και θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη όλης της περιοχής, καθώς και με την προβολή όλων των τουριστικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας (αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία, μοναστήρια και ξωκλήσια, φυσιολατρικές περιοχές κ.λ.π).
Τις δράσεις αυτές, για τις οποίες είχαμε ήδη εξασφαλίσει 850.000 € για την πρώτη και 200.000 € για την δεύτερη, μέσω των αντισταθμιστικών ωφελημάτων από τον ΑΔΜΗΕ, θα τις είχαμε ξεκινήσει από το 2023. Δυστυχώς η νέα διοίκηση μετά τις εκλογές τις «μπλόκαρε» επίτηδες, για να τις παρουσιάσει ως δικές της και δυστυχέστερα δύο χρόνια μετά, δεν έχει καταφέρει, να τις προχωρήσει ούτε κατά ένα χιλιοστό.
Μετά την έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ), την οποία καταφέραμε μετά από μεγάλο κόπο και πολλή προσπάθεια πολλών ετών, είναι πλέον απαραίτητο, να προχωρήσει και η αναθεώρηση του σχεδίου πόλεως των Μεγάρων, προκειμένου να επιλυθεί και να διορθωθεί το πρόβλημα με τους οικοδομικούς συντελεστές.
Χρηματοδοτήσαμε από πόρους του Δήμου μεγάλο αρμόδιο μελετητικό γραφείο, για να κάνει αναθεώρηση της κυκλοφοριακής μελέτης των Μεγάρων, προκειμένου να ενταχθεί σε αυτήν και το νέο σχέδιο της πόλης. Είναι πλέον καιρός, να ξεκινήσει η υλοποίηση της μελέτης αυτής, που θα επιλύσει πολλά κυκλοφοριακά προβλήματα με την δημιουργία κυκλικών κόμβων, τοποθέτηση ηλεκτρικών σηματοδοτών (φαναριών), τοποθέτηση νέων πινακίδων, κ.λ.π.
-Ως έμπειρος, μετά από την οκταετή θητεία σας στη θέση του Δημάρχου Μεγαρέων, τι θα συμβουλεύατε τη σημερινή Δημοτική Αρχή και τον σημερινό Δήμαρχο;
-Είναι σίγουρο, επειδή είναι διαπιστωμένο και τσεκαρισμένο, πως αυτή η διοίκηση δεν δέχεται ούτε συμβουλές, ούτε νουθεσίες, ούτε παρατηρήσεις, επομένως οι συμβουλές μου προς αυτήν θα είναι σε ώτα μη ακουόντων.
Επειδή όμως με ρωτάτε και προς χάρη των συμπολιτών, θα δώσω τις σχετικές συμβουλές μου, όσο η εμπειρία και οι γνώσεις μου το επιτρέπουν.
Καταρχάς θα τους συμβούλευα, να ξεκαβαλικέψουν από το καλάμι και να αφήσουν κατά μέρος την αλαζονεία, την έπαρση, τον εγωισμό, την αμετροέπεια και την κομπορρημοσύνη.
Να στρωθούν στην δουλειά και να ασχοληθούν πραγματικά με τα προβλήματα του τόπου και των πολιτών και όχι μόνο με χορούς, πανηγύρια, τρέξιμο και ταξίδια.
Να λειτουργήσουν πάλι το ασθενοφόρο, παραλαμβάνοντας το καινούργιο, που χορηγεί το υπουργείο και να αφήσουν κατά μέρος τις φτηνές δικαιολογίες. Για την ίδια ακριβώς περίπτωση ο Δήμος Ελευσίνας μια χαρά λύση βρήκε. Δεν χωρούν παιχνίδια με την υγεία και την ζωή των συμπολιτών.
Να απαντούν στα τηλεφωνήματα και να δέχονται τους πολίτες, για να τους εκφράσουν τα παράπονά τους και να τους εκθέσουν τα προβλήματά τους.
Να μην λένε συνεχώς ψέματα, διότι είναι αδύνατον με αυτά, να καλύψουν την αδράνειά τους, την ανυπαρξία τους και την ασχετοσύνη τους.
Να αποσύρουν άμεσα το χαράτσι του 35%, που έχουν επιβάλει στα δημοτικά τέλη, αφού δεν υπάρχει πια ούτε καν ο προσχηματικός λόγος, που επικαλέστηκαν για την επιβολή του.
Να μην αγοράζουν υλικά από επιχειρήσεις εκτός Δήμου και να μην κάνουν απευθείας αναθέσεις σε πολίτες, που δεν είναι δημότες του Δήμου μας. Τα χρήματα του Δήμου πρέπει να ενισχύουν την τοπική οικονομία.
Να ενεργούν νόμιμα για τις δωρεές, που δίνονται στο Δήμο. Να γίνεται αποδοχή από την Δημοτική επιτροπή, διότι τώρα δημιουργούνται υπόνοιες, όπως π.χ για τα χρήματα, που πήρανε από ΔΕΣΦΑ.
Να πάψουν, να κατηγορούν τους υπαλλήλους του Δήμου, τους πολίτες και τα ….εξελάκια για το όποιο στραβό και λάθος κάνουν ως Διοίκηση. Την προηγούμενη διοίκηση ούτε λόγος, την έχουν δια πάσα νόσο και ……. δηλαδή για να της φορτώνουν τα πάντα.
Ο Δήμαρχος να σέβεται τον χώρο του Δημοτικού συμβουλίου και να μην εκστομίζει εκφράσεις, που αρμόζουν μόνο σε ανθρώπους του λιμανιού.
Να υλοποιήσει επιτέλους ο κ. Δημήτρης Γεωργακής την ιδέα του και να εκδώσει τα δημοτικά ομόλογα!!!και να λύσει έτσι το οικονομικό πρόβλημα του Δήμου. Όταν ήταν στην αντιπολίτευση μας το είχε προτείνει ως λύση. Τώρα, που είναι διοίκηση, γιατί δεν την εφαρμόζει; Ας δώσει μια εξήγηση.
Να σταματήσει ο κ. Σταμάτης Γεωργακής, να αποκαλεί πουρί έναν αρχαιολογικό χώρο, που τον έχει χαρακτηρίσει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), το οποίο αποτελείται από 17 επιστήμονες, καθηγητές ΑΕΙ, και εκπροσώπους της επιστήμης, της τέχνης, της παιδείας και της αρχαιολογικής έρευνας.
Τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου θα τον συμβούλευα, να μάθει τι σημαίνουν δημοκρατικές διαδικασίες, ευγένεια και σεβασμός σε θεσμούς και πρόσωπα. Και να λογικευτεί. Δεν μπορεί στην ερώτηση: «με ποια λογική κάνετε την τάδε ενέργεια;», ΝΑ ΑΠΑΝΤΑ: «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΙΚΗ».
- Με τις επόμενες δημοτικές εκλογές να απέχουν μόλις τρία χρόνια, ποιες είναι οι σκέψεις και τα σχέδιά σας;
-Είδατε λοιπόν πόσο γρήγορα περνάει ο πολιτικός χρόνος; Περάσανε ήδη δύο χρόνια με την νέα διοίκηση του Δήμου και ακόμα δεν έχει φανεί ούτε καν «φως στο τούνελ».
Σκέψεις κάνω πολλές και πάντοτε βέβαια θετικές, διότι είμαι εκ φύσεως αισιόδοξος και πάντα ελπίζω και εύχομαι για το καλύτερο.
Όσον αφορά για τα μετά τριετία σχέδιά μου θα επικαλεστώ την ρήση της λαϊκής θυμοσοφίας, που λέει πως, όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια για την επόμενη στιγμή, ο Θεός γελάει. Εξάλλου μεταξύ του παρελθόντος και του μέλλοντος παρεμβάλλεται το παρόν. Σε αυτό λοιπόν επικεντρώνομαι και προσπαθώ με κάθε τρόπο, να ανταποκριθώ, όσο καλύτερα γίνεται, στα καθήκοντα της αντιπολίτευσης, που με όρισε ο λαός και να αφυπνίσω, όσο τούτο είναι εφικτό, την διοίκηση και να την πιέσω και να την σπρώξω μπας και κάνει κάτι, επιτέλους, για τον τόπο και τους πολίτες.
Το τελευταίο το βλέπω βέβαια πολύ δύσκολο, διότι δεν βλέπω, να έχουν διάθεση, θέληση και την ικανότητα, να «πάρουν μπροστά».
Φοβάμαι πολύ, πως αυτή η Διοίκηση θα αποτελέσει μια ΘΛΙΒΕΡΗ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ στην ιστορία του Δήμου.

