Κοινωνία

“My Grand Road”: Δράσεις οδικής ασφάλειας

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός “My Grand Road” συνδιοργάνωσε με την Δ/νση Β/μιας Εκπ/σης Δυτ. Αττικής δράση και απευθύνθηκε σε μαθητές Λυκείου. Η δράση είχε ως θέμα την οδική ασφάλεια. Συγκεκριμένα σε εξωτερικό χώρο ΚΤΕΟ επισκέφτηκαν 120 μαθητές όπου ο χώρος είχε διαμορφωθεί και τοποθετηθεί εκπαιδευτικά εργαστήρια στελεχωμένα από έμπειρο προσωπικό.

Οι μαθητές επισκέφτηκαν τον χώρο της εταιρείας HYUNDAI όπου ενημερώθηκαν για τα έξυπνα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας των αυτοκινήτων της Hyundai αλλά και μέσο της μεταφοράς τους ως επιβάτες οι μαθητές αισθάνθηκαν βιωματικά στην πράξη το σύστημα αποτροπής σύγκρουσης με προπορευόμενο όχημα.

Επίσης επισκέφτηκαν το εργαστήριο της Εθελ. Ομάδας Κούρος όπου μέλη της ενημέρωσαν τους μαθητές για την χρήση και μεταφορά του τριγώνου ασφαλείας , του φαρμακείου αλλά και του πυροσβεστήρα. Η Λέσχη Μοτοσικλετιστών Μεγάρων ανέδειξαν τα μέτρα ασφάλειας και την ασφαλή οδήγηση μοτοσικλέτας, ο Ανδρέας Βλάμης έμπειρος εκπαιδευτής οδηγών ενημέρωσε τους μαθητές για την οικολογική οδήγηση και τις προϋποθέσεις απόκτησης του διπλώματος οδήγησης , ο τεχνίτης ελαστικών Γιάννης Μιχάλαρος έδωσε τις απαιτούμενες γνώσεις στα παιδιά για τον σωστό έλεγχο των ελαστικών- αντικατάσταση- αναγνώριση και έμπειρος ελεγκτής ΚΤΕΟ ενημέρωσε τους μαθητές για την σχέση του αναγκαίου ελέγχου από ΚΤΕΟ και ποια η σχέση του με την Οδική Ασφάλεια.

 

 

Μέσω του έμπειρου Στράτου Βιτάλη, εργαζόμενου της “Ολυμπία Οδού- Λειτουργία”, οι μαθητές ενημερώθηκαν για την ασφαλή οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο , τις προϋποθέσεις χρήσης της λωρίδα έκτακτης ανάγκης και για τις άμεσες ενέργειες σε περίπτωση που εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα σε αυτοκινητόδρομο. Ο Θανάσης Κοράκης, οδηγός του μηχανοκίνητου αθλητισμού Rally, ενημέρωσε τους μαθητές για την διαφορά της παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας ενός αγωνιστικού οχήματος σε σχέση με ένα συμβατικό, επίσης για τον εξοπλισμό που φέρει ο οδηγός αλλά και για τον χρόνο- απόσταση ακινητοποίησης ενός οχήματος. Ευχαριστούμε για την παρουσία τους στο Βιωματικό Εργαστήριο του προέδρου της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας κ. Μιχελακάκη Δημήτριου, του αντιπροέδρου κ. Πασσαλή Νικόλαου , αλλά και τους μαθητές του ΕΠΑΛ Μεγάρων και του διευθυντή τους κ. Θεοδοσίου Ιωάννη που συμμετείχαν στο εργαστήριο.

Τα βιωματικά εργαστήρια επιμελήθηκαν οι υπεύθυνοι σχολικών δραστηριοτήτων της Β/μιας Εκπ/σης Δυτ. Αττικής κα Κορακίδη Γεωργία και ο κ. Μαυράκης Αναστάσιος.

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της καμπάνιας της εταιρείας HYUNDAI με την ονομασία #SafeMove και έχει προγραμματιστεί να υλοποιηθεί και σε άλλες σχολικές μονάδες,

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τέσσερις νεκροί στη Μάνδρα

Aleka Stamatiadi

Ενίσχυση της αστυνόμευσης σε Ασπρόπυργο, Μεγάρα και Αχαρνών με την ομάδα ΔΕΛΤΑ

“Λυπούμαστε πολύ που η Δημοτική αρχή και η Τροχαία Μεγάρων δεν βοηθά τα καταστήματα της πόλης”

Aleka Stamatiadi