Κοινωνία Σημαντικότερα

Γιορτάστηκαν οι Πολιούχοι των Μεγάρων Άγιοι 6 Μάρτυρες

 

 

agioimartyres-07 agioimartyres-06

 

Γιορτάστηκε η εορτή των πολιούχων των Μεγάρων Αγίων έξι Μαρτύρων, Δωροθέου, Σαράντη, Σεραφείμ, Ιακώβου, Δημητρίου και Βασιλείου. Την Δευτέρα 14 Αυγούστου τελέστηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μεγάρων ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μεθώνης Κλήμης ενώ μαζί του συγχοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος Κωνσταντίνος, ο Μητροπολίτης Άκκρας, Αφρικής, Νάρκισσος και ο Επίσκοπος Ελευσίνος Δωρόθεος.Στο κήρυγμα του ο Mητροπολίτης Μεθώνης αναφέρθηκε σε ιεροπραξίες και συμβάντα του αοιδίμου γέροντα Δαμασκηνού Κατρακούλη, στην Παναγία αλλά και στις πυρκαγιές  που καταστρέφουν  πολλά μέρη της Ελλάδας μας και προέτρεψε τους πιστούς σε συναγερμό  προσευχής διά την έκβαση του πειρασμού. Ακολούθησε η περιφορά της εικόνας και των ιερών λειψάνων των Αγίων Μαρτύρων παρουσία πλήθος πιστών και εκπροσώπων πολιτικών, στρατιωτικών αρχών.

Η πομπή πέρασε από τις οδούς Σπύρου Σχινά, Αγίας Παρασκευής, Γεωργίου Μπερδελή, Μιαούλη, 28ης Οκτωβρίου , Χρήστου Μωραΐτου και Γεωργίου Μενιδιάτη.

Φέτος, η περιφορά της εικόνας συνοδεύτηκε με την εμφάνιση πυροτεχνημάτων, όταν έφθανε η πομπή στην κεντρική πλατεία, όπως είχε γίνει και στη γιορτή της Αγίας Παρασκευής στον Ασπρόπυργο.

Την ημέρα της γιορτής Τρίτη 15 Αυγούστου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό τελέστηκε ο πανηγυρικός Όρθρος και η Θεία Λειτουργία Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Κωνσταντίνου, πλαισιουμένου από τους Εφημερίους του Ιερού Ναού με την συμμετοχή πολλών πιστών. Στο κήρυγμά του ο Mητροπολίτης αναφέρθηκε στην Σωστική Παρουσία της Παναγίας  και την Μεσιτική βοήθεια που προσφέρει στην καθημερινή ζωή του κάθε χριστιανού.

 

agioimartyres-05 agioimartyres-04 agioimartyres-03 agioimartyres-02 agioimartyres-01 agioimartyres

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΜ: Μεγάλη κίνηση με Γκατζιά

Aleka Stamatiadi

Το νέο Δ.Σ. στον “Ηρόδωρο”

Στις Βρυξέλλες η Ομάδα Οδικής Ασφάλειας του “Κούρου”