Πολιτική

Γ. Μπερδελής: Ερώτημα για την ετοιμότητα της πόλης σε φυσικές καταστροφές

Ερώτημα υπέβαλε με γραπτό αίτημα ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΤΩΡΑ» Γιώργος Μπερδελής την Δευτέρα 27 Οκτωβρίου, προς τον Δήμο Μεγαρέων Γρ. Σταμούλη, όπου αναφέρει αναλυτικά τα παρακάτω.

«Όπως ορίζεται στην παράγραφο Ζ του άρθρου 75 του Ν.3463/2006 στις αρμοδιότητες των Δήμων περιλαμβάνεται ο συντονισμός και η επίβλεψη του έργου της Πολιτικής Προστασίας για την πρόληψη, ετοιμότητα και αποκατάσταση καταστροφών που συμβαίνουν στα διοικητικά όρια του Δήμου.

Σύμφωνα με τη παράγραφο θ του άρθρου 63 του Ν.3852/2010 η εκτελεστική επιτροπή εισηγείται τα σχέδια αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών και φυσικών καταστροφών σε εναρμόνιση με τα αντίστοιχα σχέδια της Περιφέρειας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Την προηγούμενη εβδομάδα μετά από έντονες  βροχοπτώσεις  Δήμοι της Αττικής υπέστησαν βιβλικές καταστροφές, επλήγησαν περιουσίες πολιτών και διακινδύνευσε η ασφάλεια τους .

Ως Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Μεγάρων έχετε προωθήσει έγκαιρα σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών και φυσικών καταστροφών στην αρμόδια επιτροπή, στα πλαίσια προστασίας της πόλης και της ασφάλειας των πολιτών;

Εάν έχει εγκριθεί ανάλογο σχέδιο παρακαλώ να μου χορηγήσετε αντίγραφο εγκριτικής απόφασης. Εάν όχι θα πρέπει επειγόντως να προβείτε στη σύνταξη και έγκριση του.

Η παράταξη μας είναι στη διάθεση της εκτελεστικής επιτροπής για την οποιαδήποτε βοήθεια επί του σοβαρού αυτού θέματος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απάντηση της Βανέσσας Μαυροειδή στον Γιάννη Μαρινάκη

Στο “τσακ” κρατήθηκε ο Δήμος Μεγαρέων

Προεκλογική συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στα Μέγαρα