ΠολιτικήΣημαντικότερα

Γ. Μαρινάκης: “Πέρασαν 10 χρόνια για να επαναδημοπρατηθεί το έργο για το νερό της Κινέτας”

Αυτά ας τα αναλογιστούν εκείνοι που δεν εμπιστεύτηκαν τη διοίκηση μας”

Με την παρακάτω επιστολή του, κάνει παρέμβαση ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Μαρινάκης, μετά από την ανακοίνωση της δημοπράτησης του έργου για την ύδρευση στην Κινέτα από τον Περιφερειάρχη Νίκο Χαρδαλιά.

“Με χαρά, αλλά όχι ικανοποίηση διάβασα ότι το έργο της κατασκευής του τροφοδοτικού αγωγού και της υδατοδεξαμενής στην Κινέττα επαναδημοπρατείται από την ΕΥΔΑΠ με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, μέσω του προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ 2021 – 2027».

Η μελέτη του έργου αυτού ολοκληρώθηκε από τη διοίκηση μας τον Μάρτιο του 2014  και εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου από το ειδικό Περιφερειακό Συμβούλιο Μελετών της Περιφέρειας Αττικής επί διοίκησης  κ. Ιωάννη Σγουρού, με προϋπολογισμό 6.450.000 ευρώ, δηλαδή τον ίδιο με αυτόν που χρηματοδοτείται σήμερα το έργο.

Όμως η διαφορά είναι ότι πέρασαν από τότε 10 ολόκληρα χρόνια για να επαναδημοπρατηθεί το έργο και χάθηκε πολύτιμος χρόνος, γιατί αν είχε δημοπρατηθεί το έργο από τη διοίκηση του κ. Σταμούλη το 2014, σήμερα θα είχε ολοκληρωθεί ακόμα και η κατασκευή του εσωτερικού δικτύου και οι κάτοικοι της Κινέττας θα είχαν πόσιμο νερό στις βρύσες των σπιτιών τους.

Αντιθέτως πρέπει να περάσουν τουλάχιστον άλλα 4 χρόνια για ολοκληρωθεί το έργο και να υπάρχει πόσιμο νερό στην Κινέττα.

Αυτά ας τα αναλογιστούν εκείνοι που δεν εμπιστεύτηκαν τη διοίκηση μας, η οποία μόλις σε 2,5 χρόνια ολοκλήρωσε μια δύσκολη μελέτη, που δεν είχε συνταχτεί από καμία προηγούμενη διοίκηση και αντιθέτως εμπιστεύτηκαν μια διοίκηση που απαξίωσε αυτό το μεγάλο έργο και το αποποιήθηκε, αποδίδοντας το έτοιμο προς δημοπράτηση στην τότε διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, με σκοπό να το διαχειριστεί εκείνη(η ΕΥΔΑΠ).

Σ΄ αυτό το σημείο θέλω να μνημονεύσω τον αείμνηστο Αρχιτέκτονα Επαμεινώνδα Κάραλη, ο οποίος ήταν ο στυλοβάτης και συνετέλεσε τα μέγιστα στην εκπόνηση αυτής της δύσκολης μελέτης. Χάρη στην πολύτιμη βοήθεια και την οξυδέρκεια του ξεπεράστηκαν πολλά εμπόδια και ολοκληρώθηκε η μελέτη.

Έστω και τώρα η αναγνώριση της αξίας και της συμβολής του αποτελεί ανταμοιβή για τον ίδιο και τους οικείους του.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΛ. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΕΝΤΑΤΙΚΟΛΟΓΟΣ

Πρ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Το ΟΧΙ δεν ηττήθηκε ποτέ”

Θυρανοίξια στον Άγιο Αθανάσιο στον κάμπο

Aπό 1ης Οκτωβρίου η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ