Κοινωνία Σημαντικότερα

Φόρτος rapid tests στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων-Έξαρση του covid-19 στα σχολεία

COVID-19: Έχουμε δρόμο ακόμα

Έξαρση κρουσμάτων στα σχολεία των Μεγάρων

Έκκληση της Διευθύντριας του Κέντρου Υγείας Μεγάρων Ελ. Καρανάσιου να τηρούνται τα μέτρα: Εμβόλια, μάσκες, αποστάσεις

Η κατάσταση συναγερμού και φόρτου περιστατικών συνεχίζεται στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων, όπου πλέον διενεργούνται και δωρεάν rapid tests σε μαθητές σχολείων της περιοχής μας, που έχουν θετικό self test ή έχουν έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα.

Για τον λόγο αυτό θέλησε να ενημερώσει και να κάνει έκκληση για ορθή τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Μεγάρων κ. Έλλη Καρανάσιου, την Τρίτη 12 Οκτωβρίου, σε από κοινού ενημέρωση, με τον πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής του Κέντρου Υγείας Μεγάρων ιατρό Τάσο Καλλιά, τον εκπρόσωπο του δήμου Μεγάρων στη διοικούσα επιτροπής ιατρό Κώστα Καράμπελα και την υποδιευθύντρια Φωτεινή Ιωαννίδου.

Η έξαρση των κρουσμάτων και η ανησυχία στην σχολική κοινότητα της περιοχής μας έχει προκαλέσει όγκο μαθητών που προσέρχονται στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων, όπου πριν λιγες εβδομάδες δεν διενεργούντο τεστ κορωνοϊού και οι μαθητές έπρεπε να πάνε στο Κέντρο Υγείας Ελευσίνας. Όμως η λειτουργία των σχολείων αύξησε τις ανάγκες για τεστ…

«Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό παρά τις ελλείψεις που υπάρχουν υπερβάλλει εαυτόν για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των μαθητών» τόνισε η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Μεγάρων Έλλη Καρανάσιου απευθύνοντας έκκληση για προσοχή τόσο στην διενέργεια των τεστ από γονείς και εκπαιδευτικούς, όπου και όταν χρειάζονται και κυρίως τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

«Η πανδημία «έχει ακόμη αρκετό δρόμο» ανέφερε ο Τ. Καλλιάς, αφού υπάρχουν αρκετά κρούσματα στα σχολεία και επιβάλλεται να βρεθούν λύσεις ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύπτουν.  Όσον αφορά δε το φόρτο εργασίας που έχει προκύψει στο Κ.Υ. Μεγάρων με τα rapid tests ο κ. Καλλιάς προανήγγειλε ότι αναμένεται να διευρυνθεί το ωράριο ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία αυτή, κάνοντας γνωστό πως τα rapid test θα διενεργούνται καθημερινά πρωί και απόγευμα έως και το Σάββατο, ενώ αν προκύψουν ανάγκες και τις Κυριακές θα αξιολογούνται τα δεδομένα και θα δίνεται και τις συγκεκριμένες ημέρες λύση.

Στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού αναφέρθηκε η υποδιευθύντρια Φωτεινή Ιωαννίδου. Η ιατρός έκανε έκκληση στους γονείς, στους μαθητές αλλά και στους καθηγητές να ευαισθητοποιηθούν περισσότερο ως προς την τήρηση των μέτρων προστασίας. «Θέλει μεγάλη προσπάθεια από όλους» είπε η κ. Ιωαννίδου για να επιτευχθεί μείωση των κρουσμάτων.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του ΚΕΠ Υγείας K. Kαράμπελας ανέφερε πως «σε μία ακόμη δύσκολη στιγμή το Κέντρο Υγείας Μεγάρων μπαίνει μπροστά με λιγοστό προσωπικό κρατώντας όλο τον κόσμο εδώ. Πριν ληφθεί η απόφαση για διενέργεια rapid test και στο Κ.Υ. Μεγάρων, οι γονείς ήταν υποχρεωμένοι τους μαθητές που είχαν στενή επαφή με ενεργά κρούσματα να τους μεταφέρουν για rapid test στο Κ.Υ. Ελευσίνας. Μιλάμε δηλαδή για ταλαιπωρία τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Επιδόματα μόνο σε Ρομά δημότες Μεγάρων και εφόσον η τοπική κοινωνία το θελήσει…»

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου(βίντεο)

Aleka Stamatiadi

Καταδυτικό πάρκο ανοιχτά της Πάχης;