Πολιτική Σημαντικότερα

Aγ. Μακρυγιάννης: Ξεκάθαρη θέση για την ακύρωση απόφασης της  προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την διέλευση του καλωδίου

 

Χθες κατά την διεξαγωγή του δημοτικού συμβουλίου καταλάβαμε όλοι, ότι η προσφυγή που έκανε ο δήμος έγινε για να πιέσει την εταιρία Αριάδνη που εκτελεί το έργο για ανταποδοτικά έργα στο δήμο μας.

Είχαμε τελικά  να διαλέξουμε μεταξύ μίας λίστας με έργα που προτείνουμε και από την άλλη την συνεχιζόμενη υποβάθμιση της περιοχής μας που τόσα χρόνια περιμένει τα ανταποδοτικά από το έργο της Ρεβυθούσας, των αγωγών πετρελαίου και αερίου, οδικών και σιδηροδρομικών δικτύων που κόβουν την πόλη μας στα δύο. Ενός δήμου που περιμένει δεκαετίες να έρθουν ανταποδοτικά αναπτυξιακά έργα σε τουριστική, οικιστική, γεωργική, πανεπιστημιακή ανάπτυξη, ώστε να επιτευχτεί η οικονομική μεγέθυνση και να είναι βιώσιμη η επιχειρηματικότητα μιας και σήμερα δεν είναι.

Όλοι μας περιμέναμε, μετά από πρόταση που έγινε από σύμβουλο της αντιπολίτευσης  την υπογραφή δεσμευτικού ασφαλίστρου ,ώστε στην εφαρμογή του  οι μετρήσεις να μην υπερβαίνουν τα ανώτερα επιτρεπτά ανθρώπινα όρια, όπως αναγράφουν οι μελέτες, όπου τελικά η εταιρία δεν δέχτηκε να υπογράψει.

Μετά από εκτενείς συζητήσεις που έγιναν με συνεργάτες και μέλη του συνδυασμού μας, πιστεύουμε ,ότι ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί μέχρι την εκδίκαση της  στο ΣτΕ και βέβαια να ασκηθούν ασφαλιστικά μέτρα για την παύση  των εργασιών.

Τέλος δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη, ότι θα υλοποιηθούν τα ανταποδοτικά έργα που υπολογίζουμε να πάρουμε ως αντάλλαγμα στον δήμο μας, μιας και αυτό μας έχει διδάξει η μέχρι σήμερα ιστορία .

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Άγγελος Μακρυγιάννης  &  Χρήστος Γκίνης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

181 ενεργά κρούσματα στο Δήμο Μεγαρέων

Κυκλοφοριακή μελέτη σε εξέλιξη στα Μέγαρα

Παγκόσμια ημέρα υγείας: Μήνυμα του Δημάρχου Μεγαρέων