ΠολιτικήΣημαντικότερα

Ευάγγελος Λιάκος: Απολογιστική ομιλία

Τρία χρόνια μετά την εκλογή του, ο βουλευτής Δυτικής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Λιάκος αποφάσισε να προσκαλέσει σε μια “απολογιστική ομιλία”, όπως ανέφερε, στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο “Λ. Κανελλόπουλος” στην Ελευσίνα την Τετάρτη 6 Ιουλίου.

Όπως τόνισε από την αρχή ο κ. Λιάκος, “θεωρώ υποχρέωσή μου, από τη στιγμή που κατέχω δημόσιο αξίωμα, να λογοδοτώ και δημόσια”.

Ο κ. Λιάκος έκανε λόγο για “όσα αντιμετώπισε ο ίδιος ως ο νεότερος βουλευτής του Κοινοβουλίου και για τα υπολείμματα της παλαιοκομματικής νοοτροπίας που συνάντησε από την πρώτη στιγμή. Συγχρόνως, δεν έκρυψε τη χαρά του για τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ του κράτους και του κάθε Έλληνα πολίτη, που χτίζεται σταδιακά από τη σημερινή κυβέρνηση.

Ο βουλευτής, άσκησε, επίσης, δριμεία κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία χαρακτηρίζεται από το μίσος της απέναντι στους θεσμούς, στις δομές της δημοκρατίας, στην κανονικότητα αλλά και στους απλούς πολίτες. Κατηγόρησε, επίσης, και τον ίδιο τον κ. Τσίπρα για τη στάση του ίδιου και των βουλευτών του την περίοδο της πανδημίας αλλά και για την καταψήφιση όλων των νομοσχεδίων με κοινωνικό πρόσημο, που εισάγει η κυβέρνηση.

Σε κλίμα αυτοκριτικής ο κ. Λιάκος αναγνώρισε τα αδύνατα σημεία της κυβερνητικής πολιτικής, ταυτόχρονα, αναγνώρισε και τις πολύ σημαντικές παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν τα δύο χρόνια της πανδημίας, στη σημερινή ενεργειακή κρίση, στην ψηφιακή μετάβαση, στην άμυνα της χώρας, αλλά και σε ό,τι αφορά τους νέους.

Τέλος, ο βουλευτής αναφέρθηκε σε ορισμένες από τις παρεμβάσεις που έχει πραγματοποιήσει από την ημέρα της εκλογής του, και πιο συγκεκριμένα:

  • στη δημιουργία Μόνιμης Μονάδας Αφαλάτωσης στην περιοχή του Αλεποχωρίου
  • στις συναντήσεις του και με τους δύο Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, για το ζήτημα της καύσης καλωδίων, τις παράνομες καταπατήσεις γης και τις παραβατικές συμπεριφορές
  • στις συναντήσεις του με παραγωγούς, αγρότες, πτηνοτρόφους, κτηνοτρόφους και αλιείς σε Μέγαρα, Νέα Πέραμο, Ασπρόπυργο, Ερυθρές και Οινόη
  • στην προσοχή που έχει δοθεί στην Ελευσίνα, ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης
  • στη στήριξη των κοινωνικών δομών των Δήμων αλλά και την οικονομική ενίσχυση των καταστηματαρχών και των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της καραντίνας και των αυστηρών lockdown
  • στην παρουσίαση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας
  • στην εξασφάλιση 14,7 εκ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για το εμβληματικό έργο της ανάπλασης της Χωματερής και τη δημιουργία Πάρκου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στη Φυλή
  • στην υπογραφή νέας τροποποιητικής σύμβασης παραχώρησης για το Θριάσιο Ι
  • στην έναρξη των εργασιών για τη δημιουργία των δίδυμων σηράγγων Σκαραμαγκά.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Λιάκος αναφέρθηκε “στους αγώνες, που έδωσε αυτά τα τρία χρόνια, πάντα με την υποστήριξη και τη βοήθεια των δημοτικών αρχών και των πολιτών της Δυτικής Αττικής”. Χαρακτηριστικά ανέφερε στην ομιλία του:

“Όλοι αυτοί οι αγώνες που δώσαμε μαζί αυτά τα τρία χρόνια, μας έδεσαν με δεσμούς, που θα μείνουν αναλλοίωτοι στον χρόνο. Δεσμοί, που βασίζονται στην αλληλεγγύη αλλά πρωτίστως στον σεβασμό.

Γιατί ο σεβασμός είναι αυτός που βοηθάει την οποιαδήποτε διαπροσωπική σχέση να εξελιχθεί και να αναπτυχθεί.

Και να ξέρετε πως, προσωπικά, έχω επενδύσει πάρα πολλά στη δική μας απευθείας σχέση, γιατί πιστεύω ακράδαντα πως θα κρατήσει για πολλά χρόνια.

Γιατί συνεχίζουμε να διεκδικούμε την ανασυγκρότηση της Δυτικής Αττικής.

Γιατί συνεχίζουμε να επιμένουμε Δυτικά.

Γιατί συνεχίζουμε να είμαστε περήφανοι για τον τόπο μας”.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο χαρταετός της ΝΕΜ

Συνεδριάζει απόψε το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων

Ημερίδες για τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις