Πολιτική Σημαντικότερα

Έρχονται εξελίξεις για την διέλευση του καλωδίου υπερυψηλής τάσης

Ενώ συνεχίζονται οι εργασίες για την διέλευση του αγωγού υπερυψηλής τάσης ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής, στην περιοχή της Μεγαρίδας, ανοιχτά της Πάχης και στην Νέα Πέραμο, αυτήν την εβδομάδα αναμένονται εξελίξεις και τοποθετήσεις σε πολιτικό επίπεδο.

Ενα έργο που στοχεύει στην επίλυση ενός ζητήματος, όπως η ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής, είναι εύλογο να απασχολεί υψηλόβαθμα πολιτικά και εταιρικά στελέχη.

Ωστόσο, το πολύ μεγάλο αυτό έργο έρχεται να “περάσει” και να εκτελεσθεί μέσα από ευαίσθητους οικολογικά και υπό ανάπτυξη τουριστικά τόπους, την περιοχή της Μεγαρίδας: το Βουρκάρι από όπου περνά ο αγωγός λίγα μέτρα μακριά είναι υγροβιότοπος προστατευμένος με Προεδρικό Διάταγμα, η Πάχη είναι πολύ τουριστικό σημείο μοναδικής ομορφιάς και στην Νέα Πέραμο περνά μέσα από οικιστικό ιστό, κυριολεκτικά έξω από τις πόρτες σπιτιών.

Καθώς η εκτέλεση του έργου όπως βλέπουμε στην περιοχή μας συνεχίζεται, τις προσεχείς ημέρες αναμένονται εξελίξεις και τοποθετήσεις.

Ενδεικτικά μόνον, το δημοτικό συμβούλιο Μεγάρων συνεδριάζει την Μ. Τρίτη για να αποφασίσει για την έγκριση της υπ’ αριθ. 15/2021 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής περί «Έγκρισης αδειών τομών για την κατασκευή αγωγών –φρεατίων , άδεια κατάληψης οδοστρωμάτων για γεωτεχνικές έρευνες κ.τ.λ., εντός περιοχής αρμοδιότητας Δήμου Μεγαρέων, για το έργο με τίτλο «Διασύνδεση του συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, της νήσου Κρήτης με το ελληνικό σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας μέσω συνεχούς ρεύματος Αττικής- Κρήτης (Κορακιά)- Ελληνικό τμήμα 3.1033 του PCI Eurasia interconnector, χερσαίο τμήμα Αττικής.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

149 νέα κρούσματα στη Δυτική Αττική σήμερα

Μαύρη τρύπα για πόσο ακόμα;

Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων για λήψη μέτρων για περαιτέρω αποτροπή εξάπλωσης της COVID-19

Aleka Stamatiadi