Κοινωνία

Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Κινέτας: “Η κλιματική αλλαγή δεν μπορεί να είναι δικαιολογία”

Επιστολή προς κάθε αρμόδιο φορέα του κράτους στέλνει η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Κινέτας όπου υποστηρίζει δεν έχει υλοποιηθεί κανένα έργο “αφήνοντας απροστάτευτους τους κατοίκους”:

“Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στο πλαίσιο της επικείμενης κακοκαιρίας Αθηνά καλεί τους πολίτες να μεριμνήσουν για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας.

Κι αυτό πλέον δεν αποτελεί εξαίρεση, αλλά τη νέα κανονικότητα.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα όμως δεν είναι κάτι καινούριο. Το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής δεν μπορεί να αξιοποιείται ως δικαιολογία για την εμφανή έλλειψη αντιπλημμυρικής θωράκισης της χώρας. Οι ευθύνες που  βαρύνουν όλα τα επίπεδα της κρατικής εξουσίας για ό,τι μπορεί να συμβεί, είναι βαρύτατες.

Στη Κινέτα που έχει πληγεί από μία πυρκαγιά και δύο πλημμύρες, κανένα έργο δεν έχει υλοποιηθεί αφήνοντας απροστάτευτους τους κατοίκους να αγωνιούν.

Απαιτούμε αλλαγή πορείας για την υλοποίηση, μέσα σε ένα σαφές χρονοδιάγραμμα, όλων των απαραίτητων υποδομών, για να μη θρηνήσουμε θύματα και κατεστραμμένες περιουσίες τόσο στην περιοχή μας όσο και σε όλη τη χώρα”.

 

                                                               

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απάνθρωπη συμπεριφορά σε ηλικιωμένο ΑΜΕΑ σε τραπεζικό κατάστημα Μεγάρων

Aleka Stamatiadi

Θεοφάνεια στην Πάχη

Συγκέντρωση στα γραφεία της Μητρόπολης Μεγάρων