Πολιτική

Επιτροπή αγώνα κατοίκων Κινέτας: “Έργα εντυπωσιασμού και όχι ουσίας”

Έργα ασφαλτοστρώσεων βρίσκονται σε εξέλιξη και στην Παλαιά Εθνική Οδό στην Κινέτα και αντιδρά με την παρακάτω ανακοίνωση η Επιτροπή αγώνα κατοίκων Κινέτας: «Εμείς οι κάτοικοι της Κινέττας για άλλη μια φορά βλέπουμε να  υποτιμάται  η νοημοσύνη μας. Δυστυχώς για τους υπευθύνους  κυβέρνηση, περιφέρεια και δήμο, όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι τα έργα που είναι σε εξέλιξη, είναι έργα εντυπωσιασμού κι όχι ουσιαστικά.

Οι κατεπείγουσες εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η πλημμύρα, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 19 εκατ. ευρώ,  περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την απομάκρυνση φερτών υλικών που έχουν σωρευτεί σε πολλά  σημεία της περιοχής, τον ολιστικό και ενδελεχή καθαρισμό των ρεμάτων, την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στην Παλαιά Εθνική Οδό προκειμένου να δοθεί ξανά η κυκλοφορία στο ύψος του ρέματος Πίκας, την κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης σε μεγάλη έκταση της Κινέττας, την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, αλλά και έργα ασφαλτόστρωσης στην Παλαιά Εθνική Οδό, σε όλη την περιοχή της Κινέττας.

Έργα υποδομής όπως σχολείο, ιατρείο, χώροι άθλησης, δρόμοι για να περνούν αυτοκίνητα και όχι κάρα, πεζοδρόμια και πολλά άλλα, αναγκαία για μια αξιοπρεπή διαβίωση, είναι ανύπαρκτα. Αντίθετα έργα όπως αυτό για την προστασία της Ολυμπίας οδού υλοποιούνται τάχιστα, χωρίς  να λαμβάνεται υπόψη ότι πραγματοποιούνται σε κατοικημένη περιοχή, με σοβαρές ελλείψεις για τη διασφάλιση της προστασίας των ανθρώπων.

Τρία χρόνια μετά τις πλημμύρες, παρατηρούμε να ρίχνουν άσφαλτο στην Παλαιά Εθνική Οδό χωρίς ωστόσο να γίνονται παράλληλα οι απαραίτητες εργασίες για την απορροή ομβρίων υδάτων  και διευθέτησης των ρεμάτων. Γεγονός που μας προκαλεί έκπληξη και ανησυχία εφόσον σε όλο το μήκος του δρόμου που διανύει την Κινέτα είναι σχεδόν κλειστά τα σημεία διασταύρωσης των ρεμάτων με τον δρόμο. Μα ούτε και προβλέπεται η αναγκαία διαπλάτυνση του δρόμου στην κατοικημένη περιοχή με πεζοδρόμια δεξιά αριστερά.

Την ίδια στιγμή τα έργα για την υδροδότηση της Κινέττας με πόσιμο νερό έχουν σταματήσει ωσότου ολοκληρωθεί, αν ολοκληρωθεί, το παζάρι του υπουργείου οικονομικών με την ΕΥΔΑΠ και τον εργολάβο του έργου προκειμένου να ικανοποιηθούν οι νέες οικονομικές απαιτήσεις  τους.

Η επιτροπή αγώνα Κινέττας μετά από σύσκεψη με συλλόγους της περιοχής, καλεί όλους και όλες σε συνεχή επαγρύπνηση ώστε οι κύριοι υπεύθυνοι κυβέρνηση, περιφέρεια, δήμος, να σταματήσουν να μας ξεγελούν με έργα βιτρίνας και να προχωρήσουν σε ολοκληρωμένα έργα υποδομής που είναι αναγκαία στην περιοχή μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αποτελέσματα των Περιφερειακών Εκλογών στο Δήμο Μεγαρέων

“Πρόκριμα για ορυχείο στα Μέγαρα”

Aleka Stamatiadi

Προϋπολογισμός προεκλογικής λιτότητας