Κοινωνία

Επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων

 

Φίλες και φίλοι γονείς των παιδιών της 6ης Δημοτικού,

Μένοντας πιστοί στη δέσμευση που αναλάβαμε πέρυσι απέναντι σε όλους τους γονείς του σχολείου μας ότι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε το 4ο Δημοτικό να λειτουργήσει ξανά ως μια ενιαία, υγιής και εύρωστη εκπαιδευτική μονάδα, είμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι μπορούμε πλέον να  υποδεχθούμε τους μαθητές της 6ης  τάξης στο ίδιο κτήριο στο οποίο φοιτούν και οι μικρότεροι συμμαθητές τους, ώστε να ενταχθούν επιτέλους στην εκπαιδευτική κοινότητα που  διοικητικά, χωροταξικά και ουσιαστικά ανήκουν  και από την οποία αποσπάστηκαν λόγω έκτακτων αναγκών κατά το προηγούμενο έτος.

Ο απαράδεκτος και αντιπαιδαγωγικός διαμελισμός του σχολείου μας (περίπτωση μοναδική για τα εκπαιδευτικά δεδομένα και μάλιστα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δυτική Αττική και όχι μόνο) υπαγορεύτηκε από τους λόγους που όλοι γνωρίζετε, οι οποίοι πλέον ευτυχώς δεν υφίστανται. Ως εκ τούτου, έχοντας πάντα ως πρώτιστο μέλημα την πνευματική πρόοδο αλλά και την ομαλή ψυχοκοινωνική ανάπτυξη όλων των παιδιών μας, καλωσορίζουμε τα μεγαλύτερα παιδιά στη φυσική εκπαιδευτική τους οικογένεια. Σύμφωνα με την επιστημονική βιβλιογραφία αλλά και την προσωπική εμπειρία του καθενός από εμάς από τη σχολική του ζωή μία από τις βασικότερες διαστάσεις του σχολείου ως χώρου κοινωνικοποίησης αποτελεί η ουσιαστική σύνδεση των παιδιών με αυτό. Τα παιδιά πρέπει να νιώθουν ότι ανήκουν στο σχολείο και ότι αποτελούν ενεργά μέλη αυτού και όχι ως απλοί φιλοξενούμενοι.

Συνεπώς, η  δημιουργία ενός ενιαίου σχολείου θα βελτιώσει την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης  και θα διασφαλίσει τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας ,εφόσον θα τελεί  πλέον υπό την εποπτεία της οικείας Διεύθυνσης και δεδομένου ότι τόσο η λειτουργία του όσο και ο προαυλισμός των παιδιών εναρμονίζονται πλήρως με το υφιστάμενο ΦΕΚ.   Κυρίως, όμως, θα συμβάλει στη δημιουργία  ενός πιο υγιούς σχολικού περιβάλλοντος, στο οποίο οι μαθητές των μικρότερων τάξεων θα βρίσκουν θετικά πρότυπα με τα οποία θα επιθυμούν να ταυτιστούν , αλλά και οι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων ,αλληλεπιδρώντας με τους μικρότερους, θα μαθαίνουν πώς να είναι υπεύθυνα και ισορροπημένα άτομα , με σεβασμό για τον εαυτό τους και για τους άλλους. Αυτή η αλληλεπίδραση θα συντελέσει  καίρια στην ψυχική και κοινωνική τους ωρίμανση , καθώς θα τους βοηθήσει να είναι επαρκώς προετοιμασμένοι και εφοδιασμένοι με τα απαραίτητα ψυχικά χαρακτηριστικά (ενσυναίσθηση, αλληλοσεβασμό, αυτοεκτίμηση), όταν θα έρθει η ώρα την επόμενη χρονιά να ενταχθούν σε μια νέα και ευρύτερη σχολική κοινότητα, το Γυμνάσιο αλλά και σε ολόκληρη τη μετέπειτα ζωή τους.

Ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά με υγεία σε όλους τους μαθητές. Σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε είναι ακόμα πιο αναγκαίο να είμαστε ενωμένοι και σε θέση να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο όπου χρειαστεί. Πρόθεσή μας είναι με καλή διάθεση και συνεργασία όλων μας να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για όλα τα παιδιά χωρίς εξαιρέσεις.

 

Εκ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στις 19 Μαρτίου ανοίγουν τα ραντεβού εμβολιασμών για ευπαθείς ομάδες

Aleka Stamatiadi

Δεν έχουν έγκριση του Δήμου άτομα που ζητούν δώρο από τους πολίτες

1.259 κρούσματα σήμερα